Ιστορικό διπλό για την ΑΕΚ Λάρνακας!

Gazzetta team
Ιστορικό διπλό για την ΑΕΚ Λάρνακας!

bet365

Η κυπριακή ομάδα πέρασε με 2-1 από τη Ζυρίχη και πανηγύρισε για πρώτη φορά εκτός έδρας σε ευρωπαϊκό όμιλο. Προκρίθηκαν Ζενίτ, Φενέρ, Σπόρτινγκ, τριάρα η Άρσεναλ.

1ος Ομιλος
Βαθμολογικά ο όμιλος ήταν αδιάφορος. Λεβερκούζεν και Ζυρίχη είχαν ήδη προκριθεί από την προηγούμενη αγωνιστική. Ωστόσο, Η ΑΕΚ κατάφερε να καταστήσει τη βραδιά ενδιαφέρουσα για τους οπαδούς της, δίνοντάς τους έναν καλό λόγο να χαρούν. Η ομάδα της Λάρνακας πέρασε με 1-2 από τη Ζυρίχη και πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας της σε φάση ευρωπαϊκών ομίλων. Ο Γιάννου (38') έδωσε προβάδισμα στους Κύπριους, που ισοφαρίστηκαν στο 74', αλλά Τριτσκόφσκι στο 85' τους χάρισε το τιμητικό πέρασμα από την Ελβετία. Τιμητικό βαθμό πήρε και η ουραγός Λουντογκόρετς με το 1-1 στη Λεβερκούζεν, αγγίζοντας μάλιστα τη νίκη, καθώς είχε προηγηθεί νωρίς και ισοφαρίστηκε από τους Γερμανούς στο 85'. Δυστυχώς, ο Παναγιώτης Ρέτσος που ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος βασικός, αποχώρησε τραυματίας στο 34'.

2ος Ομιλος
Η Ζάλτσμπουργκ έκανε αυτό που κάνει εδώ και χρόνια στις φάσεις των ομίλων. Η αυστριακή ομάδα σχεδόν κάθε σεζόν πραγματοποιεί φοβερές εμφανίσεις στα γκρουπ, κάτι που επαναλαμβάνει και φέτος. Με το γκολ του Γκούλμπραντσεν (74') νίκησε 1-0 τη Λειψία και έκανε το απόλυτο με το 5x5. Το ζήτημα όμως είναι πλέον η 2η θέση. Αυτή θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. Η Σέλτικ που πέρασε με 0-1 από τη Ρόζενμποργκ (42' Σινκλέρ), βρέθηκε στο +3 από τη Λειψία και υποδέχεται τη Ζάλτσμπουργκ, ζητώντας ένα βαθμό. Σε περίπτωση ήττας της και νίκης της Λειψίας εντός με τη Ρόζενμποργκ, θα περάσουν οι Γερμανοί που τα έχουν πάει καλύτερα στα μεταξύ τους ματς.

3ος όμιλος
Η Ζενίτ κέρδισε με 1-0 την Κοπεγχάγη στην Αγία Πετρούπολη και όχι μόνο εξασφάλισε την πρόκριση, αλλά και την κορυφή του ομίλου. Οι Ρώσοι δεν χρειάστηκε να φορτσάρουν και το γκολ του Μακ στο 59’ (κόντραρε σε αντίπαλο η μπάλα) στάθηκε αρκετό για τους τρεις βαθμούς. Οι Δανοί έμειναν στην τρίτη θέση στο -2 από τη Σλάβια. Η Μπορντό διατήρησε τις ελπίδες πρόκρισης, αλλά ξέρει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Επιβλήθηκε με 2-0 της Σλάβια Πράγας εντός έδρας χάρη στα γκολ των Ντε Πρεβίλ (49’) και Κουντέ (95’) για να έχουν προβάδισμα στην ισοβαθμία με τους Τσέχους. Εκτός από δική τους νίκη στο φινάλε οι Γιρονδίνοι θέλουν και ήττα της Σλάβια από τη Ζενίτ στην Πράγα...

4ος όμιλος
Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, όμως δεν χαρίστηκε στην Φενέρμπαχτσε και έφυγε με ισοπαλία 0-0 από την Πόλη. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια και στο τέλος αυτός ο βαθμός στάθηκε αρκετός για να εξασφαλίσουν την πρόκριση. Αυτό, διότι η Σπαρτάκ Τρνάβα με την Άντερλεχτ κόλλησαν στο 0-0 στο Βέλγιο και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση χέρι-χέρι...

5ος Ομιλος
Η Αρσεναλ πέρασε πολύ εύκολα με πιτσιρικάδες και 0-3 από το Κίεβο κόντρα στην Βόρσκλα και χρειάζεται έναν βαθμό την τελευταία αγωνιστική με την Καραμπάγκ για να τσεκάρει το Νο1 του group. Για τους Gunners σκόραραν οι Σμιθ-Ρόου, Ράμσεϊ (με πέναλτι) και Γουίλοκ, ενώ στο άλλο ματς του ομίλου η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έκανε κομμάτια εκτός έδρας την Καραμπάγκ με 1-6, με τους Ντοστ, Νάνι, Μπρούνο Φερνάντες (2), Ντιαμπί (2) να σκοράρουν και να κρατούν την ομάδα τους στο -3 από την Αρσεναλ.

10ος όμιλος
Μόνο ένα παιχνίδι είχαμε νωρίς, με την Κρασνοντάρ να υποδέχεται την Ακισάρ και να κάνει το απόλυτο εντός έδρας στον όμιλο με τρεις ανατροπές και με το ίδιο σκορ! Οι Τούρκοι προηγήθηκαν με τον Σερζίνιο στο 24’, αλλά δεν άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος. Ο Γκαζίνσκι στο 48’ με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-1, ενώ στο 57’ ο Αρί με γκολάρα το τελικό 2-1. Οι Ρώσοι θα περιμένουν το ματς της Σταντάρ με την Σεβίλλη για να μάθουν αν θα πάρουν από τώρα την πρόκριση.

Δείτε εδώ τις βαθμολογίες όλων των ομίλων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα