ΠΑΟΚ: Η ακτινογραφία του Μπερνάρντ Μενσά (pics & vids)

ΠΑΟΚ: Η ακτινογραφία του Μπερνάρντ Μενσά (pics & vids)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει και αναλύει τα δεδομένα γύρω από την περίπτωση του Μπερνάρντ Μενσά, με τον 25χρονο Γκανέζο μέσο της Καϊσερίσπορ να βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ.

Η Bundesliga επέστρεψε με Live Streaming* και προσφορές* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν, εδώ και καιρό, στο συμπέρασμα, ότι ο ΠΑΟΚ αναζητά στη μεταγραφική αγορά του καλοκαιριού τον αντικαταστάτη του Χοσέ Μαουρίσιο για τη μεσαία γραμμή του.

Μετά την «αλμυρή» περίπτωση του Μπατάγλια της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ο «Δικέφαλος» έχει βάλει στο στόχαστρο τον 25χρονο Γκανέζο μέσο, Μπερνάρντ Μενσά, της Καϊσερίσπορ.

Τα χαρακτηριστικά του πρώην «οχταριού» των Γκιμαράες, Ατλέτικο Μαδρίτης (ξόδεψε 6 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει το 2015), Χετάφε και Κασίμπασα (δανεικός) ταιριάζουν στη φιλοσοφία των «ασπρόμαυρων» και η περίπτωση του εξετάζεται σοβαρά από τον Αμπέλ Φερέιρα, που τον γνωρίζει από την παρουσία του στην Πορτογαλία, αλλά και τον Γιώργο Σαββίδη.

Ο Μενσά δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022, ωστόσο τα δεδομένα μπορούν να διαφοροποιηθούν σε περίπτωση που η Καϊσερίσπορ δεν καταφέρει να παραμείνει στην Α’ κατηγορία και υποβιβαστεί. Παράλληλα, υπάρχει μια σημαντική οφειλή της τουρκικής ομάδας προς τον ΠΑΟΚ από τη μεταγραφή του Πέδρο Ενρίκε.

Στην Τουρκία τον περασμένο Ιανουάριο είχαν γράψει πως για τον 25χρονο μέσο έχει δείξει ενδιαφέρον ο Ολυμπιακός, με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει συνεργαστεί μαζί του στην Πορτογαλία.

Ποιος είναι ο Μενσά

Γεννημένος στην πρωτεύουσα Άκρα στις 17 Οκτωβρίου του 1994, ο Μενσά έπαιξε στην τοπική Φέγενορντ (ομάδα που ίδρυσαν οι Ολλανδοί στην Γκάνα) και στα 18 του βρέθηκε στην Πορτογαλία και τη Βιτόρια Γκιμαράες. Έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα στις 16 Αυγούστου του 2014 πετυχαίνοντας το ένα από τα τρία γκολ της ομάδας του στην εκτός έδρας νίκη (1-3) επί της Ζιλ Βιθέντε.

Οι εμφανίσεις στην Πορτογαλία κέντρισαν το ενδιαφέρον της Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία το καλοκαίρι του 2015 τον απέκτησε αντί 6.000.000 ευρώ και υπέγραψε μαζί του συμβόλαιο εξαετούς διάρκειας.

Παραχωρήθηκε δανεικός στη Χετάφε (2015-2016), επέστρεψε στην Γκιμαράες με τη μορφή δανεισμού (2016-2017) και για ένα χρόνο έπαιξε στην Κασίμπασα (2017-2018) πριν τον αποκτήσει η Καϊσερίσπορ καταβάλλοντας τη ρήτρα του συμβολαίου στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Είναι διεθνής με την Γκάνα (4 συμ., 1 γκολ), ενώ φέτος μετράει 21 συμμετοχές, με 3 γκολ και 8 ασίστ, στο τουρκικό πρωτάθλημα.

 

Τελευταία Νέα