Δεν είναι όνειρο πια

Δεν είναι όνειρο πια

bet365

Ο Πανιώνιος πέρασε από την Ζάκυνθο και με νίκη κόντρα στην Κηφισιά ετοιμάζεται να κάνει πραγματικότητα κάτι που φαινόταν αδιανόητο πριν ένα χρόνο. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Ιούλιος του 2020 και η Νέα Σμύρνη είχε φορέσει μαύρα. Το καμάρι της πόλης, ο Πανιώνιος, είχε υποβιβαστεί από την Super League και το μέλλον του ήταν στον αέρα. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι κανείς δεν γνώριζε αν ο ποδοσφαιρικός Πανιώνιος θα αγωνιζόταν την επόμενη αγωνιστική σεζόν και που. Ο Ιστορικός βίωνες τις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του.

Ένα χρόνο μετά και ο Πανιώνιος είναι ένα ματς για να κάνει το πρώτο βήμα για να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Στην Super League. Και όμως σε αυτό τον χρόνο πολλά έχουν αλλάξει. Η κακομοιριά, η δυσπιστία, η γκρίνια έχουν δώσει την θέση τους στην χαρά, την πίστη και την ανυπομονησία.

Μπορεί μέσα σε ένα χρόνο να αλλάξει το κλίμα σε μια ομάδα; Βεβαίως και μπορεί και ο Πανιώνιος αποτελεί την τρανή απόδειξη. Οι «κυανέρυθροι» βρίσκονται πια μια ανάσα από το να αφήσουν μια και καλή πίσω τους τον εφιάλτη της Γ' Εθνικής. Το τρίποντο μέσα στη Ζάκυνθο σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Ηροδότου στην Ραφήνα ανέβασε τους Νεοσμυρνιώτες στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Αυτό σημαίνει πως αν την Τετάρτη οι παίκτες του Δημήτρη Κοροπούλη επικρατήσουν της Κηφισιάς τότε - ανεξαρτήτου τι θα γίνει την τελευταία αγωνιστική – θα έχουν εξασφαλίσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στις επαγγελματικές κατηγορίες. Το ευτύχημα για την Κηφισιά είναι ότι δεν θα υπάρχει κόσμος ελέω πανδημίας. Γιατί να μην γελιόμαστε, αν επιτρεπόταν κόσμος τότε το γήπεδο θα ήταν γεμάτο. Και δεν υπερβάλουμε καθόλου.

Και αυτό γιατί όχι μόνο επειδή θα παιζόταν μια άνοδος, αλλά γιατί η νέα αυτή ομάδα του Πανιωνίου επανέφερε ξανά την ελπίδα στον κόσμο, γέμισε συναισθήματα τους οπαδούς της, αλλά κυρίως τους έκανε ξανά να την αγαπήσουν. Γιατί σε αυτή την ομάδα βλέπουν όλα όσα τους είχαν λείψει κι επιθυμούν να δούνε. Κυρίως βλέπουν μια ομάδα που είναι έτοιμη να πεθάνει μέσα στο γήπεδο, που παλεύει με νύχια και με δόντια κόντρα σε κάθε εμπόδιο (ακόμα και στην Ζάκυνθο είδαμε πράγματα που δεν τιμούνε το ποδόσφαιρο). Και το γεγονός πως παρότι το επόμενο ματς είναι σε δύο ημέρες μόλις, και η ανυπομονησία του κόσμου είναι μεγάλη φανερώνει το τι κατάφερε αυτή η ομάδα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Το πρώτο βήμα ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα, αυτό που κάποιοι θεωρούσαν ότι δεν θα γίνει ποτέ, είναι την Τετάρτη. Με προσοχή, με πίστη αλλά και με την ώθηση της φανέλας και του κόσμου ο Πανιώνιος θα τα καταφέρει και η Γ' Εθνική θα μπει για πάντα στο χρονοντούλαπο του παρελθόντος. Γιατί η θέση του Πανιωνίου είναι ψηλά στα μεγάλα σαλόνια να παλεύει με τα θηρία. Το σίγουρο είναι ότι σε δύο ημέρες η Νέα Σμύρνη θα ζήσει ένα μαγικό βράδυ.

ΥΓ. Είναι αδιανόητο σε κάθε παιχνίδι του Πανιωνίου στην Γ' Εθνική διάφοροι τυχάρπαστοι να βγάζουν κόμπλεξ. Για όλες τις ομάδες της κατηγορίας θα έπρεπε τα ματς με τον Ιστορικό να αποτελούν χαρά γι αυτούς, άλλωστε πότε θα έχουν ξανά την δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τέτοιες ομάδες. Αλλά αντί γι αυτό βλέπουμε συμπεριφορές που δεν αρμόζουν επ ουδενί στην κατηγορία και μειώνουν με τις πράξεις τους τις ίδιες της ομάδες τους.

ΥΓ1. Το πόσο οικογένεια είναι ο Πανιώνιος φαίνεται από το γεγονός πως όλοι αφιέρωσαν την χθεσινή νίκη στον Δημήτρη Γροντή για τον οποίο ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα