O γυμνός «εισβολέας» στο Γρανάδα - Μαν. Γιουνάιτεντ είναι ένας 37χρονος ανθρωπιστής που σπούδασε Χημεία

Βασίλης Τεμπέλης
O γυμνός «εισβολέας» στο Γρανάδα - Μαν. Γιουνάιτεντ είναι ένας 37χρονος ανθρωπιστής που σπούδασε Χημεία

bet365

Ο Όλμο Γκαρθία που εισέβαλε ολόγυμνος στο «Νουέβο Λος Κάρμενες», κυκλοφορεί εδώ και τέσσερα χρόνια γυμνός στη Γρανάδα. Πρώην επιχειρηματίας, τελειόφοιτος Χημείας και πάνω από όλα ανθρωπιστής.

Η Γρανάδα υποδέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης (8/4) τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία της για τα προημιτελικά του Europa League με έναν ολόγυμνο άνδρα να εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Άγνωστος για το ευρύ κοινό. Σίγουρα όχι όμως άγνωστος για τους παροικούντες την πόλη της Ανδαλουσίας. Είναι ο Όλμο Γκαρθία και κυκλοφορεί γυμνός τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Γρανάδα, αλλά και στον ευρύτερο ισπανικό Νότο (εθεάθη ακόμη και στο αεροδρόμιο της Μάλαγα).

Είναι 37 ετών και είναι πρώην επιχειρηματίας της πόλης. Έχει σπουδάσει Χημεία και ασχολήθηκε κυρίως με τη διατροφή των αθλητών. Γιατί, όμως, κυκλοφορεί γυμνός; «Βρίσκω ψυχολογικά οφέλη από όλο αυτό. Βρίσκω γαλήνη. Οι βιταμίνες του δέρματος ενεργοποιούνται».

Οι ανησυχίες του, ωστόσο, δεν περιορίζονται στην ψυχολογία αλλά επεκτείνονται και στην αναζήτηση της παγκόσμιας ειρήνης: «Δεν διαμαρτύρομαι, αλλά συνεργάζομαι. Η παγκόσμια ειρήνη είναι για μένα είναι η αρμονία, οι όμορφες λέξεις, ένας πλανήτης που δεν γερνά, ένας κόσμος χωρίς το θάνατο. Θέλω να συναντήσω έναν τρόπο ζωής χωρίς ασθένειες, χωρίς στρες, χωρίς κατάθλιψη», είχε υποστηρίξει σε παλαιότερη συνέντευξή του ποζάροντας γυμνός στον καθεδρικό ναό της πόλης.

Αν και κυκλοφορεί γυμνός δεν έχει δεχθεί πρόστιμο. Πώς συμβαίνει αυτό; «Με έχει σταματήσει η αστυνομία πέντε φορές. Ούτε μού έχουν κόψει πρόστιμο, ούτε έχω λάβει κάποια κλήση σπίτι μου».

Το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο, δεν τη γλίτωσε. Ο γυμνός περίπατός του στο Νουέβο Λος Κάρμενες οδήγησε στη σύλληψή του. Η απορία, ωστόσο, παραμένει. Πώς μπήκε μέσα σε ματς κεκλεισμένων των θυρών με αστυνομικούς να επιτηρούν τα αυξημένα λόγω κορονοϊού μέτρα ασφαλείας;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα