Βενλίνσκι για κλήρωση Αρη: «Είναι καλή ομάδα η Κοβαλίβκα, 50-50 οι πιθανότητες»

Βενλίνσκι για κλήρωση Αρη: «Είναι καλή ομάδα η Κοβαλίβκα, 50-50 οι πιθανότητες»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βενλίνσκι για κλήρωση Αρη: «Είναι καλή ομάδα η Κοβαλίβκα, 50-50 οι πιθανότητες»

bet365

Ο Όλεγκ Βενλίνσκι σκιαγράφησε την Κοβαλίβκα στο gazzetta.gr, εξήγησε γιατί ο Άρης θα πρέπει να προσέξει πολύ την αναμέτρηση με την ουκρανική ομάδα και στάθηκε στην ομοιογένεια που παρουσιάζει.

Ο παλιός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ στάθηκε στο «θαύμα» της Κοβαλίβκα η οποία πέρυσι αγωνίστηκε μόλις για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία του ουκρανικού Πρωταθλήματος αλλά εντυπωσίασε τους πάντες με την αγωνιστική παρουσία της. «Δε νομίζω ότι η κλήρωση είναι καλή για τον Άρη. Η Κοβαλίβκα είναι δυνατή ομάδα, έχει ομοιογένεια, παρουσιάζει συνοχή σε όλες τις γραμμές και θεωρώ ότι οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες. Δεν έχει star στο ρόστερ της, αλλά πολλούς παίκτες που παίζουν για την ομάδα και οι οποίοι μπορούν να ανταποκριθούν σε περισσότερες από μία θέση. Γενικώς θα έλεγα ότι είναι ανθεκτική στο να προσαρμόζεται σε διάφορα στιλ παιχνιδιού κι αυτό την κάνει πολύ επικίνδυνη», είπε ο Όλεγκ Βενλίνσκι.

O 42χρονος Ουκρανός αναφέρθηκε στην περσινή πορεία της Κοβαλίβκα τονίζοντας ότι… «πέρυσι εντυπωσίασε τους πάντες με την πορεία της και μάλιστα είχε κερδίσει και την Ντίναμο Κιέβου. Δεν είναι μικρό πράγμα στην πρώτη παρουσία της στη μεγάλη κατηγορία να καταφέρνεις να εξασφαλίσεις συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το ρόστερ της αποτελείται από έμπειρος παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται αρκετά χρόνια στο Πρωτάθλημα της Ουκρανίας. Δεν έχει τον μεγάλο αστέρα κι αυτό ίσως έπαιξε ρόλο στην πορεία της. Είναι δεδομένο ότι απέναντι στον Άρη θα έχει ισχυρό κίνητρο καθώς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση».

Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της Κοβαλίβκα, στάθηκε στην ικανότητά της στην transition επίθεση. «Δεν είναι ομάδα που θα εκβιάσει καταστάσεις στην επίθεση. Έχει υπομονή και θα έλεγα ότι είναι αποτελεσματική στιες αντεπιθέσεις. Μπορεί να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία του αντιπάλου, έχει καλή φυσική κατάσταση και γενικώς είναι μια δύσκολη ομάδα».
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα