Γκαλένο: Το «μηχανάκι» που τάραξε Λέστερ και ΑΕΚ! (vids)

Γκαλένο: Το «μηχανάκι» που τάραξε Λέστερ και ΑΕΚ! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Γκαλένο: Το «μηχανάκι» που τάραξε Λέστερ και ΑΕΚ! (vids)

bet365

Έλαμψε απέναντι στην ΑΕΚ με την ταχύτητα και την τεχνική του και κάνει την Πόρτο να... καταριέται την στιγμή που αποφάσισε να τον πουλήσει. Ο Γκαλένο είναι ένα κομμάτι της ποδοσφαιρικής ομορφιάς της Μπράγκα του Καρβαλιάλ...
bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+

Κι όμως, αυτά που έκανε το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ με την «Ένωση» και τον Μιχάλη Μπακάκη να μην μπορούν να καταλάβουν τι τους βρήκε στην αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής του Europa League και την Μπράγκα να φτάνει πανεύκολα στο 4-2, τα έζησε και... τρόμαξε πολύ, η Λέστερ πριν από μια εβδομάδα.

Ο Γκαλένο με δυο ασίστ και ένα γκολ κόντρα στην ΑΕΚ έγινε ένα από τα πρόσωπα της βραδιάς στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, θεωρείται ένας από τους καλύτερους που έχει το πορτογαλικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή για το τρανζίσιον παιχνίδι και η Πόρτο έχει λόγους που τον βλέπει και απορεί με τη γκάφα που έκανε...

Διαβάστε επίσης:

  • Οι «δράκοι» δεν είδαν τη... φλόγα μέσα του

Ναι μεν ο Γκαλένο αρχίζει και συστήνεται στο ευρύ κοινό μέσα από το Europa League έχοντας φτάσει στην ηλικία των 23 ετών και δεν είναι το... ταλεντάκι για το οποίο θα τρελαινόταν όλος ο κόσμος αν παρουσιαζόταν με τόση ποιότητα σε πιο νεαρή ηλικία, όμως, κάποιοι έκαναν λάθος όταν τον είχαν δικό τους πριν από μερικά χρόνια. Η Πόρτο είχε την μεγάλη τύχη να προσπαθεί να επεξεργαστεί το ταλέντο του Γκαλένο κι όμως δεν το εκτίμησε. Μπορεί και ο ποδοσφαιριστής ν' άργησε πολύ να δείξει όσα πραγματικά μπορούσε να κάνει, αλλά δεν μπορεί να μην είχε φανερώσει ούτε κάποια από τα καλά του στοιχεία.

Οι «δράκοι» τον είχαν περιορίσει σε συμμετοχές στη δεύτερη ομάδα για δυο αγωνιστικές περιόδους (2016-2017 και 2017-2018), εκεί όπου πέτυχε 15 τέρματα και είχε 14 ασίστ σε 54 παιχνίδια, ενώ, στο ανδρικό τμήμα κατάφερε να παίξει μόλις δυο φορές στο πρωτάθλημα, συμπληρώνοντας μονάχα 24 λεπτά συμμετοχής. Ως μέλος της Πόρτο θεωρήθηκε Πρωταθλητής Πορτογαλίας το 2018. Έφυγε δανεικός για να παίξει στην Πορτιμονένσε, με μόλις 7 εμφανίσεις, έπαιξε σε 27 ματς στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ρίο Άβε την ποδοσφαιρική χρονιά 2018-2019 και η ομάδα στην οποία ανήκε αποφάσισε πλέον να τον πουλήσει αφού δεν μπορούσε να διακρίνει όλα όσα ήθελε. Η Μπράγκα, έκανε το καλύτερο deal...

  • Ο Καρβαλιάλ τον έβαλε αριστερά και... βρήκε την υγειά του

Από την περασμένη σεζόν ο Γκαλένο είχε αρχίσει να δείχνει προς τον υπόλοιπο κόσμο πέρα από το πορτογαλικό κοινό όσα μπορεί να κάνει από τις πτέρυγες όπου αγωνίζεται. Και παρά το γεγονός πως είναι δεξιοπόδαρος, η αριστερή πλευρά τον βολεύει περισσότερο και φυσικά αυτή επιλέγει και ο Κάρλος Καρβαλιάλ σε αντίθεση με τον Ρικάρντο Σα Πίντο την περασμένη χρονιά, κατανοώντας πως ο Βραζιλιάνος έχει ποιοτικό σουτ για να μπορεί ν' απειλήσει την αντίπαλη εστία όταν βρεθεί πιο κεντρικά και παραμονεύει για κάποια φάση στα όρια της περιοχής. Για παράδειγμα, όπως συνέβη και το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στην ΑΕΚ με τον τρόπο με τον οποίο πέτυχε το τέταρτο γκολ της ομάδας του με τρομερό δεξί σουτ.

Με εννέα συμμετοχές στο Europa League την σεζόν 2019-2020, ο 23χρονος εξτρέμ βοήθησε την Μπράγκα να φτάσει μέχρι και τους «32» του θεσμού όπου την απέκλεισε η Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ φέτος, έχοντας τις ΑΕΚ, Ζόρια και Λέστερ στο γκρουπ ήταν ακόμα μια ευκαιρία να καταφέρει να μάθουν ακόμα περισσότερο τ' όνομά του. Στα δυο πιο πρόσφατα παιχνίδια απέναντι στις «αλεπούδες» και την «Ένωση», έκανε το «μπαμ». Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς πριν από μια εβδομάδα σε ένα πολύ κακό ματς για το αγγλικό κλαμπ, πήρε την πρόκριση με το τελικό 3-3, όμως, ήρθε αντιμέτωπη με την ορμή του Γκαλένο. Πολλές προσπάθειες από αριστερά, εκρηκτικότητα με τη μπάλα στα πόδια, ευκολία στην αλλαγή κατεύθυνσης και ο Φοφανά μάλλον ακόμα τον κυνηγάει από τη φάση του τρίτου γκολ της Μπράγκα. Κάτι αντίστοιχο έγινε και με την ΑΕΚ που βρήκε μεγάλο μπελά με τον Βραζιλιάνο...

  • Ο παίκτης του τρανζίσιον

Παρακολουθώντας τις κινήσεις του στα τελευταία παιχνίδια, όπου κατάφερε να μπει στο μάτι των οπαδών και του διεθνή Τύπου με όσα έκανε αρχικά κόντρα στη Λέστερ κι έπειτα στην Αθήνα, ο Γκαλένο έδειξε τον τρόπο ανάπτυξης στον οποίο είναι... «μανούλα». Το τρανζίσιον στην επίθεση αποκτά άλλο νόημα μ' εκείνον παρόντα στην πλευρά. Είναι ιδανικός για να προκαλέσει αντίκτυπο στην ομάδα του στον μοντέρνο τρόπο παιχνιδιού ως αποτελεσματικός εξτρέμ και να προσφέρει ακριβώς αυτά που οφείλει να κάνει ένας winger. Η «εκτίναξη» στα πόδια και η ταχύτητα που μπορεί ν' ανεβάσει εντελώς απότομα τον κάνει ν' αποκτά αβαντάζ έναντι του αντιπάλου που τρέχει μαζί του και είναι ίσως το πιο δυνατό του κομμάτι.

Την στιγμή που βρίσκεται πάνω στην κίνηση και καταλαβαίνει πως θα πρέπει πλέον να ελιχθεί για να κάνει το γύρισμα προς την περιοχή κι όχι να εξαντλήσει το χώρο που έχει μπροστά του γεμίζοντας στα τυφλά στο φινάλε της κούρσας, έχει την τεχνική για να κάνει την κλειστή ντρίμπλα. Προσέχει πολύ το οφσάιντ ακόμα κι όταν περιμένει την τροφοδότηση έχοντας το χώρο μπροστά του και πατώντας στην περιοχή για να βοηθήσει ως ακόμα μια παρουσία τους συμπαίκτες του που φτάνουν σε απειλητική απόσταση από την αντίπαλη εστία.

Αυτό στο οποίο φαίνεται πως χρειάζεται δουλειά ακόμα είναι το σώμα του. Ναι μεν τον βοηθάει στα σπριντ, αλλά το θέμα του όγκου ώστε στις κόντρες και τα τζαρτζαρίσματα να έχει αυτοπεποίθηση, είναι στοιχείο που του λείπει.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα