Ολυμπιακός: Τα μηνύματα των αλλαγών της ευρωπαϊκής λίστας του

Ολυμπιακός: Τα μηνύματα των αλλαγών της ευρωπαϊκής λίστας του

Ολυμπιακός: Τα μηνύματα των αλλαγών της ευρωπαϊκής λίστας του

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος μεταφράζει μέσα από το blog του στο gazzetta τις επιλογές του Κορμπεράν για τα δύο παιχνίδια με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Δηλώθηκε λοιπόν λίγο πριν τα μεσάνυχτα η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού για τα δύο παιχνίδια με τον πρωταθλητή Κύπρου Απόλλωνα Λεμεσού.

Οι αλλαγές σε σχέση με τη λίστα των αγώνων με την πρωταθλήτρια Σλοβακίας Σλόβαν Μπρατισλάβας είναι τρεις: ο Κούτρης πήρε τη θέση του Παπασταθόπουλου, ο Χουάνγκ τη θέση του Κανέ κι ο Χασάν τη θέση του Τικίνιο.

Ο Τικίνιο πήρε μεταγραφή στην Μποταφόγκο (όπως είχε συμφωνηθεί ότι θα γινόταν αμέσως μετά τη ρεβάνς με την Σλόβαν) , ενώ ούτως η άλλως δεν θα έπαιζε στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ λόγω θλάσης την οποία υπέστη στην Μπρατισλάβα προχθές.

Η θλάση του Παπασταθόπουλου, που τον έχει βγάλει νοκ άουτ από τα παιχνίδια με τον Απόλλωνα, άνοιξε μία θέση Έλληνα στη λίστα κι αυτή την πήρε ο Κούτρης, έτσι ώστε να υπάρχει κι άλλος αριστερός μπακ πλην του Ρέαμπτσιουκ-άλλωστε δεν υπήρχε κι άλλος Έλληνας παίκτης για να μπει, καθώς οι υπόλοιποι προπονούνται μόνοι τους.

Ο δε Χουάνγκ αντικατέστησε τον Κανέ, προφανέστατα γιατί ο Κάρλος Κορμπεράν δεν έχει μείνει ικανοποιημένος απ΄ όσα βλέπει από τον Αφρικάνο αμυντικό μέσο-εξ ου άλλωστε και τον έκανε αλλαγή στην αλλαγή στη ρεβάνς με την Σλόβαν, αφήνοντας τον στο παιχνίδι μόλις 20 λεπτά…

Η κίνηση του προπονητή να αφήσει έξω τον Κανέ αναμφίβολα «κάτι» μας λέει για τις αμφιβολίες που έχει για την πολυτιμότητα του παίκτη. Κι αν το συνδυάσουμε με τον αποκλεισμό του Καρβάλιο κι από τα παιχνίδια με τον Απόλλωνα, μετά από εκείνα με την Σλόβαν, έχουμε ήδη δύο παίκτες που μπορεί να μην τους έχει στα πλάνα του ο Ισπανός.

vrousai

Η είσοδος του Βρουσάι στη λίστα ήταν μία κίνηση έξυπνη από πλευράς προπονητή, αφού πολύ απλά πρώτον δεν τρώει τη θέση κανενός στη λίστα καθότι γηγενής και δεύτερον ο προπονητής έχει ελάχιστες λύσεις στις θέσεις των εξτρέμ. Ο Αμπου Καμαρά έχει κι αυτός θλάση κι έχει βγει νοκ άουτ μετά το πρώτο κιόλας παιχνίδι με τη Μακάμπι. Ο Ροντρίγκες είναι με υποτροπή σε θλάση και έχει μπροστά του άλλες δύο εβδομάδες για να επιστρέψει.

Άρα μένουν ο Μασούρας, ο Ραντζέλοβιτς κι ο Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε, με τον αστερίσκο ότι ο νεαρός Αμερικάνος θα χρειαστεί λίγο δρόμο για να δείξει πόσο έτοιμος είναι. Είναι καλό που ο Κόνραντ έχει κάνει κανονικά προετοιμασία με τη Μαρσέιγ κι έχει παίξει και σε ένα-δύο φιλικά, αλλά είναι μία παράμετρος ότι σε επίσημο παιχνίδι έχει να αγωνιστεί από τα τέλη του περασμένου Φλεβάρη, λόγω ενός τραυματισμού που τον είχε θέσει εκτός μάχης ένα τρίμηνο.

Μία άλλη μεταγραφή, ο νεαρός Ισραηλινός αριστερός μπακ Λέιντνερ είναι εκτός λίστας όπως και στα παιχνίδια με την Σλόβαν, διότι προφανέστατα ο προπονητής δεν τον βλέπει σε κατάσταση ετοιμότητας και θέλει ακόμη δουλειά.

Μην ξεχνάμε, από την άλλη, ότι μέχρι την Τετάρτη ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει δύο αλλαγές στη λίστα του για τα παιχνίδια με τον Απόλλωνα. Για παράδειγμα να βάλει τον Κόνραντ και τον Λέϊντνερ και να βγάλει τον Ροντρίγκες. Αν θέλετε την γνώμη μου, η μοναδική πιθανή, όχι όμως σίγουρη αλλαγή, μπορεί να είναι ο Κόνραντ αντί του Ροντρίγκες. Εκτός κι αν ο Ολυμπιακός προλάβει έως την Τετάρτη και κάνει κι άλλη μεταγραφή.

Αρκετά πράγματα θα εξαρτηθούν κι από τους παίκτες που είναι αμφίβολοι λόγω τραυματισμών. Ειδικά με την περίπτωση του Βρσάλικο.

ba

Να μην υποτιμάμε δε καθόλου αυτές τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Να υπενθυμίσω ότι παραμονές των αγώνων με την Σλόβαν ο Κορμπεράν πήρε τελευταία στιγμή τον Άβιλα και τον Μπα, στις θέσεις των Χουάνγκ και Καρβάλιο. Αποδείχθηκε δε μία πολύ καλή απόφαση, αφού τους χρειάστηκε και τους δύο, λόγω των τραυματισμών των Βρσάλικο και Μανωλά.

Με τον Μπα να ήταν στην Μπρατισλάβα ο μακράν καλύτερος αμυντικός του Ολυμπιακού, χωρίς να έχει τις βοήθειες που θα έπρεπε από τον για μία ακόμη φορά με έλλειψη συγκέντρωσης Σισέ (με τουλάχιστον τέσσερα εύκολα λάθη) και τον Άβιλα να έχει θεαματική βελτίωση στην απόδοση του προχθές στην Σλοβακία σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος, αφού στη φάση του 2-2 γλίστρησε και έτσι σκόραρε πανεύκολα ο φορ της Σλόβαν στο 108’ (και το περίεργο είναι ότι ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού είχε γλιστρήσει άλλες δύο φορές προηγουμένως μέσα στο παιχνίδι!).

Θα γίνουμε όμως άδικοι απέναντι στον Ισπανό μπακ αν δεν διακρίνουμε την αμυντική του βελτίωση (θέλει πάντως ακόμη πολύ δουλειά, καθώς π.χ. στα μέσα του β΄ ημιχρόνου απέτυχε να διώξει μία επικίνδυνη σέντρα) και δεν παραδεχθούμε ότι βγήκε πολλές φορές μπροστά, συμμετείχε στη φάση του 1-0, έβγαλε μία σέντρα-λουκούμι για το κεφάλι του Μασούρα, που όμως έκανε την χειρότερη επιλογή και έβγαλε εκείνη την ιδανική για να γίνει το 2-0 αντεπίθεση στο 92’, στο σουτ του Μασούρα στο δοκάρι.

avilla

Γενικά ο Ολυμπιακός από τη δεξιά πλευρά, χάρη στις προωθήσεις του Άβιλα ήταν πολύ καλύτερος σε σχέση με την αριστερή, εκεί όπου ο Ρέαμπτσιουκ είχε κι αυτός προωθήσεις, έστω λιγότερες, όμως το μόνο θετικό που κέρδισε ήταν δύο κόρνερ. Αυτό που λείπει από τον Ισπανό μπακ, εκτός της προόδου που πρέπει να κάνει αμυντικά, είναι η σταθερότητα στην απόδοση του: το είδαμε και στα φιλικά (με την ΑΖ ήταν πολύ καλός, με τον Άρη χάλια) και στα επίσημα (με την Σλόβαν στο Καραϊσκάκη μέτριος, στην Μπρατισλάβα καλός).

Άσχετο: με την παραχώρηση του Τικίνιο ο Ολυμπιακός αφενός μεν γλίτωσε το 1.850.000 Ευρώ που έπρεπε να του δώσει τη νέα σεζόν, αφετέρου πήρε 1,5 εκ. Ευρώ από την Μποταφόγκο, ποσό που μπορεί να φτάσει έως και τα 2,5 εκ. Ευρώ ανάλογα με τα μπόνους επίτευξης στόχων. Αγωνιστικά έχασε ένα «πρωτοδεύτερο» σέντερ φορ, έναν επιθετικό δηλαδή που μπορούσε και να παίξει βασικός και να έρθει από τον πάγκο ως πρώτη αλλαγή. Προς το παρόν τον αντικαθιστά ο Χασάν, που ήταν επί ενάμιση χρόνο με επιτυχία στο ρόλο του δεύτερου πίσω από τον Ελ Αραμπί-ο οποίος βέβαια πλέον είναι στα 35,5 χρόνια του. Άρα, ο Χασάν θα χρειαστεί να είναι καλύτερος κι απ΄ ό,τι ήταν.

Πάντως, ο Ολυμπιακός κινείται ήδη να αποκτήσει κι άλλο σέντερ φορ και δεν είναι τυχαίο ότι ήδη ακούγονται ονόματα, όπως π.χ. του 27χρονου Σενεγαλέζου διεθνή (40 φορές) Κεϊτά Μπαλντέ (πρώην Ίντερ, Μονακό, Σαμπντόρια, Λάτσιο), που έμεινε ελεύθερος από την Κάλιαρι. Μάλιστα νομίζω ότι τέτοιου είδους σέντερ φορ, δηλαδή κινητικού και δραστήριου, κι όχι τύπου Τικίνιο, θέλει ο Κορμπεράν. Όπως τον 25χρονο Σουηδό διεθνή Τζόρνταν Λάρσον που έπαιζε στην Σπαρτάκ Μόσχας και υπέγραψε τελικά ως ελεύθερος στη Σάλκε.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.