Αϊντχόφεν – Γρανάδα 1-2: Η... πρωτάρα κότα έχει το ζουμί! (vids)

Gazzetta team
Αϊντχόφεν – Γρανάδα 1-2: Η... πρωτάρα κότα έχει το ζουμί! (vids)

bet365

Σπουδαίο «διπλό», και μάλιστα με ανατροπή, της πρωτοεμφανιζόμενης φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Γρανάδα στην έδρα της Αϊντχόφεν (2-1) και προβάδισμα πρόκρισης με το «καλημέρα» για τους Ισπανούς στον όμιλο του ΠΑΟΚ.

Από την μια, η Αϊντχόφεν των 361 διεθνών αγώνων, του ενός Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1988) και του ενός Κυπέλλου UEFA (1978). Και από την άλλη, η Γρανάδα της παρθενικής συμμετοχής στα ευρωπαϊκά κύπελλα και της μηδενικής εμπειρίας εκτός συνόρων.

Ε και; Η εξαιρετική ομάδα του Ντιέγο Μαρτίνεθ, με ανατροπή μάλιστα, άλωσε το «Φίλιπς Στάντιον» (2-1 την PSV) και, με το «καλημέρα» της φάσης ομίλων του Europa League, πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον πέμπτο όμιλο, αυτόν του ΠΑΟΚ, τον οποίο οι Ισπανοί υποδέχονται την επόμενη Πέμπτη (29/10, 22:00).

Σε ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, το οποίο σημαδεύτηκε από τον (πιθανότατα σοβαρό) τραυματισμό του Μαξίμ Γκοναλόνς η Αϊντχόφεν, η οποία ήταν αήττητη μέχρι απόψε, αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική και προηγήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Μάριο Γκέτσε, ο οποίος ολοκλήρωσε ιδανικά την κεφαλιά – ασίστ του Ντένζελ Ντάμφρις. Ήταν το πρώτο διεθνές γκολ του Γερμανού από τον Σεπτέμβριο του... 2016!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΓΚΟΛΑΡΑ

Η Γρανάδα, η οποία δεν έδειξε... τρακαρισμένη σε κανένα σημείο, μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 57' με προσπάθεια του... 38χρονου (!) Χόρχε Μολίνα στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και στον τερματοφύλακα Ιβόν Μβογό, προτού αναπαυτεί στα δίχτυα.

Η ισοφάριση του βετεράνου επιθετικού έδωσε φτερά στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι εννέα λεπτά αργότερα πήραν προβάδισμα, ύστερα από ταχύτατη αντεπίθεση και καταπληκτική εκτέλεση του Ντάργουϊν Ματσίς, ο οποίος πριν από ενάμισι χρόνο είχε απασχολήσει μεταγραφικά την ΑΕΚ.

Η PSV προσπάθησε να αντιδράσει και να γλιτώσει την ήττα, αλλά ο Ρουί Σίλβα ήταν πολύ σταθερός κάτω από τα δοκάρια, συμβάλλοντας σε μια ιστορική νίκη για την Γρανάδα, η οποία επιβεβαιώνει τις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε πέρυσι στην ισπανική Liga, αλλά και φέτος στα προκριματικά του Europa League.

Αϊντχόφεν (Ρόγκερ Σμιντ): Μβογό – Ντάμφρις, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Μποσκάλι, Μαξ – Γκέτσε (46' Φίρχεφερ), Σανγκαρέ, Χέντριξ – Ιχαταρέν, Μάλεν, Μάουρο Ζούνιορ (73' Μαντουέκε).

Γρανάδα (Ντιέγο Μαρτίνεθ ): Ρουί Σίλβα – Φουλκιέ, Σάντσεθ, Βαγέχο, Νέβα – Μίγια (81' Ετέκι), Ερέρα - Ματσίς (81' Σόρο), Γκοναλόνς (35' λ. τρ. Μοντόρο), Πουέρτας – Χόρχε Μολίνα (69' Λουίς Σουάρες).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα