Το 45-55% του Ολυμπιακού με PSV και ποια ντέρμπι θα έχει τότε!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το 45-55% του Ολυμπιακού με PSV και ποια ντέρμπι θα έχει τότε!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta με τον δικό του τρόπο την κλήρωση του Ολυμπιακού με την ΠΣΒ.

Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Συναρπαστική εμπειρία στοιχήματος! |21+

Εφτά φορές έχει βρεθεί η PSV Αϊντχόφεν στον δρόμο ελληνικών συλλόγων στα Κύπελλα Ευρώπης, σχεδόν όλες μετά το 2000. Ο ολλανδικός σύλλογος έχει προκριθεί και στις εφτά! Έχει αποκλείσει δύο φορές τον Παναθηναϊκό, δύο φορές την ΑΕΚ και τρεις φορές τον ΠΑΟΚ…

Και μόνο αυτό το δεδομένο, κάνει επιεικώς αφελείς όποιους υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός είναι φαβορί για να περάσει την PSV! Η, μήπως κάνουμε πως δεν ξέρουμε ότι η Ολλανδία στο ranking της ΟΥΕΦΑ είναι Νο 8, ενώ η Ελλάδα είναι Νο 18!!! Μιλάμε για την ομάδα που διεκδικεί στα ίσα το φετινό ολλανδικό πρωτάθλημα από τον Άγιαξ, έχοντας διαφορά μόλις τριών πόντων από αυτόν, στις 12 πρώτες αγωνιστικές. Κι έχοντας περάσει πρώτη από τον όμιλο με την ισπανική Γρανάδα, τον ΠΑΟΚ και την Ομόνοια.

Είναι αλήθεια ότι πέρυσι (2019-20) η PSV είχε μία μεγάλη πτώση. Εξ ου και είχε τερματίσει στην 4η θέση, αρκετά πίσω από τους πρωτοπόρους Άγιαξ και ΑΖ Άλκμααρ. Και είχε αποκλειστεί, πρώτα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Βασιλεία και στη συνέχεια στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ από την αυστριακή Λασκ Λιντς και την Σπόρτινγκ. Μόνο που η πτώση ήταν απολύτως λογική, λόγω της πώλησης των κορυφαίων παικτών της το καλοκαίρι του 2019: του Ντε Γιόνγκ στη Σεβίλλη, του Λοζάνο στη Νάπολι, του Μπεργκίν στην Τότεναμ, του Ανχελίνο στη Σίτι, του Περέϊρο στην Κάλιαρι. Χάνοντας τους πέντε καλύτερους παίκτες της, ήταν λογικό να χρειαστεί χρόνο για να «γυρίσει». Και φέτος δείχνει ότι «γυρίζει». Της βγήκαν κάποιες μεταγραφές που έκανε και κυρίως της βγαίνουν οι νεαροί ταλαντούχοι παίκτες της.

Ο Ολυμπιακός απέναντι της έχει να αντιπαρατάξει πρώτον την καλύτερη εικόνα του τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη (Νο 37 αυτός, Νο 57 η PSV) και δεύτερον την πολύ μεγαλύτερη εμπειρία αρκετών παικτών του στα Κύπελλα Ευρώπης. Έτσι εξισορροπεί κάποια δεδομένα που ήδη κατέγραψα και νομίζω ότι η πρόκριση είναι σε γενικές γραμμές ανοικτή και για τους δύο. Θα έλεγα είναι 55-45 για τους Ολλανδούς.

Προσωπικά έμεινα ευχαριστημένος γιατί ο Ολυμπιακός απέφυγε, όπως «ευχόμουν» χθες μέσα από το άρθρο μου, τις Μίλαν, Άρσεναλ και Νάπολι. Γενικότερα δεν μπορείς να μιλήσεις για κακή κλήρωση, υπό την έννοια ότι θα μπορούσαν να προκύψουν όχι μόνο αυτοί οι αντίπαλοι, αλλά κι ακόμη πιο ισχυροί, όπως η Γιουνάϊτεντ κι η Τότεναμ. Επιπλέον οι Λέστερ, Βιγιαρεάλ, Ρόμα, Λέβερκουζεν, επίσης από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ακόμη κι η Σαχτάρ με τον Άγιαξ είναι ομάδες θεωρητικά πιο δυνατές από την PSV.

Κι έτσι όπως εξελίχθηκε η κλήρωση, με τον Ολυμπιακό να μένει τελευταίος (!) από τις 16 ομάδες του γκρουπ των μη δυνατών και στο φινάλε να έχουν απομείνει γι΄ αυτόν Λέβερκουζεν, Χόφενχαϊμ, Νάπολι, Σαχτάρ, Άγιαξ και PSV, οι καλύτερες επιλογές ήταν αρκετά εύκολα η PSV κι η Χόφενχαϊμ. Στο τέλος δε, ήταν Άγιαξ και PSV, με τη Λιλ να παίρνει τον Άγιαξ και τον Ολυμπιακό την PSV. Νωρίτερα είχαν βγει η Ντινάμο Ζάγκρεμπ κι η Ρέιντζερς, υποτίθεται οι πιο επιθυμητοί αντίπαλοι…

Προσέξτε: το ότι η κλήρωση ήταν καλή, υπό την έννοια ότι θα μπορούσε να έρθει ένας πολύ πιο δύσκολος αντίπαλος, δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός είναι και φαβορί για να περάσει τους ολλανδούς-άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Και τέλος πάντων, κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε. Τα πράγματα για όλους τους ελληνικούς συλλόγους, ακόμη και για τον Ολυμπιακό, γίνονται σχεδόν κάθε χρόνο και πιο δύσκολα, ειδικά σε φάσεις ομίλων (πολύ περισσότερο φυσικά Τσάμπιονς Λιγκ) και σε φάσεις νοκ άουτ, από τον Φλεβάρη κι έπειτα. Αν δεν το βλέπουμε, σημαίνει ότι εθελοτυφλούμε. Με εξαίρεση, άλλωστε, την περσινή ιστορική πρόκριση πέρυσι με την Άρσεναλ κι εκείνη επί της Οσμάνλισπορ, ο Ολυμπιακός τα υπόλοιπα τελευταία χρόνια έχει αποκλεισμούς σε αυτήν ακριβώς τη φάση του Γιουρόπα Λιγκ από Ντινάμο Κιέβου, Άντερλεχτ, Ντνίπρο, Λεβάντε.

Μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: όταν ο Ολυμπιακός παίξει με τους Ολλανδούς, στις 18 και 25 Φλεβάρη, δεν θα έχει στα πόδια του ντέρμπι πρωταθλήματος με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. θα έχει, όμως, ντέρμπι με ΠΑΟ και Άρη! Το πρόγραμμα του θα είναι κάπως έτσι εκείνο τον καιρό…

14.2 με Παναθηναϊκό εκτός έδρας

18.2 με PSV εντός έδρας

21.2 με Άρη εντός έδρας

25.2 με PSV εκτός έδρας

28.2 με Βόλο εκτός έδρας

Να υπενθυμίσω ότι στο Ολυμπιακός-ΠΣΒ δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής τόσο ο Σεμέδο, όσο κι ο Ραφίνια. Αντίθετα, οι Ολλανδοί δεν έχουν κανένα τιμωρημένο παίκτη.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός έχει σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης κόντρα στους Ολλανδούς. Αλλά το ίδιο έχουν κι εκείνοι, ίσως και περισσότερες. Θα πρέπει, όμως, να μας προβληματίσει ότι η PSV δείχνει να βρίσκεται σε φάση να ανεβαίνει, κάτι που δεν μπορούμε να το πούμε για τον πρωταθλητή Ελλάδας. Εφόσον φτάσουμε στον Φλεβάρη, δύο μήνες, κι ο Ολυμπιακός είναι σε άλλη φάση, καλύτερη απ΄ ότι τώρα, σίγουρα θα έχει ενισχύσει τις δικές του πιθανότητες…

Κατά τα άλλα: Όλο με τις πρώην και νυν ομάδες του Μήτρογλου πέφτει ο Ολυμπιακός! Πρώτα με τη Μαρσέιγ και τώρα με την PSV, στην οποία είχε παίξει πέρυσι ως δανεικός από την Ολιμπίκ. Αμ το άλλο-στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξε με την Πόρτο, πρώην του Σα και με την Μαρσέιγ, πρώην του Βαλμπουενά. Και τώρα με την PSV, πρώην του Μπρούμα! Τι πρώην, δηλαδή, που ακόμη σε αυτή ανήκει και έχει δοθεί δανεικός στον Ολυμπιακό!

Βεβαίως, από PSV ξέρει κι ο Βρουσάι, καθότι έπαιζε ενάμιση χρόνο στην Ολλανδία!

Άσχετο: αν προκρίνονταν ο Ολυμπιακός εις βάρος της Πόρτο, θα κληρώνονταν, όπως είδαμε, με τη Γιουβέντους. Σίγουρα με τον αποκλεισμό του από το Τσάμπιονς Λιγκ ο σύλλογος έχασε πολλά λεφτά, που δεν θα τα βρει με τίποτα στο Γιουρόπα Λιγκ. Όμως, εάν «επενδύσει» πάνω στο Γιουρόπα Λιγκ, μπορεί να βρει πολλούς βαθμούς που θα τον στηρίξουν τα επόμενα χρόνια στην προσπάθεια του στα Κύπελλα Ευρώπης. Ας σκεφθούμε π.χ. ότι αν περάσει την PSV μπορεί να κληρωθεί με τη νικήτρια του ζευγαριού Κρασνοντάρ-Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Η, εκείνη του Άντβερπ-Ρέϊντζερς. Η, την άλλη του Μόλντε-Χόφενχαϊμ. Η, την άλλη του Ντινάμο Κιέβου-Κλαμπ Μπριζ. Το ζητούμενο είναι να εμφανιστεί ο Ολυμπιακός τον Φλεβάρη και τον Μάρτη όπως πρέπει. Μπορεί; Τότε, πολλά μπορεί να γίνουν. Αλλιώς, ας το αφήσουμε…

Κάτι τελευταίο: γελάνε και τα ψάρια της Ισλανδίας με τη δήθεν έρευνα της ΦΙΦΑ για τη μεταγραφή του Κρίστινσον από τη Λάρισα στον Ολυμπιακό!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.