Δεν στοίχισε μόνο το λάθος του Σεμέδο!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Δεν στοίχισε μόνο το λάθος του Σεμέδο!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για το ματς του Ολυμπιακού με την Γουλβς και τις τρες λανθασμένες εκτιμήσεις που έκριναν τον αγώνα...

Bwin - Η δράση όλων των σπορ, τώρα πιο αληθινή από ποτέ! |21+

Τρεις λανθασμένες εκτιμήσεις καθόρισαν την έκβαση του παιχνιδιού. Πολλές για αγώνα ευρωπαϊκού επιπέδου και μάλιστα στην φάση των 16!

Η πρώτη, η πιο σοβαρή από τις τρεις περιπτώσεις ανήκει στον Σεμέδο. Ο τρόπος με τον οποίο αποφάσισε να αμυνθεί αποδείχθηκε καταδικαστικός τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα του!

Στην φάση του 28΄ και ενώ μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο το παιχνίδι παραμένει κλειστό με την τακτική να έχει την τιμητική της , η Γούλβς βρίσκει ουσιαστικά την πρώτη της πραγματική ευκαιρία να χτυπήσει στο ανοιχτό γήπεδο!

Ο Σεμέδο κυνηγά τον Ζότα και αν προσέξτε καλά στην επαναληπτική προβολή ο Πορτογάλος έχει προλάβει τον επιθετικό των Λύκων στον ανοιχτό χώρο πριν ο συμπατριώτης του πατήσει περιοχή.

Από υπερβολική σιγουριά, ίσως, δεν αποφασίζει να βγει μπροστά του ώστε τον μαρκάρει με το σώμα αλλά επιλέγει να τον κόψει χαμηλά πάνω στην κίνηση του επιθετικού!

Η σκέψη του αποδεικνύεται ατυχής. Ο Ζότα πιο γρήγορος και ευέλικτος , διαβάζει τις προθέσεις του, πετά την μπάλα μπροστά ώστε να τον αναγκάσει να τον ανατρέψει , όντας ως τελευταίος αμυντικός!

Ο Σεμέδο αντικρίζει την κόκκινη και οι ισορροπίες αλλάζουν. Ότι χειρότερο για ένα παιχνίδι αυτού του επιπέδου.

Η δεύτερη λανθασμένη εκτίμηση χρεώνεται στον Μπουχαλάκη, μια από τις πολλές στη χθεσινή αναμέτρηση , στην καρτέλα του μέσου των ερυθρολεύκων.

Ένα αχρείαστο φάουλ. Ο Μπουχαλάκης έχει φτάσει με καθυστέρηση στην φάση , δεν έχει καμία δυνατότητα να πάρει την μπάλα, ούτε να μαρκάρει με ορθόδοξο τρόπο τον αντίπαλο. Δεν έχει κανένα λόγο να υποπέσει σε φάουλ ακόμα και αν η αλληλοκάλυψη δεν έχει λειτουργήσει σωστά, απέναντι σε μια ομάδα με έφεση στα στημένα και πολλούς παίκτες ικανούς να σκοράρουν από απόσταση με την μπάλα στημένη.

Η τρίτη λανθασμένη εκτίμηση έχει να κάνει με τον τρόπο αντίδρασης στο χτύπημα φάουλ. Από την στιγμή που βλέπουν ότι πάνω από την μπάλα στέκονται δυο αντίπαλοι όφειλαν να στείλουν γρήγορο παίκτη στο τείχος που θα κινηθεί με ταχύτητα προς την μπάλα μόλις αυτή αλλάξει πόδια.

Δεν το έπραξαν και το πλήρωσαν ακριβά.

Υπάρχει και κάτι άλλο. Δεν ξέρω αν είναι εκτίμηση η οποία αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων λανθασμένη ή τυφλή προσήλωση σε ένα τρόπο παιχνιδιού.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 54΄μετά από εξαιρετικό συνδυασμό Καμαρά - Γκιγιέρμε με τελικό παραλήπτη τον Ελ Αραμπί.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν πετύχει τον σκοπό τους σε απόλυτο βαθμό, με συντελεστή δυσκολίας μάλιστα , από την στιγμή που αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο!

Από το σημείο εκείνο και μετά ο Ολυμπιακός επιβάλλεται, λόγω συνθηκών, να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του, να αλλάξει την φιλοσοφία του, την τακτική του

Να λειτουργήσει στα λεπτά που απομένουν κυνικά.

Συγνώμη κύριοι μπορεί να φανώ αντιπαθητικός ή «καταστροφικός» όσον αφορά στην εικόνα του παιχνιδιού αλλά παίζω με παίκτη λιγότερο , είμαι μπροστά στο σκορ κα οφείλω να το διαφυλάξω.

Τραβώ στον πάγκο ένα μεσοεπιθετικό και προσθέτω ακόμη ένα μεσοαμυντικό να διαφυλάξω τα μετόπισθεν να γίνω πιο συμπαγής γιατί από εδώ και πέρα το μόνο που με νοιάζει είναι να μην δεχθώ γκολ!

Κανείς δεν θα κατηγορούσε τον Ολυμπιακό γι’ αυτή του την επιλογή με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο!

Δεν το έκανε και ισοφαρίστηκε δέκα λεπτά μετά την επίτευξη του 1-0! Πολύς χρόνος τα δέκα λεπτά για ένα παιχνίδι του Γιουρόπα Λίγκ!

Υπάρχει και κάτι άλλο! Οι ερυθρόλευκοι δεν φρόντισαν να μπλοκάρουν μια ομάδα με αριθμητική υπεροχή , χωρίς όμως ιδιαίτερη έφεση με την μπάλα στην κατοχή της.

Δεν είναι αυτός ο τρόπος παιχνιδιού της Γούλβς.

Το στιλ που της ταιριάζει περισσότερο, αυτό που προτιμά και εφαρμόζει, είναι να χαρίζει την κατοχή στον αντίπαλο επιδιώκοντας να εκμεταλλευτεί τους ανοιχτούς χώρους.

Τώρα οι ερυθρόλευκοι καλούνται να παίξουν στα ίσα την πρόκριση στην Αγγλία. Έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν μετά την επική ανατροπή με την Άρσεναλ. Όταν έχεις πετάξει έξω τους «κανονιέρηδες», μια από τις πιο βαριές φανέλες όχι μόνο στο Νησί αλλά γενικότερα στο Ευρωπαϊκό στερέωμα, έχεις κάθε λόγο να πιστεύεις ότι με την ποιότητα που σε διακρίνει , θα βρεις τρόπο να σφραγίσεις το εισιτήριο για τους 8 της διοργάνωσης.

Το θέμα όμως δεν είναι μόνο το πότε θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός μετά την πανδημία που απειλεί την ανθρωπότητα αλλά ότι απέναντι του ο Ολυμπιακός θα βρει μια ομάδα λιγότερο υπεροπτική από την Άρσεναλ, περισσότερο υποψιασμένη και το κυριότερο πολύ πειθαρχημένη και διαβασμένη στο παιχνίδι της.

Δυο χρόνια με πολύ μεθοδικότητα και προσήλωση δουλεύει το αγωνιστικό της πλάνο η Γούλβς και τα αποτελέσματα αποτυπώνονται όχι μόνο στο Αγγλικό πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη!

Κάτι τελευταίο! Και μόνο ο τρόπος που βρήκε η Γούλβς σχεδόν να εκμηδενίσει ένα από τα όπλα των ερυθρολεύκων που ακούει στο όνομα Τσιμίκας λέει πολλά για την φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα αυτής της ομάδας

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!