Ίντερ: Το τρίπτυχο της επιτυχίας με Λουκάκου, Λαουτάρο και Κόντε (pics & vids)

Ίντερ: Το τρίπτυχο της επιτυχίας με Λουκάκου, Λαουτάρο και Κόντε (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ίντερ: Το τρίπτυχο της επιτυχίας με Λουκάκου, Λαουτάρο και Κόντε (pics & vids)

bet365

Η Ίντερ βιώνει στιγμές ένδοξου παρελθόντος μετά την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Europa League, θα διεκδικήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο έπειτα από μια 10ετία και τρία πρόσωπα έχουν καταφέρει να κάνουν σημείο αναφοράς τη φετινή αγωνιστική περίοδο της ομάδας.

Ο Αντόνιο Κόντε πήρε τον σύλλογο από το χέρι το περασμένο καλοκαίρι, έκανε επιλογές που του βγήκαν σε απίστευτα μεγάλο βαθμό, έδειξε ότι σε βάθος χρόνου θα μπορεί να επαναφέρει την Ίντερ σε κατάσταση διεκδίκησης του πρωταθλήματος και τερματισμού της κυριαρχίας της Γιουβέντους, ενώ, δίνει το «παρών» σε ευρωπαϊκό τελικό για το κλαμπ μετά από το τρεμπλ του 2010.

Ο Ρομέλου Λουκάκου είχε χάσει τον εαυτό του μέχρι το περασμένο καλοκαίρι στο Μάντσεστερ και πλέον κάνει... παπάδες, έχοντας δυναμώσει πνευματικά και σωματικά και πιστεύοντας στον εαυτό του ίσως περισσότερο από κάθε άλλη σεζόν.

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες αν και ξέρει τον... χαμό που γίνεται γύρω από τ' όνομά του και τη Μπαρτσελόνα, συνεχίζει ν' αποδίδει και είναι από τα πρόσωπα της χρονιάς στους «νερατζούρι» έχοντας αποδειχθεί... λίρα εκατό. Φυσικά κανείς δεν θα θέλει να τον δει να φεύγει το επόμενο διάστημα από το Μιλάνο.

Η Ίντερ διέλυσε την Σαχτάρ με το τελικό 5-0 στον ημιτελικό του Final-8 του Europa League, ετοιμάζεται να κοντραριστεί με τη Σεβίλλη για την κούπα και ήδη έχει στοιχεία που καθιστούν επιτυχημένη τη φετινή χρονιά που ολοκληρώνεται το βράδυ της Παρασκευής...

Στα 27 του, ο Λουκάκου είναι... killer από τους λίγους

Δεν υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που στην ηλικία του Ρομέλου Λουκάκου να έχουν καταφέρει ν' ανταποδώσουν σε τόσο μεγάλο βαθμό τα χρήματα που έχουν διαθέσει οι ομάδες τους για εκείνους. Ο Βέλγος στράικερ, είναι μόλις 27 ετών, έχει δώσει μεγάλες μάχες για να εδραιωθεί και ν' αποκτήσει μεγαλύτερη αξία το όνομά του στον χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με το 2020 να είναι το καλύτερο για εκείνον κόντρα στη γενικότερη αίσθηση που έχει ο πλανήτης από τις δυσκολίες που βιώνει η ανθρωπότητα αυτό το έτος...

Ο Λουκάκου έχει πλέον καταγράψει την κορυφαία σεζόν του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τα 33 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, έχει ευκαιρία να σπάσει το ρεκόρ του Βραζιλιάνου Ρονάλντο με τη φανέλα της Ίντερ, είναι αναγεννημένος μετά τις τεράστιες δυσκολίες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πάνω απ' όλα διατηρεί τον σεβασμό προς τους άλλους ακόμα κι αν δεν πέρασε καθόλου καλά. «Περίμενα από τη Γιουνάιτεντ όλα αυτά που έδειξε φέτος, με τους Γκρίνγουντ, Μαρσιάλ, Ράσφορντ... Είμαι χαρούμενος για εκείνους και τη νέα σεζόν θα είναι ακόμα πιο καλή η ομάδα» είπε για τους «κόκκινους διαβόλους» από τους οποίους αποχώρησε... κακήν κακώς. Κι όμως, έχει ήσυχη τη συνείδησή του.

Συνολικά έχει πετύχει: 41 γκολ με την Άντερλεχτ, 17 με τη Γουέστ Μπρομ, 87 με την Έβερτον, 42 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και 52 με την εθνική ομάδα του Βελγίου.

Τα μισά γκολ όλης της ομάδας από το αχτύπητο δίδυμο!

Η Ίντερ δεν θα θέλει σε καμία περίπτωση να σκέφτεται ότι μπορεί να χάσει τόσο σύντομα τον Λαουτάρο Μαρτίνες, ανάλογα με τις ορέξεις της Μπαρτσελόνα και την αποφασιστικότητα που μπορεί να επιδείξει στη θερινή μεταγραφική περίοδο. Ακόμα κι αν ο Αργεντινός επιθετικός επιλέξει ν' αποχωρήσει τόσο σύντομα και να «σπάσει» το τρομερό δίδυμο που έχει σχηματίσει με τον Ρομέλου Λουκάκου, οι «νερατζούρι» θα θελήσουν αυτό να γίνει με την τεράστια επιτυχία στον τελικό του Europa League την Παρασκευή.

Οι Λουκάκου και Λαουτάρο μαζί, έχουν πετύχει τη φετινή σεζόν σχεδόν τα μισά τέρματα της Ίντερ σε όλες τις διοργανώσεις! Μετά και το 5-0 επί της Σαχτάρ το βράδυ της Δευτέρας, η ομάδα του Κόντε έφτασε στα 110 τέρματα, εκ των οποίων τα 33 είναι του Βέλγου και τα 21 του Αργεντινού... Άλλωστε, είναι και το πρώτο δίδυμο της ομάδας του Μιλάνου με 20+ γκολ του καθενός σε μια αγωνιστική περίοδο, μετά τους Αντριάνο και Ομπαφέμι Μάρτινς από το 2004-2005...

Ο Κόντε πέτυχε και το Μιλάνο είναι ξανά... στον αφρό

Ο Αντόνιο Κόντε στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο της Ίντερ και παρά τις... γκρίνιες που έχουν ακουστεί κατά τη διάρκεια της σεζόν, μπορεί να κοιμάται ήσυχος τα βράδια και να ξέρει πως η δουλειά και ο κόπος του έχουν πιάσει τόπο ανεξάρτητα απ' ό,τι μπορεί να συμβεί στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου. Αναλαμβάνοντας τους «νερατζούρι» πριν από έναν χρόνο, ίσως να μην υπήρχαν πολλοί που να είχαν πιστέψει στον άλλοτε κόουτς των Γιουβέντους και Τσέλσι κι όμως εκείνος κατάφερε να κάνει πάρα πολλά.

Πήρε τους... τελειωμένους από τη Γιουνάιτεντ, Λουκάκου, Αλέξις και Γιάνγκ και κατάφερε να τους κάνει να φαίνονται κανονικοί ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο αποκτώντας ξανά αυτοπεποίθηση και έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Κατάφερε να τερματίσει με την ομάδα στη 2η θέση της Serie A ελάχιστα πίσω από τη Γιουβέντους, που ήταν αγνώριστη μετά το restart αλλά κατέκτησε τον τίτλο.

Είχε το μικρότερο παθητικό τερμάτων στη Λίγκα (36) και τις λιγότερες ήττες από κάθε άλλη ομάδα (4), ενώ, η φετινή συγκομιδή βαθμών ήταν στο +13 από την περασμένη αγωνιστική περίοδο! Πλέον έχει φτάσει με την Ίντερ σε ευρωπαϊκό τελικό και το βράδυ της Παρασκευής κόντρα στη Σεβίλλη έχει τεράστια ευκαιρία να συνεχίσει μια δική του αξιοσημείωτη επίδοση με τρόπαιο στην πρώτη του σεζόν, όπως το έκανε και στη «Γηραιά Κυρία» και στους «μπλε» του Λονδίνου...

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα