Μπόλονι για Ρονάλντο: «Ηξερα πως θα ξεπεράσει Φίγκο και Εουσέμπιο»

Μπόλονι για Ρονάλντο: «Ηξερα πως θα ξεπεράσει Φίγκο και Εουσέμπιο»

Κώστας Τόπας
Μπόλονι για Ρονάλντο: «Ηξερα πως θα ξεπεράσει Φίγκο και Εουσέμπιο»

bet365

Τη σεζόν 2001-02 ο Λάζλο Μπόλονι ήταν στην τεχνική ηγεσία της Σπόρτιγνκ Λισαβόνας και την επόμενη χρονιά ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε το ντεμπούτο του για πρώτη φορά με την πρώτη ομάδα, υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου τεχνικού.

Ηταν 17 ετών ο Κριστιάνο στο επίσημο ντεμπούτο που πραγματοποίησε με την Σπόρτιγνκ Λισαβόνας κόντρα στην Ιντερ σε αγώνα για το Champions League. Ο Λάζλο Μπόλονι σε πρόσφατη του συνέντευξη στην «Marca» τόνισε πως γνώριζε από τότε πως θα ξεπεράσει τους Φίγκο και Εουσέμπιο.

«Όταν τον είδα στην ομάδα Νέων, αποφάσισα ότι δεν θα προπονηθεί ξανά εκεί. Στα αποδυτήρια έκανε πλάκα, αλλά στο γήπεδο ήταν κάτι ιδιαίτερο. Είχε το επίπεδο ωριμότητας που δεν το συναντάς σε 16χρονο ή 17χρονο. Τότε είχα πει ότι θα ξεπερνούσε τον Φίγκο και τον Εουσέμπιο. Το να συγκρίνεις έναν νεαρό παίκτη με δύο θεούς της Πορτογαλίας, μου προκάλεσε προβλήματα, αλλά ο Ρονάλντο απέδειξε ότι είχα δίκιο.

Στην ομάδα Νέων έπαιζε στη θέση 9, αλλά εγώ τον έβαλα δεξιό εξτρέμ. Ήταν νέος, ζύγιζε μόλις 60 κιλά. Θα ήταν δύσκολο λοιπόν να αντιμετωπίσει σέντερ μπακ που ζύγιζαν 100 κιλά. Το μόνο που ήθελε είναι να κάνει ντρίμπλες. Εγώ του έλεγα ότι είναι σημαντικό να περνάς έναν και δύο, αλλά το να περνάς πέντε είναι υπερβολικό».

Τέλος ο Μπόλονι απάντησε στο δίλημμα "Μέσι ή Ρονάλντο": «Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Ο Ρονάλντο θα είναι πάντα το αγόρι μου. Ξεκίνησε μαζί μου στη Σπόρτινγκ».

 

Τελευταία Νέα