Κυριαζής: «Πολύ χαρούμενος που ανέλαβα την Εθνική Γυναικών»

Κυριαζής: «Πολύ χαρούμενος που ανέλαβα την Εθνική Γυναικών»

Gazzetta team
Κυριαζής: «Πολύ χαρούμενος που ανέλαβα την Εθνική Γυναικών»

bet365

Ο νέος τεχνικός της Εθνικής Γυναικών Γιώργος Κυριαζής μίλησε ενόψει το ματς με την Ουκρανία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Aναλυτικά τα όσα είπε ο νέος τεχνικός της Εθνικής Γυναικών Γιώργος Κυριαζής στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ.

Ο νέος τεχνικός της Εθνικής Γυναικών Γιώργος Κυριαζής, μίλησε στο epo.gr επ’ ευκαιρία του εκτός έδρας αγώνα της με την Ουκρανία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ταυτόχρονα παρουσίασε τη φιλοσοφία του και τους στόχους που θέτει για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο Μακεδόνας τεχνικός, με ειδίκευση στο γυναικείο ποδόσφαιρο, την οποία απέκτησε κατά τη διάρκεια της θητείας του στις Η.Π.Α. όπου εργάστηκε ως προπονητής σε επαγγελματικές γυναικείες ομάδες, έχει αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής επί σειρά ετών με τη φανέλα του Ηρακλή, ενώ έπαιξε ακόμη επαγγελματικά στην Ιταλία και στην Αμερική. Είναι επίσης διεθνής με την Εθνική Ελπίδων.

Γενικά για το πώς βλέπει την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Γυναικών, ο κ. Κυριαζής ανέφερε:

«Αρχικά θα πρέπει να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που ανέλαβα την Εθνική Γυναικών. Είναι μια μεγάλη τιμή και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη της Ομοσπονδίας. Την Εθνική την παρακολουθώ, μιας και το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι η ειδίκευσή μου προπονητικά και δε θα μπορούσα να μη γνωρίζω το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μου.

Είναι βεβαίως τελείως διαφορετικό να ζεις την ομάδα από κοντά και να γνωρίζεις τις αθλήτριες και τους ανθρώπους της από τη θέση του προπονητή. Η πρώτη εντύπωση λοιπόν είναι ότι τα κορίτσια έχουν έρθει με διάθεση να δουλέψουν και να προσφέρουν το καλύτερο που μπορούν. Είναι πολύ θετικό το γεγονός πως βλέπω χαρούμενα πρόσωπα γύρω μου».

Αναφορικά με τα στοιχεία που θα ήθελε να προσθέσει στην Εθνική και στα οποία θα εστιάσει ως τεχνικός της ηγέτης, ο κ. Κυριαζής τόνισε:

«Δεν θα ήθελα να μπω σε τεχνικά και αγωνιστικά ζητήματα ακόμη, καθώς αυτά θα τα δούμε με τους συνεργάτες μου στην πορεία, δουλεύοντας με τις αθλήτριες. Η εντύπωση που έχω αποκομίσει παρακολουθώντας την ομάδα, είναι πως οι κοπέλες έχουν ταλέντο και διαθέτουν τα στοιχεία εκείνα στα οποία θα βασιστούμε για να προχωρήσουμε ακόμη παραπέρα, καθώς ήδη έχουν γίνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Αυτό στο οποίο θα επιμείνουμε είναι η βελτίωση της ψυχολογίας των αθλητριών και η απόκτηση μεγαλύτερης αυτοπεποίθηση. Από εκεί θα ξεκινήσουμε, καθώς πιστεύω ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουν σε μεγαλύτερο βαθμό ότι έχουν τις δυνατότητες να πετύχουν πράγματα. Όσο περισσότερο πιστεύουν στους εαυτούς τους, τόσο θα βελτιωνόμαστε ως ομάδα».

Το παιχνίδι με την Ουκρανία, το πρώτο στο οποίο ο νέος τεχνικός θα κοουτσάρει την ομάδα, έχει τις δυσκολίες του, οι οποίες ωστόσο δεν τον πτοούν:

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι που το κάνουν πιο δύσκολο οι ιδιαίτερες συνθήκες οι οποίες επικρατούν λόγω της πανδημίας. Η αντίπαλος είναι από τις χώρες που καλλιεργούν το γυναικείο ποδόσφαιρο και διαθέτει μια δυνατή ομάδα, ενώ και αγωνιστικά βρίσκεται σε καλύτερο σημείο. Εμείς θα φτιάξουμε το πλάνο μας στον λίγο χρόνο που διαθέτουμε και θα τους αντιμετωπίσουμε προσπαθώντας να το τηρήσουμε πιστά, καλύπτοντας στο μέτρο του δυνατού τα ζητήματα που προκύπτουν από την πολύμηνη αποχή».

Συνολικά για τον όμιλο και την προσπάθεια της Εθνικής για πρόκριση, ο κ. Κυριαζής σχολίασε:

«Θα προχωρήσομε βήμα-βήμα και θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες για πρόκριση. Υπάρχουν δυνατές ομάδες στον όμιλο, όπως η Γερμανία και η Ιρλανδία, όμως δε φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Συνολικά είμαι αισιόδοξος για την πορεία μας, όμως θα επανεκτιμούμε τους στόχους μας μετά από κάθε παιχνίδι και θα σχεδιάζουμε το επόμενο».

 

Τελευταία Νέα