Πρωτάθλημα Νοτιοανατολικής Ευρώπης με ελληνικές ομάδες η απάντηση στο Champions League!

Πρωτάθλημα Νοτιοανατολικής Ευρώπης με ελληνικές ομάδες η απάντηση στο Champions League!

bet365

Μια νέα λίγκα (Mega League) με την συμμετοχή 17 χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ανάμεσα τους και ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) είναι η απάντηση στο κλειστό λόμπι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Μιλάνο - Μπαρτσελόνα. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Μια ριζοσπαστική ιδέα προερχόμενη από την Βουλγαρία φιλοδοξεί να ανατρέψει τον χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για την «Mega League» που έχει πέσει ήδη στο τραπέζι. Το πλάνο προβλέπει την συμμετοχή 42 συλλόγων από 17 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα τους και την Ελλάδα, οι οποίοι θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Οι 20 πιο δυνατές ομάδες από χώρες όπως οι Ρουμανία, Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Σερβία, Βουλγαρία, Κροατία, Βοσνία, Σλοβενία, Σκόπια, Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Γεωργία, Αρμενία, Μολδαβία, Κόσοβο και Μαυροβούνιο, θα μετέχουν στην Α΄ κατηγορία και οι υπόλοιπες στην Β΄.

Οι τρεις πρώτες από το 2ο γκρουπ θα προβιβάζονται, οι 5 τελευταίοι θα υποβιβάζονται ενώ την θέση τους θα παίρνουν ομάδες που θα προκύπτουν από προκριματικά.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν τοποθετηθεί στην Mega League 1, όπως επίσης ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, ενώ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Mega League 2, όπως ονομάζονται οι κατηγορίες.

Οι διοργανωτές εκτιμούν πως τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα ξεπεράσουν τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ φιλοδοξούν να κάνουν πράξη το όραμα τους από την σεζόν 2019/29.

«Να βελτιώσουμε το οικονομικό και ποδοσφαιρικό στάτους σε κάθε χώρα που παίρνει μέρος σε αυτό το πρωτάθλημα. Θα υπάρχουν πολλοί οπαδοί που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες ενώ έχουμε υπολογίσει τα έσοδα σε 200 εκατ. ευρώ», τονίζεται χαρακτηριστικά από τους διοργανωτές!

Αναλυτικά οι ομάδες που θα απαρτίζουν και τις δύο κατηγορίες:

 

Τελευταία Νέα