Φαν'τ Σιπ: «Φαν Μπάστεν και Ρονάλντο τα καλύτερα 9άρια όλων των εποχών»

Φαν'τ Σιπ: «Φαν Μπάστεν και Ρονάλντο τα καλύτερα 9άρια όλων των εποχών»

Φαν'τ Σιπ: «Φαν Μπάστεν και Ρονάλντο τα καλύτερα 9άρια όλων των εποχών»

bet365

Ο Τζον Φαν'τ Σιπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην A Bola χαρακτήρισε τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Μάρκο Φαν Μπάστεν, ως τα σπουδαιότερα «9άρια» όλων των εποχών, ενώ αναφέρθηκε και στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν'τ Σιπ αναφέρθηκε στα χρόνια που αγωνίζονταν ο ίδιος, αλλά και στην σημερινή εποχή επισημαίνοντας τις μεγάλες αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως Μάρκο Φαν Μπάστεν και Κριστιάνο Ρονάλντο είναι τα κορυφαία 9άρια στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

«Δυστυχώς ο Μάρκο φαν Μπάστεν αναγκάστηκε να σταματήσει στα 28 του. Βρισκόταν στο υψηλότερο επίπεδο, όμως λόγω των τραυματισμών του έπρεπε να αποσυρθεί. Εάν συγκρίνετε και τους δύο μέχρι την ηλικία των 28 θα δείτε πως πετύχει σχεδόν ίδιες διακρίσεις. Ο Μάρκο κατέκτησε τρεις φορές την Χρυσή Μπάλα και ήταν ο καλύτερος στράικερ στον κόσμο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι 35 ετών και συνεχίζει να παίζει. Δεν μπορούμε όμως να τους συγκρίνουμε αγωνιστικά γιατί αγωνίστηκαν σε διαφορετικές εποχές. Είναι τα καλύτερα 9άρια στην εποχή τους. Ο Ρονάλντο από άποψη φυσικής κατάσταση βρίσκεται είναι εξαιρετικός. Τα τελευταία χρόνια οι ποδοσφαιριστές είναι πιο δυνατοί και προετοιμάζονται καλύτερα. Εάν συνέβαινε αυτό και με τους ποδοσφαιριστές της εποχή, θα ήταν το ίδιο».

Ο Ολλανδός τεχνικός παράλληλα αναφέρθηκε και στο ποδόσφαιρο άλλων δεκαετιών τονίζοντας πως ήταν πολύ πιο αργό σε σχέση με όσα βλέπουμε πλέον στα κορυφαία πρωταθλήματα.

«Είναι αστείο τώρα γιατί λόγω του κορονοϊού προβάλλονται στην τηλεόραση κάποια ιστορικά παιχνίδια ολλανδικών ομάδων, όπως για παράδειγμα ο τελικός του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1969 (Μίλαν-Άγιαξ 4-1), ή το Φέγενορντ-Σέλτικ το 1970 (2-1). Εκείνη την εποχή ήταν οι κορυφαίες ομάδες του κόσμου και παρόλα αυτά είναι σαν να βλέπεις ένα παιχνίδι σε αργή κίνηση.

Βλέπουμε μεγάλα κενά, έναν παίκτη να χάνει την μπάλα και τον αντίπαλο του να καλύπτει 20 μέτρα δίχως να υπάρχει κάποιος πίσω του ή μπροστά. Είναι αστείο να βλέπεις πόσο άλλαξε το παιχνίδι και πόσο διαφορετικό είναι πλέον».

Ο Φαντ' Σιπ ρωτήθηκε και για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον διεθνή πορτιέρο.

«Ο Βλαχοδήμος είναι ένας ήρεμος τερματοφύλακας που δεν πανικοβάλλεται εύκολα. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στους αμυντικούς γιατί ξέρουν πως υπάρχει κάποιος που μπορούν να εμπιστευτούν. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για την ομάδα. Από την άλλη πλευρά, επικοινωνεί σωστά με τους συμπαίκτες του.

Τους δίνει οδηγίες στην κατάλληλη στιγμή. Αυτό δουλεύει καλά και από τις δύο πλευρές. Επίσης παρατηρούμε πως έχει βελτιωθεί στο ψηλό παιχνίδι και στα κόρνερ. Είναι σημαντικό να δείχνει ποιος είναι το αφεντικό όταν η άμυνα δεν βρίσκεται ψηλά».

 

Τελευταία Νέα