Ψηφίστηκε η τροπολογία που σχετίζεται και με τον Πανιώνιο

Ψηφίστηκε η τροπολογία που σχετίζεται και με τον Πανιώνιο

bet365

Πέρασε από τη Βουλή την Πέμπτη η τροπολογία που αφορά και στον Πανιώνιο και τον τρόπο που μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη του.

Αρχικά να ξεκαθαριστεί ξανά πως δεν χαρίζεται κανένα χρέος προς τον Πανιώνιο. Σύμφωνα με τη νέα τροπολογία το χρέος προς το Δημόσιο παραμένει με την βασική διαφορά πως η Πολιτεία περνάει ρύθμιση με την οποία θα μπορεί να πληρώνεται το ποσό αυτό μέσω των κρατήσεων σε εισιτήρια και τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Με τη νέα τροπολογία η ΠΑΕ καθίσταται υπόχρεη για το 50% των αμιγώς αγωνιστικών οφειλών (σε παίκτες για παράδειγμα) και υπό προϋποθέσεις για το υπόλοιπο 50% και το σύνολο των μη αγωνιστικών οφειλών. Ουσιαστικά δηλαδή μπορεί μόνο το 50% των οφειλών να πάει στη νέα ή υπό σύσταση ΠΑΕ και από εκεί και πέρα για το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να έχει προκύψει και εκκαθάριση της παλιάς ΠΑΕ.

Όπως έχετε διαβάσει ξανά στο Gazzetta η νέα τροπολογία - που ψηφίστηκε και πέρασε από τη Βουλή την Πέμπτη - δεν είναι φωτογραφική για κανένα σύλλογο, αφού δεν του χαρίζει κάποιο χρέος, αλλά είναι μια τροπολογία που φέρνει στο τραπέζι μια βιώσιμη λύση και για τις δύο πλευρές. Τόσο για τον Πανιώνιο που θα μπορεί και να ανέβει ακόμα και αν έχει μικρότερη πηγή εσόδων, αλλά και για το Δημόσιο που θα μπορεί να παίρνει πίσω τμηματικά όλο το ποσό που χρωστάνε οι «κυανέρυθροι» στο κράτος.


 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα