Το ζητούμενο για τον Πανιώνιο είναι η ειλικρίνεια

Θοδωρής Βασίλης
Το ζητούμενο για τον Πανιώνιο είναι η ειλικρίνεια

bet365

Ο Κυριάκος Σκούρας έδειξε τον δρόμο για την επόμενη ημέρα του Πανιωνίου. Αυτό της διαφάνειας και της ειλικρίνειας. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Ο Πανιώνιος το περασμένο καλοκαίρι έζησε τις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του. Οι «κυανέρυθροι» μετά τον υποβιβασμό τους στο χορτάρι είδαν να φτάνουν στο χείλος του γκρεμού ακόμα και με εξαφάνιση αφού υπήρχε ο κίνδυνος η ομάδα να μην καταφέρει να δηλώσει συμμετοχή σε κάποιο πρωτάθλημα ή στην καλύτερη περίπτωση να ξεκινούσε από την κατώτερη ερασιτεχνική κατηγορία, την Γ' Αθηνών.

Τελικά έστω και την ύστατη στιγμή ένα τιμ ανθρώπων με επικεφαλής τον Κυριάκο Σκούρα, τον γιο του Δημήτρη, τον Φώτη Κωσταρίδη, αλλά και τους Μανιάτη και Σπυρόπουλο, αποτέλεσαν την επιτροπή ποδοσφαίρου η οποία ανέλαβε τον δύσκολο έργο της αναγέννησης του Ιστορικού. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες η ομάδα κατάφερε τελικά να δηλώσει συμμετοχή στην Γ' Εθνική στηριζόμενη στην Κ-19 με τα παιδιά του Δημήτρη Κοροπούλη να μην μένουν μόνο στην συμμετοχή, αλλά και να κάνουν πρωταθλητισμό στο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκαν πριν η πανδημία κλείσει ξανά τα πάντα.

Με το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής να ετοιμάζεται να πάρει ξανά μπρος αυτό που καίει τον Πανιώνιο και τον κόσμο του είναι η επόμενη ημέρα και τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους Νεοσμυρνιώτες. Ο άνθρωπος που είναι αρωγός στη νέα αυτή προσπάθεια, ο Κυριάκος Σκούρας, μίλησε στην εκπομπή στα panionia nea για την καινούργια σελίδα που έχει ανοίξει στον σύλλογο. Μιλώντας απλά, χωρίς υπερκφυγές και χωρίς να ωραιοποιήσει καταστάσεις η να φέρει την καταστροφή. Βασικά μίλησε με ειλικρίνεια, αυτό που τόσο ανάγκη έχει ο κόσμος κι είχε χαθεί τα τελευταία χρόνια, δίνοντας το σύνθημα για την επόμενη ημέρα.


Ποιο είναι αυτό; Ο Πανιώνιος να επιστρέψει στις ρίζες του. Αυτές που τον έκαναν να είναι ο αιμοδότης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό σημαίνει στήριξη στα δικά του παιδιά, που θα έχουν βγει από τις Ακαδημίες του συλλόγου και πάνω σε αυτά τα παιδιά να δημιουργηθεί ένας κορμός. Γι αυτό οι όποιες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν, να είναι στοχευμένες ενώ αυτό που έχει σημασία είναι η δημιουργία ενός προπονητικού κέντρου. Όπως τόνισε είναι αδιανόητο η ομάδα της Νέας Σμύρνης να μην έχει ένα δικό του αθλητικό κέντρο και να είναι όλα αυτά τα χρόνια τσιγγάνος.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην υπόθεση των χρεών και στα λεφτά που χρωστάει η ΠΑΕ το οποίο ανέρχεται γύρω στα 9 εκατ. ευρώ αν και ακόμα και δεν έχει γίνει εκκαθάριση ώστε να γίνει γνωστό το ακριβές ποσό, ενώ τόνισε πως το μεγάλο λάθος ήταν η αποχώρηση της ΠΑΕ από τις 105 δόσεις ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως η παραμονή στην ρύθμιση αυτή θα περιόριζε την ομάδα για αρκετά χρόνια στο θέμα των μεταγραφών. Μια μικρή θυσία μπροστά στον μεγάλο σκοπό.

Θα αναρωτηθεί κάποιος ωραία όλα αυτά, πολλοί τα λένε αλλά ποτέ δεν γίνονται και αυτή την στιγμή το πρόβλημα του Πανιωνίου είναι ένα. Όταν με το καλό επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες τα χρέη θα κυνηγάνε την ομάδα, κάτι που κάνει απαγορευτικό τον κάθε σοβαρό επιχειρηματία να ασχοληθεί με τον σύλλογο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα κάτι που το αναγνωρίζει και ο ίδιος ο Σκούρας. Γι αυτό και όπως τόνισε γίνονται προσπάθειες να βρεθεί λύση σε αυτό τον βραχνά εκφράζοντας την πίστη ότι στο τέλος θα βρεθεί λύση. Άλλωστε, αν βρεθεί λύση μετά αυτόματα ο Πανιώνιος μετατρέπεται σε μαγαζί γωνία ελκυστικό για όλους.

Για να συνοψίσουμε με αυτά που είπε ο Κυριάκος Σκούρας το συμπέρασμα είναι ένα. Ο παλιός μεγαλοϊδεατισμός θα πρέπει να σταματήσει, όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο Πανιώνιος η προσφορά και η θέση που του αρμόζει, αλλά αυτή την στιγμή καλό είναι να βλέπουμε την αλήθεια κατάματα. Και αυτή η αλήθεια λέει πως η ομάδα τώρα ξεκίνησε μια τελευταία προσπάθεια αναγέννησης, με τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν με τα λάθη του παρελθόντος να είναι εκεί για να θυμίζουν σε όλους ότι καλή είναι η όποια εφήμερη χαρά, αλλά αυτό που έχει σημασία πλέον είναι η επιστροφή στην κανονικότητα.

Αυτή που αρμόζει στον Ιστορικό. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ειλικρίνεια και υγεία. Και αυτά για αρχή η ομάδα του Κυριάκου Σκούρα δείχνει να τα έχει κερδίσει.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ NEWS FEED