Europa League: Νίκησε την Άρσεναλ και προκρίθηκε η PSV, επική επιστροφή για τη Φενέρμπαχτσε από 0-3!

Newsroom
Europa League: Νίκησε την Άρσεναλ και προκρίθηκε η PSV, επική επιστροφή για τη Φενέρμπαχτσε από 0-3!

bet365

Η Αϊντχόφεν επικράτησε με 2-0 της Άρσεναλ στην Ολλανδία, εξασφάλισε την πρόκριση της στο Europa League και την επόμενη αγωνιστική θα κριθεί η πρωτιά του ομίλου. Η Φενέρμπαχτσε γύρισε από το 0-3 κόντρα στη Ρεν και πήρε τον βαθμό (3-3). Κλείδωσε τρίτη θέση και συνεχίζει στο Conference League η ΑΕΚ Λάρνακας.

1ος Όμιλος

Την πρόκριση της στα νοκ άουτ του Europa League εξασφάλισε η Αϊντχόφεν. Μια εβδομάδα μετά την ήττα της στο Λονδίνο, πήρε τη ρεβάνς από την Άρσεναλ, νίκησε με 2-0 και μάλιστα εξασφάλισε την ισοβαθμία. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 56' με το εκτός περιοχής σουτ του Βέερμαν και διπλασίασαν το προβάδισμα τους στο 63' όταν ο Γκάκπο εκτέλεσε κόρνερ, ο Ράμσντεϊλ έκανε άστοχη έξοδο και ο Λουκ Ντε Γιονγκ με κεφαλιά έκανε το 2-0. Η PSV έχει πιθανότητες για άμεση πρόκριση στους «16» αν οι Κανονιέρηδες δεν νικήσουν τη Ζυρίχη στο «Emirates».

Ανοιχτή παραμένει η υπόθεση της τρίτης θέσης του ομίλου. Η Ζυρίχη με «buzzer beater» νίκησε με ανατροπή την Μπόντο/Γκλιμτ με 2-1 και μείωσε τη διαφορά τους στον βαθμό, μια στροφή πριν το φινάλε. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στην Ελβετία στο 45+1' με τον Πελεγκρίνο, ο Μπορανιγιάσεβιτς ισοφάρισε στο 67' και ο Μαρχεσάνο «χρισε» το πρώτο τρίποντο της ομάδας του στον όμιλο.

Αποτελέσματα

Ζυρίχη - Μπόντο Γκλιμτ 2-1
Αϊντχόφεν - Άρσεναλ 2-0

Βαθμολογία

  1. Άρσεναλ 12 (7-3)
  2. PSV 10 (13-3)
  3. Μπόντο/Γκλιμτ 4 (4-8)
  4. Ζυρίχη 3 (5-15)

Τελευταία αγωνιστική, 3/11

Άρσεναλ - Ζυρίχη
Μπόντο Γκλιμτ - Αϊντχόφεν

2ος Όμιλος

Ματσάρα στην Κωνσταντινούπολη! Φενερμπαχτσέ και Ρεν έδωσαν μάχη για την πρωτιά του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στους «16», οι Γάλλοι πήραν προβάδισμα τριών γκολ αλλά οι Τούρκοι με τεράστια ψυχικά αποθέματα ισοφάρισαν το ματς σε 3-3 και διατηρούν το προβάδισμα τους. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί και είχαν κάνει το 0-3 από το πρώτο μισάωρο με τους Γκουιρί (5', 30') και Τεριέ (16'). Ο Βαλέντσια μείωσε για τους γηπεδούχους στο 42', στο 82' ο Ζάιτς με εντυπωσιακό τελείωμα έφερε τη διαφορά σε γκολ και στο 88' ο πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού, Εμρέ Μορ διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Χορταστική ισοπαλία στην «AEK Arena» με... κερδισμένη την ΑΕΚ Λάρνακας. Οι Κύπριοι ήρθαν ισόπαλοι με τη Ντιναμό Κιέβου με 3-3 και εξασφάλισαν την παρουσία τους στα νοκ άουτ του Conference League. Στο 26' ο πρώην μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού, Όμρι Άλτμαν άνοιξε το σκορ με φανταστικό βολ πλανέ μετά από σέντρα του Φαράι και ο Βανάτ ισοφάρισε με τη συμπλήρωση 45 λεπτών. Ο Λόπες έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους με κεφαλιά και ο Άλτμαν έκανε το 3-1 με διαγώνιο σουτ. Ο Γκαρμάς σκόραρε δις και ισοφάρισε (82' - 90+2') αλλά η ΑΕΚ Λάρνακας ήταν... συμβιβασμένη και με την ισοπαλία.

Αποτελέσματα

ΑΕΚ Λάρνακας - Ντινάμο Κιέβου 3-3
Φενέρμπαχτσε - Ρεν 3-3

Βαθμολογία

  1. Ρεν 11 (10-7)
  2. Φενέρμπαχτσε 11 (11-7)
  3. ΑΕΚ Λάρνακας 4 (6-9)
  4. Ντιναμό Κιέβου 1 (5-9)

Τελευταία αγωνιστική, 3/11

Ντινάμο Κιέβου - Φενέρμπαχτσε
Ρεν - ΑΕΚ Λάρνακας

3ος Όμιλος

Νικήτρια από την Βουλγαρία έφυγε η Ρεάλ Μπέτις καθώς επικράτησε της Λουντογκόρετς με 1-0 χάρη στο γκολ του Ναμπίλ Φεκίρ που εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση στην περιοχή των γηπεδούχων και άνοιξε το σκορ παίρνοντας το ριμπάουντ. Με αυτό το «διπλό» οι Σεβιγιάνοι σφράγισαν την πρώτη θέση του ομίλου αφήνοντας τις Λουντογκόρετς και Ρόμα να παλέψουν για την δεύτερη που οδηγεί στους «32» της διοργάνωσης

4ος Όμιλος

Αήττητη συνέχισε η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ αφού πέρασε και από την έδρα της Μάλμε εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στους «16» του Europa League. Ο Τέουμα άνοιξε το σκορ για τους Βέλγους στο 10' από ασίστ του Λαζάρ και οι δυο τους άλλαξαν ρόλους στο 42΄ για το τελικό 2-0.

Στο ματς που θα έκρινε πολλά για την κατάληψη της δεύτερης θέσης θριάμβευσε η άλλη Ουνιόν, αυτή του Βερολίνου. Οι πρωτοπόροι της Bundesliga κατέβαλαν τις αντιστάσεις της Μπράγκα στην γερμανική πρωτεύουσα χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κνότσε στο 68ο λεπτό. Οι Πορτογάλοι πίεσαν για την ισοφάριση αλλά το σκορ δεν άλλαξε και έτσι η Ουνιόν θα ταξιδέψει στο Βέλγιο την επόμενη εβδομάδα όπου με ισοπαλία θα εξασφαλίσει την πρόκριση.

Αποτελέσματα
Μάλμε - Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 0-2
Ουνιόν Βερολίνου - Μπράγκα 1-0

Βαθμολογία
1. Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 13
2. Ουνιόν Βερολίνου 9
3. Μπράγκα 7
4. Μάλμε 0

Τελευταία αγωνιστική 3/11
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ - Ουνιόν Βερολίνου
Μπράγκα - Μάλμε

6ος Όμιλος

Μεγάλη νίκη με ανατροπή πέτυχε η Λάτσιο στο «Ολίμπικο» απέναντι στην Μίντιλαντ και έκανε αποφασιστικό βήμα για την ευρωπαϊκή της συνέχεια. Οι Δανοί ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με τον Ίσακσεν στο 8' αλλά οι Ρωμαίοι βρήκαν απάντηση πρώτα με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς που έφερε το ματς στα ίσα στο 36' και εν συνεχεία με τον Πέδρο που πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 53'. Ο Καταλανός μεσοεπιθετικός έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα της Μίντιλαντ στο 80', το γκολ του όμως ακυρώθηκε μέσω VAR.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα