Μεγαρίτης στο Gazzetta: «Εχω "αρρωστήσει" με την Προοδευτική, δεν υπάρχουν πολλές ομάδες στην Ελλάδα με τέτοιον κόσμο»

Μεγαρίτης στο Gazzetta: «Εχω "αρρωστήσει" με την Προοδευτική, δεν υπάρχουν πολλές ομάδες στην Ελλάδα με τέτοιον κόσμο»

bet365

Ο Κώστας Μεγαρίτης, από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην φετινή ξέφρενη πορεία της Προοδευτικής, μέσω του Gazzetta, δεν κρύβει την επιθυμία του για την κατάκτηση του νταμπλ, τονίζει την πίστη του στην άνοδο και δεν διστάζει να πει ότι έχει δεθεί με την βυσσινί οικογένεια.

H Προοδευτική θριάμβευσε στο μεγάλο ντέρμπι με τον Εθνικό, επικρατώντας με 2-0 χάρη στα γκολ των Πατσατζόγλου-Κυριαζή. Πλέον, η ομάδα του Κορυδαλλού, δύο αγωνιστικές από το τέλος της κανονικής περιόδου (απομένουν τα ματς με Κερατσίνι - εκτός και Πανελευσινιακό - εντός) είναι μόνη πρώτη με 41 βαθμούς. Παράλληλα, οι «βυσσινί» προετοιμάζονται και για τον τελικό Κυπέλλου με την Ελλάς Ποντίων στο Καραϊσκάκης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής και ηγετική μορφή στη φετινή ξέφρενη πορεία της ομάδας του Δημήτρη Αρναούτη, ο Κώστας Μεγαρίτης. Ο 25χρονος μέσος, μέσω του Gazzetta, στέκεται στον θρίαμβο επί του Εθνικού, δεν κρύβει την... τρέλα του για την ομάδα με τον φοίνικα στο στήθος και δηλώνει έτοιμος για νταμπλ.

Παράλληλα, δεν διστάζει να πει ότι η επιστροφή του στο γήπεδο του Ολυμπιακού - έστω ως... επισκέπτης - τον κάνει να νιώθει ιδιαίτερα.

«Εχω "αρρωστήσει". Πραγματικά, ζούμε μοναδικές στιγμές. Έχω τρελαθεί από χθες...», μ' αυτό το σχόλιο του Κώστα Μεγαρίτη καταλαβαίνει κάποιος το πώς νιώθουν άπαντες (κόσμος, παίκτες και σταφ) μετά τη νίκη επί του Εθνικού.

Η νίκη αυτή σας κάνει αυτόματα αφεντικό του ομίλου, αλλά υπάρχει δρόμος....

«Σωστά. Με το το καλό να πάρουμε αυτά τα δύο ματς που απομένουν με Κερατσίνι και Πανελευσινιακό και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Συναισθήματα που σου προκαλούνται από ματς όπως το χθεσινό σε κάνουν να καταλαβαίνεις γιατί αξίζει να παίζεις ποδόσφαιρο. Να πω την αλήθεια, επειδή έχω ενεργό ρόλο σ' αυτήν την προσπάθεια θα χαρώ παραπάνω με το κλείσιμο της σεζόν και την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα είναι μια δικαίωση για όλους μας. Δουλέψαμε σκληρά και αξίζουμε να είμαστε στη θέση αυτήν».

Ο στόχος της ανόδου υπήρχε από την αρχή ή προέκυψε βλέποντας την εξέλιξη του πρωταθλήματος σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα που παίρνατε;

«Ανέκαθεν πιστεύαμε ότι μπορούμε να πάρουμε την άνοδο, αλλά σίγουρα η φιλοδοξία αυτή μεγάλωνα ματς με το ματς όπως το είδα εδώ, οι νίκες που πήραμε στην αρχή μας δυνάμωσαν την πίστη μας για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος αλλά και του Κυπέλλου. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όμως ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει μ' αυτήν τη νίκη. Δεν είναι κλισέ. Αρχικά θέλουμε να κλειδώσουμε την κορυφή στον όμιλό μας. Μετά υπάρχουν τα μπαράζ, θα είμαστε σ' έναν όμιλο 7 ομάδες και ανεβαίνουν οι 4. Οι πιθανότητες για την άνοδο είναι πολλές και σίγουρα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θυμίζω ότι στις 13/4 έχουμε και τον τελικό Κυπέλλου στο Καραϊσκάκης. Θέλουμε το νταμπλ και έχουμε και τα μπαράζ...».

α

«Δεν παίζω απλά για να παίζω, θέλω να πετύχω κάτι αξιομνημόνευτο»

Επιστρέφεις στο Καραϊσκάκης εσύ που έχεις παίξει και στον Ολυμπιακό.

«Ξυπνάνε μνήμες... Αν και δεν έχω παίξει σε επίσημο, αλλά μόνο σε φιλικό σ' αυτό το γήπεδο με τον Ολυμπιακό, θα είναι ιδιαίτερα. Φέτος ζω τρομερές συγκινήσεις με την Προοδευτική, ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο. Δεν στο κρύβω ότι έχω δεθεί μ' αυτήν την ομάδα. Είμαι μόλις 25 ετών, έχω τη φιλοδοξία να παίξω μπάλα σε υψηλότερο επίπεδο και να αφήσω κάτι καλό πίσω μου τελειώνοντα την καριέρα μου. Πέρασα δύσκολα λόγω τραυματισμών και κάποιων κακών επιλογών αλλά είμαι εδώ. Δεν έχω πάρει από το ποδόσφαιρο ό,τι μου αξίζει και γι' αυτό δίνω το 100% όποτε παίζω. Δεν παίζω απλά για να παίζω αλλά για να πετύχω κάτι αξιομνημόνευτο».

Ακόμη δεν έχει τελειώσει η σεζόν καν. Ωστόσο, στο πίσω μέρος του μυαλού είναι να είσαι ηγέτης της Προοδευτικής στην προσπάθεια επιστροφής της ομάδας στην Α' Εθνική;

«Είναι μια κρυφή φιλοδοξία, ένα όνειρο. Δεν μπορώ να το σκεφτώ ακόμη... Εχω ήδη δεθεί μ' αυτήν την ομάδα. Μακάρι να έρθουν έτσι τα πράγματα και μέσω των ατομικών μου στόχων να επιτάνονται κι οι στόχοι αυτής της ομάδας. Αυτό αξίζει σ' αυτήν την ομάδα: Η Α' Εθνική. Είναι κρίμα η Προοδευτική να μην παίζει Super League - δεν υπάρχουν πολλές ομάδες στην Ελλάδα με κόσμο που μπορούν να δημιουργήσουν τέτοια ατμόσφαιρα όπως αυτή που είδατε την Κυριακή».

a

Υπάρχει μια στιγμή που μπορείς να ξεχωρίσεις πριν το ματς με τον Εθνικό ή μετά απ' αυτό; Κάτι ιδιαίτερο που σου έχει μείνει.

«Είναι πολλές οι στιγμές. Όλο αυτό ήταν πολύ έντονο. Οι οπαδοί που μας εμψύχωναν, η προσμονή που υπήρχε σε όλη την πόλη ήταν τεράστια. Παίκτες, κόσμος... Δεν γίνεται να ξεχωρίσω μία. Θα σταθώ όμως στην αφιέρωση του γκολ στον Κατίδη, που τραυματίστηκε σοβαρά στην προηγούμενη αγωνιστική και δεν μπόρεσε να μας βοηθήσει αγωνιστικά. Στο γκολ του Πατσατζόγλου ειδικά υπήρξε έκρηξη συναισθημάτων».

Κι ο Πατσατζόγλου έχει περάσει πολλά - με τραυματισμούς - όπως και εσύ.

«Επειδή με τον Πάτσα είμαστε πολύ κοντά, χάρηκα απίστευτα. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και ποδοσφαιριστής. Του αξίζει κάθε επιτυχία και μακάρι μαζί να καταφέρουμε κάτι που θα μείνει στην ιστορία αυτής της ομάδας».

Το γκολ του πανηγύρισες πιο πολύ απ' ότι το δικό σου στην Ελευσίνα;

«Εκεί κι αν έπαθα "εγκεφαλικό". Δεν είχα κάνει καλό πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο μπαίνω αποφασισμένος να ανέβω. Κάνω το σουτ κι η μπάλα πάει στο "γ"».

Photo Credits: Eurokinissi

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα