Πανιώνιος: Έγινε το πρώτο βήμα, αλλά ακόμη οι άλλοι καθορίζουν την κατάσταση

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος: Έγινε το πρώτο βήμα, αλλά ακόμη οι άλλοι καθορίζουν την κατάσταση

bet365

Ο Πανιώνιος έσπασε το ρόδι κόντρα στην Θύελλα Ραφήνας κι έμεινε ζωντανός για την κατάληψη της μίας εκ των δύο θέσεων ανόδου. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Η ήττα από τον Ηρόδοτο δυσκόλεψε πολύ τα πράγματα για τον Πανιώνιο, σε σημείο που ακόμα και το 3 στα 3 αν κάνει μέχρι το τέλος του ομίλου να μην του φτάσει. Βέβαια, αυτή η κουβέντα θα γίνει στο τέλος του μίνι πρωταθλήματος εάν κι εφόσον η ομάδα πετύχει το απόλυτο. Γιατί για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα πρέπει αρχικά οι «κυανέρυθροι» να κερδίσουν τόσο στην Ζάκυνθο όσο και την Κηφισιά την άλλη Τετάρτη.

Οι παίκτες του Κοροπούλη γνώριζαν καλά ότι άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη θα τελείωνε τις όποιες ελπίδες ανόδου. Γι αυτό και οι «κυανέρυθροι» μπήκαν με μια τρομερή ορμή, και στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν πάρει ήδη προβάδισμα στο σκορ, καθώς και άλλη μια μεγάλη ευκαιρία. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες όπως ήταν λογικό αποτέλεσαν ανασταλτικός παράγοντας για να συνεχίσει ο Πανιώνιος στον ίδιο ρυθμό ενώ και η Θύελλα μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό ισορρόπησε το ματς.

Ένα από τα φετινά χαρακτηριστικά των Νεοσμυρνιωτών είναι η απειρία αλλά και η διαχείριση των συναισθημάτων κατά την διάρκεια του αγώνα. Οι χαμένες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης και το γεγονός πως η ομάδα δεν καθάρισε το ματς, έφερε και το ανάλογο άγχος. Ένα άγχος που ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα παραλίγο να αποβεί μοιραίο.

Αν στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα, τότε ο Πανιώνιος έκανε το πρώτο βήμα στην μάχη που δίνει για την άνοδο ή μάλλον καλύτερα έμεινε ζωντανός. Γιατί μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Ηρόδοτο, πλέον δεν εξαρτιέται αποκλειστικά από τον εαυτό του, αλλά θα πρέπει να δει τι θα κάνουν και οι αντίπαλοι. Και αυτό γιατί σε περίπτωση ισοβαθμίας μετράει η διαφορά των γκολ και αυτή την στιγμή ο Πανιώνιος είναι πολύ πίσω

Ήδη η Κηφισιά είναι στους έξι βαθμούς με 4-0 διαφορά γκολ την ώρα που ο Πανιώνιος είναι στο 1-1. Την ίδια ώρα ο Ηρόδοτος έχοντας αποκτήσει το πλεονέκτημα κόντρα στον Πανιώνιο γνωρίζει καλά πως κρατάει την τύχη στα χέρια του. Πλέον η τρίτη αγωνιστική θα είναι η πιο κρίσιμη, αφού με την Κηφισιά να κάνει το ρεπό της Πανιώνιος και Ηρόδοτος έχουν εκτός έδρας δοκιμασίες σε Ζάκυνθο και Ραφήνα.

Αν οι δύο διεκδικητές της ανόδου κερδίσουν τότε το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας θα είναι και το πιο πιθανό στο τραπέζι, με τον Ιστορικό να ελπίζει σε κάποια γκέλα των Κρητικών για να μην μπλεχτεί σε σενάρια.

Το αν θα καταφέρει ο Πανιώνιος να κερδίσει την άνοδο στην Super League 2 θα φανεί σε λίγες ημέρες, χωρίς όμως η τελική έκβαση να αλλάζει αυτό που κατάφεραν οι παίκτες του Κοροπούλη την φετινή σεζόν και γι αυτό όλη η Νέα Σμύρνη θα τους ευχαριστεί για πάντα.

ΥΓ. Το γεγονός πως τα παιδιά αυτά κατάφεραν να ανταποκριθούν στην πρώτη τους χρονιά ως ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας του Πανιωνίου φαίνεται και από το γεγονός πως οι εμφανίσεις τους δεν περνάνε απαρατήρητες. Για τον λόγο αυτό στο χθεσινό ματς ήταν στις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης βρέθηκαν Ντε Μπαρτόλο και Ιμπαγάσα έχοντας το βλέμμα τους στραμμένο στους νεαρούς «κυανέρυθρους». Και σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες αυτός που τους έκανε εντύπωση ήταν ο 19χρονος Κωνσταντίνος Λάμψιας, το δεξί μπακ της ομάδας ο οποίος είναι εν γένει από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει φέτος.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα