«Συνηθισμένες οι συγκρούσεις των οπαδών της Μπότεφ, αλλά έχουν τον σεβασμό των αντιπάλων»

ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ GAZZETTA.GR ΓΙΑ ΤΟΥΣ ULTRAS ΤΗΣ ΜΠΟΤΕΦ

«Συνηθισμένες οι συγκρούσεις των οπαδών της Μπότεφ, αλλά έχουν τον σεβασμό των αντιπάλων»

«Συνηθισμένες οι συγκρούσεις των οπαδών της Μπότεφ, αλλά έχουν τον σεβασμό των αντιπάλων»

Ο Βούλγαρος ρεπόρτερ Ντάριν Ντιμίτροφ με αφορμή τον θάνατο του 28χρονου οπαδού μιλάει στο gazzetta.gr για τους ultras της Μπότεφ. «Συνηθισμένο να παίρνουν μέρος σε συγκρούσεις, αλλά την ίδια στιγμή φημίζονται για την αφοσίωση και την ειλικρίνεια τους».

Νάπολι - Ίντερ με αμέτρητες αγορές στη Vistabet.gr. (21+)

Το ταξίδι μιας μερίδας οπαδών της Μπότεφ στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμπαρασταθούν στους οπαδούς του Άρη εξελίχθηκε σε τραγωδία, καθώς στα επεισόδια που έλαβαν χώρα την επομένη του ντέρμπι, ο Τόσκο Μποζατζίνσκι έχασε την ζωή του σε ηλικία μόλις 28 ετών.

Οι οπαδοί της Μπότεφ και του Άρη έχουν αδελφοποιηθεί. Όπως η ελληνική ομάδα, έτσι και η Μπότεφ φοράει «κιτρινόμαυρα» χρώματα, ενώ το προσωνύμιο του συλλόγου είναι «καναρίνια».

Ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας 7dnibulgaria.bg, Ντάριν Ντιμίτροφ μίλησε στο gazzetta.gr για το background των οπαδών της Μπότεφ, τον τρόπο που δρουν, αλλά και πως υποστηρίζουν την ομάδα τους.

«Η Μπότεφ αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο κατά σειρά πυρήνα οπαδών στο βουλγαρικό ποδόσφαιρο μετά τις Λέφσκι και ΤΣΣΚΑ. Οι σκληροπυρηνικοί ultras της Μπότεφ έχουν την τάση να προετοιμάζουν και να διοργανώνουν συγκρούσεις με οργανωμένους οπαδούς άλλων ομάδων και το να βρίσκονται στην επικαιρότητα για τις μεταξύ του μάχες είναι κάτι συνηθισμένο.

Όπως και να 'χει όμως, οι φανατικοί οπαδοί άλλων συλλόγων τους σέβονται λόγω της αφοσίωσης και της ευθύτητας τους σε ότι αφορά την συμπεριφορά τους.

Επίσης, ένας άλλος λόγος που αποπνέουν σεβασμό είναι το γεγονός πως φημίζονται για τις φιλανθρωπίες τους, βοηθώντας τους συμπολίτες τους που έχουν ανάγκη.

Επιπρόσθετα, έδωσαν μεγάλη μάχη προκειμένου η Μπότεφ να αγωνιστεί στη φυσική της έδρα. Η ομάδα εδώ και λίγα χρόνια δίνει τα εντός έδρας ματς στο 'Σπόρτεν Κόμπλεξ Μπότεφ' αφού ένας από τους πρώην ιδιοκτήτες της ομάδας, ο Τσβέταν Βασίλεφ δεν ολοκλήρωσε τη ανακαίνιση του 'Στάντιον Χρίστο Μπότεφ'. 

Στην ουσία η τράπεζα του χρεοκόπησε και κατηγορήθηκε για απάτη. Έτσι οι οπαδοί βγήκαν μπροστά και ανέλαβαν τον σύλλογο απαιτώντας να γυρίσει η ομάδα εκεί που ανήκει.

Υπάρχουν πολλά προβλήματα με συνέπεια η διαδικασία για την ανακαίνιση να διακοπεί πριν από λίγους μήνες, Oι οργανωμένοι οπαδοί είναι ωστόσο εκείνοι που πιέζουν τον νέο ιδιοκτήτη, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Μάλιστα πρόσφατα έκαναν πορεία διαμαρτυρίας».