Άρσεναλ - Ολυμπιακός 0-1: Οι ακτίνες των «ερυθρόλευκων»

Δημήτρης Σαμόλης
Άρσεναλ - Ολυμπιακός 0-1: Οι ακτίνες των «ερυθρόλευκων»

bet365

Ο Ολυμπιακός νίκησε 0-1 την Άρσεναλ, σκορ που δεν ήταν εφικτό να του δώσει την πρόκριση στους «8» του Europa League. Το gazzetta.gr ακτινογραφεί την απόδοση των «ερυθρόλευκων».

Με γκολ του Αραμπί στο 51' ο Ολυμπιακός επικράτησε 0-1 της Άρσεναλ, αλλά με την ήττα (1-3) στο Φάληρο οι «ερυθρόλευκοι» αποκλείστηκαν από τους «8» του Europa League. Το gazzetta.gr ακτινογραφεί την απόδοση των «ερυθρόλευκων».

Σα: Στο 18ο λεπτό δεν έκανε καλή έξοδο, αλλά για καλή του τύχη αστόχησε ο Πεπέ. Λίγο αργότερα παραλίγο να καταγράψει φοβερή ασίστ, αλλά δεν αξιοποιήθηκε από τον Αραμπί η φοβερή του μπαλιά. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε σταθερή απόδοση, σωστές επεμβάσεις και στο 80' έκλεισε σωστά το οπτικό πεδίο στο τετ α τετ με τον Ομπαμεγιάνγκ. Στο 87' έκανε σπουδαία απόκρουση στο τακουνάκι του Γκαμπονέζου.

Παπασταθόπουλος: Από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού. Στο 18ο λεπτό χάρη στη δική του παρέμβαση γλίτωσε το 1-0 η ομάδα του μετά το πλασέ του Πεπέ. Και στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισε να έχει σταθερή απόδοση και σε σχέση με τους υπόλοιπους της άμυνας, ήταν αυτός που ξεχώρισε για την ψυχραιμία του και τις σωστές μεταβιβάσεις.

Μπα: Στην πρώτη του εμφάνιση μετά τον τραυματισμό στη μέση (στον αγώνα με τη Λαμία) έμπαινε με δύναμη στις μονομαχίες. Έκανε επιπόλαιες πάσες τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο που δεν κόστισαν στην ομάδα του. Στο 83' αποβλήθηκε από τον Ντελ Θέρο με δεύτερη κίτρινη, η οποία βέβαια μπορεί να θεωρηθεί τραβηγμένη.

Χολέμπας: Αγωνίστηκε ως αριστερός στόπερ και όταν είχε τη μπάλα στα πόδια, δυσκολευόταν να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του. Στο 49' θα μπορούσε να σκοράρει με κεφαλιά όταν πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι. Στο 76' από δικό του σοβαρό λάθος παραλίγο να φτάσει στο 1-1 ο Έντεγκααρντ.

Ανδρούτσος: Αγωνίστηκε δεξιά στη μεσαία γραμμή. Επιθετικά δεν έδωσε αρκετά πράγματα στον Ολυμπιακό, ενώ αμυντικά ήταν σταθερός, κάνοντας σωστά φάουλ όποτε χρειάστηκε. Όσο περνούσε η ώρα έμενε από δυνάμεις και στο 63' ο Μαρτίνς τον έκανε αλλαγή με τον Ραντζέλοβιτς.

Ρέαμπτσιουκ: Ακατάπαυστο τρέξιμο από τον Μολδαβό, ο οποίος τα πήρε αρκετά καλά αμυντικά, όπως στη φάση του 30' όταν σταμάτησε τον Πεπέ. Στο πρώτο ημίχρονο απέτυχε να βοηθήσει ουσιαστικά τον Ολυμπιακό, με εξαίρεση την καλοτραβηγμένη σέντρα του 32' που όμως δεν αξιοποιήθηκε. Και στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισε με την ίδια ένταση, προσπαθώντας να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του, δίχως να καταφέρει κάτι ουσιαστικό.

Εμβιλά: Άλλο ένα εξαιρετικό, μεστό παιχνίδι από τον Γάλλο, ο οποίος σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι έπαιξε στη φυσική του θέση. Από δικό του σεμιναριακό κλέψιμο της μπάλας έφυγε στην κόντρα ο Ολυμπιακός για το 0-1 του Αραμπί.

Καμαρά: Έπαιρνε την πρώτη πάσα από την άμυνα και επεδίωκε να κάνει παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρξαν φορές που καθυστέρησε την ανάπτυξη. Στο δεύτερο ανέβασε την απόδοσή του, πήρε περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες, κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή.

Φορτούνης: Στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησε να περάσει κάθετες πάσες για να προκαλέσει ρήγμα στην άμυνα της Άρσεναλ, η οποία όμως απειλήθηκε μόνο μία φορά, με την ευκαιρία του Αραμπί. Στο 43' γύρισε πίσω και με καίρια επέμβαση έκοψε υποσχόμενη επίθεση των Άγγλων. Στο 48' θα μπορούσε να εκτελέσει μέσα από την περιοχή, αντί να δώσει πάσα που πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Μασούρας: Αγωνίστηκε στο δεξί φτερό δίχως να απειλήσει την Άρσεναλ, ενώ προσπάθησε, όπως άλλωστε το συνηθίζει, να δώσει βοήθειες στην άμυνα. Ήταν αυτός που έδωσε την πάσα στον Αραμπί, ο οποίος εκτέλεσε για το 0-1. Στο 63' αντικαταστάθηκε από τον Μπρούμα.

Αραμπί: Χάρη στο δικό του γκολ νίκησε στο Emirates ο Ολυμπιακός. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει νωρίτερα, στο 20', όταν από φοβερή πάσα του Σα νικήθηκε από τον Λένο. Ήταν η μεγαλύτερη απειλή για την άμυνα των «κανονιέρηδων». Στο πρώτο ημίχρονο έκανε κάποιες λανθασμένες πάσες, με αποτέλεσμα να παίρνει την κατοχή η Άρσεναλ.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Ραντζέλοβιτς: Μπήκε στο 63' αντί του Ανδρούτσου, δίχως να βοηθήσει ουσιαστικά τον Ολυμπιακό. Προσπάθησε να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του για να φτάσει η ομάδα σε τελική, δίχως να το πετύχει.

Μπρούμα: Μπήκε στο 63' αντί του Μασούρα, αλλά όπως και ο Ραντζέλοβιτς δεν έκανε καμία ενέργεια από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κάτι καλό.

Μπουχαλάκης: Αντικατέστησε τον Φορτούνη στο 84'. Στο διάστημα που αγωνίστηκε προσπάθησε να βοηθήσει δημιουργικά και να χτίσει επιθέσεις για τον Ολυμπιακό.

Λαλά: Μπήκε στο 84' αντί του Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος ήταν κουρασμένος. Στο διάστημα που έπαιξε ο Γάλλος απέφυγε τα λάθη.

Νωρίτερα σήμερα ρωτήσαμε τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη γιατί έγινε Ολυμπιακός
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα