Άρσεναλ - Αϊντχόφεν 1-0: Ο Τσάκα έστειλε τους Κανονιέρηδες στην επόμενη φάση του Europa League (vid)

Ιάσονας Θεριός
Άρσεναλ - Αϊντχόφεν 1-0: Ο Τσάκα έστειλε τους Κανονιέρηδες στην επόμενη φάση του Europa League (vid)

bet365

Η Άρσεναλ, χάρη στο γκολ του Τσάκα, νίκησε την Αϊντχόφεν 1-0 εντός έδρας, συνέχισε το απόλυτο νικών και εξασφάλισε την παρουσία της στην επόμενη φάση του Europa League.

Η Άρσεναλ ήταν κυρίαρχη απέναντι στην Αϊντχόφεν στο εξ αναβολής ματς της 2ης αγωνιστικής του Europa League και το γκολ του Τσάκα της χάρισε τη νίκη (1-0).Ήταν η τέταρτη σε ισάριθμα παιχνίδια στη διοργάνωση και κλείδωσε την πρόκριση της στην επόμενη φάση. Παράλληλα, το... τρένο του Αρτέτα πήρε 13ο τρίποντο στα 14 τελευταία ματς.

Στο πρώτα 45 λεπτά το παιχνίδι κινήθηκε με χαμηλό ρυθμό. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και κυκλοφορούσαν με άνεση την μπάλα. Δυσκολεύονταν όμως να δημιουργήσουν απειλητικές για την εστία του Μπενίτεθ καταστάσεις. Η καλύτερη στιγμή για τους Κανονιέρηδες ήρθε στο 20' με το συρτό σουτ του Ζεσούς από καλή θέση εκτός περιοχής να περνάει άουτ. Το σύνολο του Φαν Νίστερλοϊ είχε ως πρώτο μέλημα να περιορίσει την Άρσεναλ και επί της ουσίας δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους να προβληματίσει τον Τέρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αρτέτα μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να βρει ορισμένες καλές στιγμές. Στο 54' ο γκολκίπερ της PSV είπε «όχι» στο τετ α τετ του Σάκα. Το ίδιο συνέβη και με το αριστερό σουτ του Ζεσούς στο 61' ενώ έξι λεπτά αργότερα το ωραίο πλασέ του Ενκέτια μετά από όμορφη προσπάθεια πέρασε άουτ. Στο 71' οι Κανονιέρηδες έλυσαν τον γόρδιο δεσμό. Το γύρισμα του Τομιγιάσου από τα αριστερά βρήκε τον Τσάκα μέσα στην περιοχή και ο Ελβετός τελείωσε άψογα τη φάση για το 1-0. Οι Λονδρέζοι παρά το προβάδισμα τους, συνέχισαν να είναι πιεστικοί, προσπαθώντας να βρουν και δεύτερο τέρμα. Στο 83' ο Σάκα και πάλι δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπενίτεθ, αφού είδε τον Αργεντινό να σταματά το σουτ του από καλή θέση μέσα στην περιοχή. Το 1-0 έμεινε ως το τέλος με την Άρσεναλ να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου
1. Άρσεναλ 12 (7-1)
2. PSV 7 (11-3)
3. Μπόντο Γκλιμτ 4 (3-6)
4. Ζυρίχη 0 (3-14)

Η επόμενη αγωνιστική (27/10)
PSV - Άρσεναλ
Ζυρίχη - Μπόντο Γκλιμτ

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα