ΠΑΟΚ: Στο τέλος έγινε αυτό που ήθελε ο Μίσιτς…

ΠΑΟΚ: Στο τέλος έγινε αυτό που ήθελε ο Μίσιτς…

bet365

Το παρασκήνιο για το πως φτάσαμε στην απόκτηση του Γιόσιπ Μίσιτς από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όπου θα συνεχίσει μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο ως δανεικός την καριέρα του.
Παρί Σ.Ζ. - Μάντσεστερ Γ.: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

H επιθυμία του Γιόσιπ Μίσιτς να βρίσκεται κοντά στους δικούς του ανθρώπους προκειμένου σ’ ένα οικείο περιβάλλον να ξεπεράσει πλήρως το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του και να επιστρέψει, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στους αγωνιστικούς χώρους, έπαιξε τον κυριότερο λόγο στον εκ νέου δανεισμό του από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Ο γεννημένος στις 28 Ιουνίου του 1994 στο Βινκόβτσι της Κροατίας μέσος κατάφερε με τη φανέλα της Ριέκα να σπάσει την παντοκρατορία και το σερί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, κατακτώντας πρωτάθλημα και κύπελλο το 2017, ωστόσο από το βράδυ της Δευτέρας (19/10) φοράει την μπλε φανέλα, πλέον, ως «κάτοικος Μάκσιμιρ» μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο όταν και θα ολοκληρωθεί ο δανεισμός του

Φτάνοντας στην ομάδα-σύμβολο του Ζάγκρεμπ ο Μίσιτς θα γίνει ο πέμπτος ποδοσφαιριστής που θα έχει αγωνιστεί για την Ντιναμό και την Σπόρτινγκ, μετά τους Τόμισλαβ Ίβκοβιτς, Ντάνιελ Πράνιτς και το πορτογαλικό δίδυμο Τόνελ και Γουίλσον.

Μεταγραφή απόκαραμπόλα

Η μεταγραφή του Κροάτη μέσου πέρασε από χίλια μύρια κύματα, καθώς το απόγευμα της Δευτέρας (19/10) οι άνθρωποι της Ντιναμό αποσύρθηκαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Πορτογάλους.

Οι δύο πλευρές δεν συζητούσαν μόνο για την περίπτωση του Μίσιτς, αλλά και γι’ αυτή του Ραφαέλ Καμάτσο. Ο 20χρονος εξτρέμ της Σπόρτινγκ ήταν η βασική επιλογή του Ζόραν Μάμιτς, αλλά την τελευταία στιγμή η ομάδα της Λισαβόνας αποφάσισε να τον διατηρήσει στο ρόστερ της, παρά το γεγονός ότι οι Κροάτες εμφανιζόταν έτοιμοι να καταβάλλουν μέχρι και 4.000.000 ευρώ για να αποκτήσουν τον νεαρό Πορτογάλο ποδοσφαιριστή.

«Εκείνη την στιγμή ο Μάμιτς βρέθηκε μπροστά σε τοίχο, λίγες μόνο ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για τις μεταγραφές στην Κροατία, είχε μείνει χωρίς έναν παίκτη τον οποίο είχε, ήδη, “ενσωματώσει” στην ομάδα του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, Ιβάν Ζούριτς στην ιστοσελίδα «tportal.hr». «Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο η Ντιναμό αποφάσισε να στρέψει την προσοχή της σ’ έναν άλλο ποδοσφαιριστή από την Σπόρτινγκ, έναν παίκτη που γνωρίζει πολύ καλά το κροατικό πρωτάθλημα», συμπληρώνει. Σύμφωνα με το περιβάλλον του Κροάτη ποδοσφαιριστή η επιθυμία του να επιστρέψει στην πατρίδα του ξανά έβαλε τις δύο ομάδες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Δύο σημαντικά προβλήματα

Η ομάδα του Ζάγκρεμπ και στο παρελθόν είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της για τον Μίσιτς προτού εκείνος αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του στη Ριέκα και από εκεί να βρεθεί τον Ιανουάριο του 2018 στη Λισαβόνα.

Ο τραυματισμός του και η εγχείρηση στη βουβωνική χώρα τον περασμένο Ιούνιο ανέτρεψαν τα δεδομένα, σ’ ότι αφορά την παραμονή του στον ΠΑΟΚ, όπου βρέθηκε με δανεισμό 1,5 έτους το χειμώνα του 2019. Οι ίδιοι προβληματισμοί που υπάρχουν τώρα στην πλευρά των ανθρώπων της Ντιναμό υπήρχαν και στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο αναφορικά με το πότε ο 26χρονος ποδοσφαιριστής θα μπορεί να επιστρέψει στα γήπεδα.

Μέχρι και σήμερα ο Μίσιτς δεν έχει ξεκινήσει προπονήσεις σε φουλ ρυθμούς «και το ερώτημα είναι πότε θα επιστρέψει σε φουλ φόρμα», αναρωτιούνται στο Ζάγκρεμπ. Ο δεύτερος προβληματισμός έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στη φάση των ομίλων του Europa League, αλλά μόνο στο πρωτάθλημα, «το ερώτημα είναι πόσο θα επωφεληθεί η Ντιναμό από αυτή την ηχηρή μεταγραφή», σημειώνουν οι Κροάτες αναλυτές, που επισημαίνουν την έλλειψη βάθους στο ρόστερ της ομάδας.

O Μίσιτς του ΠΑΟΚ

Ο περσινός MVP του «Δικεφάλου» αποχωρεί από την Τούμπα, μετά από 42 εμφανίσεις, 7 γκολ και 11 ασίστ, για να επιστρέψει, μέσω Πορτογαλίας, στην πατρίδα του. Ήταν κάτι που ο ίδιος το ήθελε, το επιδίωξε και στο τέλος το πέτυχε.

Ο ΠΑΟΚ από την ημέρα που ο Γιόσιπ Μίσιτς μπήκε στο χειρουργείο για να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας στη βουβωνική χώρα στάθηκε στο πλευρό του περιμένοντας να ολοκληρωθεί η αποθεραπεία του και να επιστρέψει κάποια στιγμή στις προπονήσεις.

Ο Κροάτης όλο αυτό το διάστημα έδινε μεγάλο αγώνα. Το όνομά του και η φωτογραφία του δεν είχαν αφαιρεθεί από την επίσημη ιστοσελίδα του Δικεφάλου», όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τον Αντρέ Βιεϊρίνια. Παραμονές του πρώτου αγώνα με την Κρασνοντάρ, πέρασε για δεύτερη φορά την πόρτα του χειρουργείου προκειμένου να υποβληθεί σε νέα επέμβαση στη βουβωνική χώρα.

Οι «ασπρόμαυροι» βρισκόταν σε διαρκή επαφή με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον εκ νέου δανεισμό του από τον Ιανουάριο (με ρήτρα αγοράς τον Ιούνιο), όμως στο τέλος μέτρησε η επιθυμία του Μίσιτς να επιστρέψει στην πατρίδα του.

 

Τελευταία Νέα