Μακάμπι Χάιφα: Χαμός με πανό για την σύγκρουση Χαμάς - Ισραήλ, κινδυνεύει να χάσει την υπηκοότητα του ο Σούντγκρεν

Newsroom
sundgren

bet365

Σύμφωνα με ισραηλινό δημοσίευμα, ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ ζήτησε να ανακληθεί η υπηκοότητα που έχει λάβει ο Ντάνιελ Σούντγκρεν για την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε με το πανό.

Η Μακάμπι Χάιφα κέρδισε με 2-1 την Χάποελ Πετάχ Τίκβα στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, όμως αυτή η νίκη τις προκάλεσε περισσότερα προβλήματα παρά καλά. Βλέπετε πριν από την έναρξη του αγώνα, ζητήθηκε από τους παίκτες των δύο ομάδων να κρατήσουν ένα πανό, που έγραφε «Φέρτε τους πίσω τώρα!» αναφερόμενοι στους ομήρους που κρατάει η Χαμάς στην ένοπλη σύγκρουση, που υπάρχει σε εξέλιξη με το Ισραήλ.

Κάποιοι από τους ξένους παίκτες της Χάιφα αποφάσισαν να μην κρατήσουν το πανό αυτό (Πιερό, Κορνό, Σεκ και Τσέρι) ενώ ο γνώριμός μας από την θητεία του στον Άρη, Ντάνιελ Σούντγκρεν, όχι μόνο δεν το κράτησε, αλλά έκανε κι ένα βήμα πίσω.

Η κίνησή του αυτή έκανε έξαλλους πολλούς Ισραηλινούς κι έτσι αφουγκραζόμενος την κατάσταση αυτή, ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, Μπεν Γκβιρ έκανε αίτημα να ανακληθεί η βίζα, δηλαδή η ισραηλινή υπηκοότητα, που έχει λάβει ο Σουηδός μπακ. Φυσικά ανίστοιχει τιμωρία απαιτεί και για τους υπόλοιπους ξένους παίκτες της ομάδας που δεν κράτησαν το πανό, επειδή ο ίδιος θεωρεί πως «Εξέφρασαν έμμεση υποστήριξη στη δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς» και ζητάει έτσι την ανάκληση της έκδοσης των visa τους.

Ο ατζέντης του Σούντγκρεν πάντως ανέφερε τα εξής για το θέμα: «Άτομα που αναζητούν σημάδια πίστης: αφήνοντας οικογένειες στο σπίτι, έρχονται στο Ισραήλ, παίζοντας με την ισραηλινή σημαία στη φανέλα, με μαύρες κορδέλες στο χέρι, θα πρέπει να δώσουν μια ιδέα για την πίστη. Για όσους προσπαθούν να δείξουν ότι οι παίκτες δεν προσεύχονται 100% για να επιστρέψουν όλοι στο σπίτι. Είστε σκληροί, ανόητοι και ηλίθιοι που αγαπάτε τα σκάνδαλα. Αναζητήστε τη δόση των σκανδάλων σας αλλού».

Μετά το σάλο που προκλήθηκε η ομάδα από το Ισραήλ εξέδωσε μία ανακοίνωση όπου εξήγησε πως οι παίκτες δεν κατάλαβαν σε τι αναφερόταν το πανό και φοβήθηκαν πως μπορεί να τους βλάψει το περιεχόμενό του και γι' αυτό αντέδρασαν έτσι, τονίζοντας πως όλοι τους είναι φυσικά υπέρ της επιστροφής των ομήρων.
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα