Μπράγκα – Λέστερ 3-3: Ο Βάρντι κράτησε «ζωντανή» την ΑΕΚ στο 95'! (vids)

Gazzetta team
Μπράγκα – Λέστερ 3-3: Ο Βάρντι κράτησε «ζωντανή» την ΑΕΚ στο 95'! (vids)

bet365

Με γκολ του Τζέιμι Βάρντι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Λέστερ πήρε ισοπαλία 3-3 από την Μπράγκα, πανηγύρισε την πρόκριση στους «32» του Europa League και άφησε (σχετικά) ανοιχτή την μάχη για το δεύτερο εισιτήριο από τον έβδομο όμιλο.

Απίστευτο φινάλε και... οξυγόνο (ελάχιστο έστω) για την ΑΕΚ, μετά την ήττα – σοκ από την Ζόρια. Με γκολ του Τζέιμι Βάρντι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων (!), η Λέστερ πήρε ισοπαλία 3-3 από την Μπράγκα, πανηγύρισε την πρόκριση στους «32» του Europa Leaguε και άφησε (σχετικά) ανοιχτή την μάχη για το δεύτερο εισιτήριο από τον έβδομο όμιλο.

Ακλόνητο φαβορί γι' αυτό παραμένει η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ, η οποία βρίσκεται στο +4 από ΑΕΚ και Ζόρια, τις οποίες αντιμετωπίζει διαδοχικά (εκτός και εντός αντίστοιχα) μέχρι το φινάλε της φάσης ομίλων.

Πιο «φουριόζοι» οι Πορτογάλοι, μπήκαν δυνατά και αιφνιδίασαν την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, αφού κατάφεραν να προηγηθούν πολύ νωρίς (4') με πολύ ωραίο γκολ του Αλ Μουσρατί, με σουτ έξω από την περιοχή.

Η απάντηση της Λέστερ, η οποία παρατάχθηκε με «μεικτή» βασικών και αναπληρωματικών, ήρθε μόλις πέντε λεπτά αργότερα, με την πορτογαλική άμυνα να κάνει λάθος και τον Κελέσι Ιχεανάτσο να σερβίρει την μπάλα στον Χάρβεϊ Μπαρνς για το 1-1.

Η Μπράγκα, όμως, έδειχνε πιο αποφασιστική και, ύστερα από ωραία ενέργεια του Ρικάρδο Όρτα, ο Παουλίνιο έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ την ομάδα του Καρβαλιάλ (24') η οποία, αφού γλίτωσε τη νέα ισοφάριση σε ευκαιρία του Τσάουντρι, άγγιξε το 3-1 σε δύο περιπτώσεις, με τον Κάσπερ Σμάιχελ να λέει «όχι» στις ευκαιρίες των Όρτα και Παουλίνιο.

Στο δεύτερο μέρος, χάρη και στις αλλαγές του Ρότζερς, η Λέστερ έδειχνε να πατάει λίγο καλύτερα στο γήπεδο και αυτό μετουσιώθηκε στο 2-2, όταν μετά από σέντρα του Τζέιμς Μάντισον, ο Λουκ Τόμας άλλαξε την πορεία της μπάλας και την έστειλε στο βάθος της εστίας του Ματέους (79').

Όλα «έδειχναν» 2-2, αλλά στο 89' και ύστερα από πολύ γρήγορη ομαδική προσπάθεια, ο Φρανσέρζιο (είχε μπει αλλαγή) μετά από ασίστ του Βάντερσον νίκησε τον Σμάιχελ για το 3-2.

Ο Βάρντι, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο «killer» των Αλεπούδων, στο 95' ολοκλήρωσε ιδανικά στο δεύτερο δοκάρι την ωραία ενέργεια και σέντρα του Μαρκ Ολμπράιτον, δίνοντας στην ομάδα του το εισιτήριο για τους «32» και κρατώντας παράλληλα την Μπράγκα στο... περίμενε.

Μπράγκα (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους – Εσγκάιο, Μπρούνο Βιάνα, Τορμένα, Νούνο Σεκέιρα – Ρικάρδο Όρτα (68' Ραούλ), Αντρέ Κάστρο (87' Αντρέ Όρτα), Αλ Μουσρατί, Μεδέιρος (77' Φρανσέρζιο)– Βέντερσον, Παουλίνιο (87' Γκιγέρμε).

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ – Φουκς (46' Φοφανά), Έβανς, Τζάστιν – Ολμπράιτον, Τσάουντρι, Τόμας, Μπαρνς (62' Βάρντι) - Ιντέρ (61' Μάντισον), Πρετ (46' Τίλεμανς) – Ιχεανάτσο (69' Αγιόθε).

Αποτελέσματα
ΑΕΚ – Ζόρια 0-3
Μπράγκα – Λέστερ 3-3

Βαθμολογία
1. ΛΕΣΤΕΡ 10 (12-4)
2. Μπράγκα 7 (8-8)
3. ΑΕΚ 3 (5-9)
4. Ζόρια 3 (5-9)

Επόμενη αγωνιστική 03/12):
ΑΕΚ – Μπράγκα
Ζόρια - Λέστερ

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα