Η διαχείριση της ήττας θα φέρει και την κάθαρση

Η διαχείριση της ήττας θα φέρει και την κάθαρση

bet365

Ο Πανιώνιος γνώρισε την ήττα από τον Ηρόδοτο στην πρώτη του κακή φετινή εμφάνιση και πλέον έβαλε δύσκολα στον εαυτό του για την άνοδο. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Καμία ομάδα στον πλανήτη δεν είναι άτρωτη και ανίκητη. Όλες κάποια στιγμή φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο. Σε αθλητικό επίπεδο οι ήττες δίνουν στεναχώρια αλλά δεν φέρνουν καταστροφή. Όπως και οι νίκες δίνουν χαρές, όχι υπερηφάνεια. Κι εκεί είναι που ξεχωρίζει κάποιος στην διαχείριση της νίκης ή της ήττας, στις αντιδράσεις σε μια πιθανή επιτυχία ή αποτυχία.

Οι «κυανέρυθροι» κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχει κοινό στόχο ηττήθηκε. Και η αλήθεια είναι ότι με βάση την εμφάνισή τους, το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Οι Νεοσμυρνιώτες έκαναν με διαφορά την χειρότερή τους εμφάνιση κόντρα στον Ηρόδοτο και πλέον έβαλαν δύσκολα στον εαυτό τους όσον αφορά την άνοδο στην Super League 2.

Άγχος, ζέστη, απειρία, λάθος προετοιμασία, υπερτίμηση των δυνατοτήτων της ομάδας και υποτίμηση του αντιπάλου, κάκιστη αντίδραση μετά το γκολ του Κοιλιάρα; Λίγο από όλα. Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Ο Πανιώνιος ηττήθηκε με 1-0 και πλέον δυσκόλεψε μόνος του τα πράγματα για την άνοδο. Βέβαια, με μια ήττα δεν ήρθε η καταστροφή, άλλωστε τίποτα δεν τελειώνει από το πρώτο ματς.

Αυτό που θα πρέπει να κάνουν τώρα στην Πλατεία είναι να κάνουν την αυτοκριτική τους, να δούνε τι πήγε στραβά και να το διορθώσουν άμεσα γιατί δεν υπάρχει χρόνος. Είναι το πρόγραμμα έτσι που την Τετάρτη (30/6) η ομάδα δίνει έναν τελικό. Και σε αυτό το ματς άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη θα είναι καταστροφικό.

Σε οκτώ ημέρες ο Πανιώνιος καλείται να αντιμετωπίσει κατά σειρά Θύελλα Ραφήνας, Ζάκυνθο και Κηφισιά. Με 3 στα 3 οι «κυανέρυθροι» φτάνουν τους εννιά βαθμούς και θα κρατάνε την τύχη στα χέρια τους περιμένοντας το τι θα γίνει στο Κηφισιά – Ηρόδοτος. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι η ομάδα θα δείξει το κανονικό της πρόσωπο και όχι αυτό της Κυριακής. Στο χέρι των παικτών είναι, αυτοί έφεραν τον Πανιώνιο να διεκδικεί την άνοδο και ας μην τους υπολόγιζε κανείς και στο χέρι τους είναι να αντιστρέψουν το κλίμα.

Και θα είναι κρίμα γιατί οι ίδιοι είναι που έκαναν όλο τον κόσμο να παραμιλάει με τα κατορθώματά τους. Αλλά ακόμα και αν δεν τα καταφέρουν τουλάχιστον να πέσουν πολεμώντας.

ΥΓ. Να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στην ΕΠΟ για το σχεδιασμό της για την Γ' Εθνική. Μια διοίκηση που αποφάσισε να βάλει τις ομάδες να δίνουν αγώνες με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 40 βαθμούς. Μόνο μια λέξη αρμόζει εδώ. Ντροπή. Και είναι όλη της ΕΠΟ.

ΥΓ1. Ενα μεγάλο μπράβο σε όσους κάλυψαν τον αγώνα του Ηροδότου με τον Πανιώνιο. Τόσο ο Αντώνης Σαριδάκης που περιέγραψε τον αγώνα, όσο και η δημοσιογράφος Χρύσα Ζερβού με τον Κώστα Κιάσσο αντιμετώπισαν με τον απόλυτο σεβασμό τον Πανιώνιο. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί όποιος παρακολούθησε την φετινή πορεία των Νεοσμυρνιωτών θα ξέρει καλά για τις ομορφιές που αντιμετώπισε στον όμιλο η ομάδα του Δημήτρη Κοροπούλη.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα