ΑΕΚ: Τα έσοδα από την Ευρώπη

ΑΕΚ: Τα έσοδα από την Ευρώπη

Newsroom
AEK

bet365

Πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ θα βάλει στα ταμεία της η ΑΕΚ λόγω του φετινού ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Η ΑΕΚ πάλεψε και στο Άμστερνταμ ωστόσο λύγισε, γνωρίζοντας την ήττα από τον Άγιαξ με 3-1, με το ευρωπαϊκό ταξίδι της Ένωσης να τελειώνει στη φάση των ομίλων του Europa League. Μέσω της φετινής πορείας της στην Ευρώπη, η ΑΕΚ θα βάλει ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία της, με τα έσοδα της από την UEFA να αναμένεται να τονώσουν οικονομικά τον σύλλογο.

Συνολικά η Ένωση θα βάλει στα ταμεία της ένα ποσό της τάξεως των 10.790.000 ευρώ από τη φετινή της πορεία στις διοργανώσεις της UEFA. Με την πρόκριση της απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η ΑΕΚ εξασφάλισε για αρχή 5 εκατομμύρια ευρώ για τα ταμεία της. Η είσοδος στους ομίλους του Europa League προσφέρει επιπλέον 3.630.000 ευρώ.

Το διπλό με την Μπράιτον αποδείχθηκε «χρυσό», καθώς για κάθε νίκη σε όμιλο του Europa League, η UEFA... πληρώνει 630.000 ευρώ, με την ισοπαλία απέναντι στον Άγιαξ να προσφέρει στην ΑΕΚ επιπλέον 210.000 ευρώ. Μάλιστα, η ΑΕΚ θα «κερδίσει» ακόμα 1.320.000 ευρώ για το δεκαετές ranking της στην UEFA το οποίο ήταν το 23ο μεγαλύτερο. Συνολικά λοιπόν η ΑΕΚ θα βάλει στα ταμεία της 10.790.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το συγκεκριμένο ποσό θα αφαιρεθούν 900.000 ευρώ λόγω του FFP.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα