Αρης: Σαν να είναι καταραμένος

Αρης: Σαν να είναι καταραμένος

Αρης: Σαν να είναι καταραμένος

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τον Άρη που έχει συνηθίσει στους οδυνηρούς αποκλεισμούς και την απαραίτητη αλλαγή σχεδίου…

Αυτή η ομάδα σου δίνει την εντύπωση ότι είναι καταραμένη. Ίσως γιατί έχει στερέψει η δεξαμενή των λογικών ερμηνειών γι’ αυτά που βιώνει στα τελευταία χρόνια, σα να την εκδικείται ένα αόρατο πνεύμα σε συνδυασμό με την ξεκάθαρη έλλειψη προσωπικότητας που την χαρακτηρίζει. Κακό πνεύμα γιατί στην περίπτωσή της, θαρρώ ότι, δεν υπάρχει άλλος τρόπος αποκλεισμού από μια διοργάνωση, στην προκειμένη περίπτωση στο Κύπελλο Ελλάδας. Γκολ (από τον Λιβάγια) στην τελευταία φάση του αγώνα πρόπερσι, η ιστορική γκάφα του Χουλιάν Κουέστα με τον Ολυμπιακό πέρσι και φέτος… έσπασαν τα κοντέρ. Συνυπολογίστε και τους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς από Μόλντε και Αστάνα. Τα πικρά ποτήρια είναι περισσότερα από τα γλυκά.

Αυτή η ομάδα όμως στερείται προσωπικότητας γιατί στον χθεσινό αγώνα δεν τίθεται ζήτημα έλλειψης προσπάθειας. Δεν ερμηνεύεται διαφορετικά το γεγονός ότι σε πέντε παιχνίδια μέσα στο 2022 δεν έχει σκοράρει. Προφανώς είναι ψυχολογικό θέμα το οποίο δεν μπορεί να διαχειριστεί, ασφαλώς και είναι ζήτημα χαρακτηριστικών των παικτών και πάλι όμως είναι ανεξήγητο. 300 λεπτά κατοχής μπάλας, στα περισσότερα από αυτά υπήρξε πολιορκία της αντίπαλης άμυνας, δύο χαμένα πέναλτι… τι άλλο μπορεί να συμβεί. Η επιστήμη και το ποδόσφαιρο σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Ο Μάντζιος

Όχι, δεν φταίει μόνο ο Μάντζιος

Σε κάθε αποτυχία ή ισχυρό χτύπημα, όπως είναι αυτός ο αποκλεισμός, φταίνε όλοι, από τον ιδιοκτήτη, τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές. Όλοι μαζί πετυχαίνουν, το ίδιο ισχύει και στην αποτυχία. Αυτός είναι ο άγραφος κανόνας σε μια ομάδα. Η ελληνική λογική πάντα αναζητά εξιλαστήρια θύματα. Αλλά όχι, δεν φταίει μόνο ο Άκης Μάντζιος. Δεν φταίει ο προπονητής που οι δύο ποιοτικότεροι παίκτες (Καμαρά και Γκάμα) δεν βάζουν πέναλτι και ταυτόχρονα χάνεται ένα τσουβάλι ευκαιριών. Δεν μπορεί να κάνει κάτι ο προπονητής που ο Χουάν Ιτούρμπε σουτάρει δύο φορές από το ύψος του πέναλτι και στέλνει την μπάλα στα… πουλιά. Είναι καθαρά θέμα παικτών το γκολ που έβαλε ο Τζανετόπουλος. Τρεις παίκτες της Λαμίας ήταν στην περιοχή.

Προπονητικά, στον ενάμιση χρόνο που είναι στον Άρη, η ομάδα παρουσιάζεται σοβαρή, συμπαγής, έχει ομοιογένεια. Δεν έχει το γκολ και οι συνέπειες είναι οδυνηρές. Το γκολ πληρώνεται ακριβά, αλλά στα τελευταία χρόνια ο Άρης έχει ξοδέψει εκατομμύρια ευρώ για ένα σωρό ποδοσφαιριστές όπου κάποιοι αποδείχθηκαν μετριότητες και άλλοι ήρθαν για το εφάπαξ. Κι έτσι πλήρωσε το… κρέας ψάρι και δεν έλυσε το πιο ουσιαστικό αγωνιστικό πρόβλημά του. Εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια συζητάμε το ίδιο θέμα. Την αδυναμία του στο γκολ. Η ίδια κουβέντα γίνεται και τώρα. Εδώ και μήνες γράφουμε για τη φιλοτιμία του Αμπουμπακάρ Καμαρά ο οποίος όμως δεν είναι ο φορ που χρειαζόταν ο Άρης, ασχέτως του ότι είναι απαραίτητος για τον τρόπο που παίζει η ομάδα. Το γκολ δεν είναι μόνο δική του ευθύνη, αλλά και δική του.

Ο Καμαρά

Να περιορίσει τη ζημιά

Κακά τα ψέματα, αυτός είναι ο τελευταίος στόχος που απέμεινε για τον Άρη και αφορά τη συμμετοχή στα Playoffs του Πρωταθλήματος. Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι απαραίτητη η αλλαγή σχεδίου μέσω της μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας. Αυτή η υπόθεση δεν είναι απλή γιατί απαιτείται επιπλέον επένδυση σε μια περίοδο περιορισμένων εσόδων, αλλά είναι αναγκαία γιατί μερικά από τα βαριά χαρτιά της ομάδας δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Για παράδειγμα, εδώ κι ενάμιση χρόνο ο Άρης περιμένει την αγωνιστική έκρηξη του Ματέο Γκαρσία αλλά ο Αργεντίνος παραμένει σκιά του εαυτού του. Ο Φακούντο Μπερτόγλιο συνεχίζει να μην παρουσιάζει την παραμικρή ομοιότητα με τον ποδοσφαιριστή της περσινής χρονιάς. Ο Άρης επένδυσε στους δύο ποδοσφαιριστές αλλά δεν έχει κερδίσει κάτι.

Μετά από ένα οδυνηρό αποτέλεσμα, η επόμενη μέρα είναι η πλέον δυσκολότερη. Οι αφορισμοί είναι ό,τι ευκολότερο μπορεί να γίνει, δεν έχει κόστος αλλά εδώ απαιτείται σχέδιο απεγκλωβισμού της ομάδας από την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται. Ανάληψη ευθύνης και υποστηρικτικές ενέργειες. Η συμμετοχή στα Playoffs είναι απαραίτητη, όπως είναι και η ενίσχυση της στις θέσεις που πονάει πολύ. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με οτιδήποτε μπορεί να έρχεται από το CAS αλλά για την κάλυψη των τωρινών αδυναμιών της ομάδας. Συνολικά για τον οργανισμό δεν είναι εύκολη η διαχείριση μιας τόσο δύσκολης κατάστασης, αλλά είναι απαραίτητο να το κάνει. Εξάλλου, από χθες το βράδυ είναι φανερό ότι ο αποκλεισμός του Άρη από τη Λαμία ήταν το… μάννα εξ’ ουρανού που περίμεναν όσοι δεν έχουν καμία σχέση με τον σύλλογο.

@Photo credits: Intime

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.