Λουίς Γκαρσία στο Gazzetta: «Είμαι πάντα σε επικοινωνία με την Θύρα 13, άξιζε να φτάσει στον τελικό ο Ολυμπιακός» (vid)

luis_garcia

bet365

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Λουίς Γκαρσία μίλησε στο Gazzetta για τον αποψινό τελικό της Λεβερκούζεν με την Αταλάντα, το κατόρθωμα του Ολυμπιακού, τα βήματα που κάνει ο Παναθηναϊκός και η Θύρα 13.

Αποστολή στο Δουβλίνο: Γιάννης Σαπουντζάκης

Ο Λουίς Γκαρσία, που αγωνίστηκε στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι και τον Ιούλιο του 2011 πραγματοποιώντας 25 συμμετοχές κατά τις οποίες σκόραρε δύο γκολ κι έδωσε τρεις ασίστ, μίλησε στην κάμερα του Gazzetta που τον συνάντησε στο Δουβλίνο.

Ο 45χρονος Ισπανός αναφέρθηκε στους δύο φιναλίστ του αποψινού τελικού (Αταλάντα και Μπάγερ Λεβερκούζεν) και τους προπονητές τους (Γκασπερίνι και Τσάμπι Αλόνσο), στον άξιο φιναλίστ του τελικού του Conference League, Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό και την δύσκολη διαδικασία που πέρασε, αλλά και την σχέση του με τους φίλους της ομάδας και ειδικά την Θύρα 13.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για τον τελικό;

«Ελπίζω πως θα δούμε πολλά γκολ. Νομίζω πως θα δούμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Είναι δύο ομάδες που παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Είναι ενεργετικές και παίζουν με δυναμισμό. Είμαι σίγουρος πως θα δούμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι».

Για τους δύο προπονητές, Τσάμπι Αλόνσο και Γκασπερίνι:

«Ο έμπειρος Γκασπερίνι και ο ρούκι Τσάμπι. Δύο εκπληκτικοί προπονητές καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν. Θα δούμε τι θα συμβεί. Και οι δύο ομάδες αυτές άξιζαν να φτάσουν στον τελικό και αξίζουν να το κερδίσουν. Δεν υπάρχουν φαβορί στον τελικό. Είναι πολύ ανοιχτός, είναι απλά ένα παιχνίδι και πρέπει να τα δώσουν και οι δύο όλα».

LUIS_GARCIA_Intime

Για τα κατορθώματα της Λεκερκούζεν:

«Δεν νομίζω περίμενε κανείς η Λεβερκούζεν να πάρει το πρωτάθλημα και να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου και του Europa League. Νομίζω πως είναι όλα νέα για όλους. Μας αρέσει όμως να βλέπουμε νέους προπονητές, να φέρνουν τη δική τους φιλοσοφία στην ομάδα. Ο Τσάμπι το έχει καταφέρει αυτό».

Για τον Ολυμπιακό:

«Ο Ολυμπιακός τα πήγε καλά. Το άξιζε. Πρέπει να το πούμε. Είμαι χαρούμενος που ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σιγά σιγά. Όμως, οι ''ερυθρόλευκοι'' έκαναν εξαιρετική δουλειά, τα πήγαν πολύ καλά με την Άστον Βίλα κι ας δούμε τι μπορεί ακόμη να κάνουν».

Για τον Μεντιλίμπαρ:

«Τον ξέρουμε πολύ καλά. Πόσο ανταγωνιστικός είναι. Πως προπονεί. Έφερε την εμπειρία όλων αυτών των χρόνων της καριέρας του στην ομάδα. Ξέρει πως είναι και τι σημαίνει να είναι είσαι εκεί (στον τελικό) τις στιγμές αυτές. Οπότε είμαι σίγουρος πως θα χειριστεί σωστά τα συναισθήματα των παικτών του για τον τελικό».

Για το αν είναι φαβορί ο Ολυμπιακός επειδή παίζει στην Ελλάδα:

«Είναι πάντα καλύτερο να παίζεις εκεί που περιτριγυρίζεσαι από τους οπαδούς σου. Σίγουρα θα είναι μία ώθηση για τους παίκτες. Αλλά και πάλι οι τελικοί είναι διαφορετικοί. Ίσως είναι φαβορί τύπου 51-49%, αλλά τα πάντα μπορεί να συμβούν».

panathinaikos_luiis.

Για το αν παρακολουθεί ακόμη τον Παναθηναϊκό:

«Ναι βέβαια. Η Θύρα 13 είναι πάντα σε επικοινωνία μαζί μου. Οι οπαδοί είναι φανταστικοί. Το κλαμπ έχει περάσει μέσα από μία μεγάλη διαδικασία, όμως έχει επιστρέψει στο σωστό μονοπάτι και είμαι σίγουρος πως θα επιστρέψει την επόμενη χρονιά».

Για τον Τερίμ:

«Έφερε την εμπειρία του από τα κλαμπ που έχει δουλέψει και την εθνική ομάδα, όμως δεν είναι ικανό αυτό να αλλάξει τη δυναμική ενός κλαμπ σε μία τόσο μικρή περίοδο. Ελπίζω την επόμενη σεζόν να τα πάει καλύτερα ο Παναθηναϊκός».

Το μήνυμά του για την Ελλάδα:

«Πώς το λέτε εσείς εκεί; Ευχαριστώ. Ευχαριστώ πολύ»

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα