Ρεν - Βιγιαρεάλ 2-3: Διπλό - θρίλερ πρωτιάς οι Ισπανοί (vid)

Newsroom
Βιγιαρεαλ

bet365

Σε ματς θρίλερ, η Βιγιαρεάλ επικράτησε 3-2 της Ρεν στη Γαλλία και πήρε την πρωτιά του ομίλου. Ακυρώθηκε γκολ των γηπεδούχων στο 90'+12'.

Η Βιγιαρεάλ ξεκίνησε την πορεία της στον έκτο όμιλο του Europa League με ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό. Το φινάλε, όμως, την βρήκε στην πρώτη θέση, η οποία της έδωσε και το απευθείας εισιτήριο για την φάση των «16».

Μεταμορφωμένο προς το καλύτερο με τον Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ στο τιμόνι του, το Κίτρινο Υποβρύχιο πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Ρεν στο «Ρόαζον Παρκ» με 3-2 και την ξεπέρασε πάνω στο… νήμα.

Συναρπαστικό και φουλ θεαματικό το παιχνίδι, με συνεχείς εναλλαγές σε σκορ και συναισθήματα. Οι Ισπανοί προηγήθηκαν δύο φορές με πέναλτι – γκολ του Ζεράρ Μορένο (36’) και γκολάρα του Ιλίας Ακομάκ (63’), με τους Γάλλους να απαντούν και στις δύο περιπτώσεις με Λορένς Ασινιόν (37’) και Λουντοβίκ Μπλας (79’).

Η Βιγιαρεάλ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, ο Ντάνι Παρέχο νίκησε τον Στιβ Μανταντά δευτερόλεπτα μετά την ισοφάριση σε 2-2 και έστειλε την ομάδα του στην κορυφή και την Ρεν, η οποία έπαιρνε την πρώτη θέση και με ισοπαλία, στα (πάντα επικίνδυνα) πλέι οφ του Europa League.

Το θρίλερ, πάντως, δεν είχε τελειώσει στο γκολ του Παρέχο, αφού στο ματς κρατήθηκαν 13 λεπτά καθυστερήσεις εξαιτίας τραυματισμού του Ματέο Γκάμπια στο κεφάλι (αποχώρησε με φορείο, αλλά με τις αισθήσεις του), με τον Ασινιόν να σκοράρει ξανά, αλλά το γκολ να ακυρώνεται γιατί ο Έντσο Λε Φε, ο οποίος εκτέλεσε το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ, ακούμπησε πρώτος την μπάλα αφού πρώτα αυτή χτύπησε στο δοκάρι, κάτι που δεν επιτρέπεται.

Ρεν (Ζιλιέν Στεφάν): Μανταντά – Βουχ, Μπελοσιάν (69’ Τριφέρ), Τεατέ – Ασινιόν, Μάτιτς, Λε Φε, Ναγκιντά (69’ Σαλάχ) - Μπουριγκό (54’ λ. τρ. Μπλας), Τεριέ (84’ Καλιμουεντό) - Γιλντιρίμ (69’ Γκουϊρί).

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ): Ρέινα – Φόιθ (48’ λ. τρ. Τεράτς), Ραούλ Αλμπιόλ, Γκάμπια, Αλτιμίρα – Ακομάκ (72’ Κοκλέν), Καπουέ (85’ Κουένκα), Ντάνι Παρέχο, Άλεξ Μπαένα – Ζεράρ Μορένο (85’ Μπρέρετον), Σόρλοθ (72’ Μοράλες).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα