Βλαχοδήμος, ο κορυφαίος σε επεμβάσεις στην Ευρώπη (pic & vid)

Gazzetta team
Βλαχοδήμος, ο κορυφαίος σε επεμβάσεις στην Ευρώπη (pic & vid)

bet365

O Οδυσσέας Βλαχοδήμος σώζει το 86,1 των σουτ στην εστία του και δυσκολεύει περισσότερο από κάθε άλλον τερματοφύλακα, τους αντιπάλους του να σκοράρουν.

Το καλοκαίρι ήταν δύσκολο για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Η Μπενφίκα αναζητούσε τερματοφύλακα και είχε φτάσει κοντά σε συμφωνία με τον Ματία Περίν (τότε της Γιουβέντους, τώρα δανεικός στην Τζένοα). Οι Αετοί είχαν χάσει την εμπιστοσύνη τους στον Ελληνα πορτιέρο, αλλά εκείνος φέτος τους έχει κάνει να αναθεωρήσουν για τα καλά.

Αμέσως μετά την σούπερ εμφάνισή του κόντρα στη Γκιμαράες, όπου του πιστώθηκαν τέσσερις σημαντικές επεμβάσεις, ο Βλαχοδήμος βρίσκεται στην κορυφή ανάμεσα στους Ευρωπαίους συναδέλφους του, όσον αφορά το ποσοστό των επιτυχημένων επεμβάσεων αναλογικά με τις προσπάθειες των αντιπάλων εντός εστίας.

Ο πρώτην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού σταματάει το 86,1 των σουτ του που φτάνουν μπροστά του, κάτι που σημαίνει ότι οι αντίπαλοί του χρειάζονται 7,2 προσπάθειες για να του βάλουν γκολ. Ενδεικτικό είναι ότι ο Κέιλορ Νάβας της Παρί και ο Αλισον της Λίβερπουλ αντίστοιχα δέχονται γκολ σε κάθε 5,4 προσπάθειες.

 

Τελευταία Νέα