Γκουαρδιόλα: Έχασε για πρώτη φορά εγχώριο τελικό με τη Μάντσεστερ Σίτι!

Γκουαρδιόλα: Έχασε για πρώτη φορά εγχώριο τελικό με τη Μάντσεστερ Σίτι!

Νίκος Κικίδης
pep_sad

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το FA Cup κι έσπασε το αήττητο του Πεπ Γκουαρδιόλα σε εγχώριους τελικούς με τη Μάντσεστερ Σίτι που μετρούσε 6/6.

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά και ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Από τότε που πάτησε το πόδι του στην Αγγλία για τη Μάντσεστερ Σίτι πίσω στο 2017, ο Καταλανός είχε μόνο νικηφόρους τελικούς στα εγχώρια (εξαιρούνται τα Community Shield που δεν αναγνωρίζονται από την UEFA), αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του έσπασε το αήττητο.

Στον τελικό του FA Cup οι Κόκκινοι Διάβολοι πήραν εκδίκηση για τον περσινό χαμένο τελικό, επικράτησαν με 2-1 και ανάγκασαν τον Γκουαρδιόλα στην πρώτη του απώλεια στο «Wembley» έπειτα από ένα τρομερό 6/6 σε τελικούς.

Εκτός συνόρων βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Σίτι του Γκουαρδιόλα χάνει σε τελικό, μιας και υπάρχει και το ραντεβού με την Τσέλσι το 2021 όταν οι Μπλε επικράτησαν 1-0 για να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στον ουρανό της Πορτογαλίας.

Αναλυτικά οι τελικοί του Γκουαρδιόλα στην Αγγλία

2018 EFL Cup: Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 0-3
2019 EFL Cup: Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι 3-4 πεν. (0-0 κ.δ)
2019 FA Cup: Μάντσεστερ Σίτι - Γουότφορντ
2020 EFL Cup: Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Σίτι 1-2
2021 EFL Cup: Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 1-0
2023 FA Cup: Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1
2024 FA Cup: Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FA CUP Τελευταία Νέα