Οι 11 (!) τραυματίες και οι παίκτες που μοιάζει να κερδίζει ο Ολυμπιακός

Οι 11 (!) τραυματίες και οι παίκτες που μοιάζει να κερδίζει ο Ολυμπιακός

Οι 11 (!) τραυματίες και οι παίκτες που μοιάζει να κερδίζει ο Ολυμπιακός

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος «βλέπει» μέσα από το blog του στο Gazzetta με το δικό του τρόπο τα πράγματα για τον Ολυμπιακό μετά και το χθεσινό δράμα στην Μπρατισλάβα.

Αντί προλόγου: Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Με την Άντερλεχτ μένεις έξω στην παράταση-με την Άρσεναλ προκρίνεσαι στην παράταση! Με την Λούντογκορετς μένεις έξω στα πέναλτι-με την Σλόβαν προκρίνεσαι στα πέναλτι!...

Παρεμπιπτόντως, και με την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας και με την πρωταθλήτρια Σλοβακίας, ο Ολυμπιακός θα προκρίνονταν από την παράταση αν δεν είχε αλλάξει ο κανονισμός με το εκτός έδρας γκολ, αφού είχε φέρει 1-1 στο Καραϊσκάκη και 2-2 στις ρεβάνς! Αντίθετα, στο Κύπελλο Ελλάδας που παραμένει ο κανονισμός για το εκτός έδρας γκολ, αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ με δύο ισοπαλίες (0-0 έξω κι 1-1 μέσα)…

Ποιος δεν περίμενε ότι το χθεσινό παιχνίδι στην Μπρατισλάβα θα ήταν ένα θρίλερ; Όποιος δεν το περιμενε, δεν έχει κατανοήσει πρώτον την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός και δεύτερον ότι σε αυτή τη φάση των Κυπέλλων Ευρώπης όλοι οι αντίπαλοι είναι καλοί.

Για τον πρωταθλητή Ελλάδας η πρόκριση ήταν μία ανακούφιση. Επιτέλους για πρώτη φορά μέσα στο καλοκαίρι είδαμε χαμόγελα στην ομάδα με το τέλος ενός αγώνα της! Και μπορεί να μην μας αρέσει, και να φανεί ως δικαιολογία, αλλά δεν είναι μικρό πράγμα να είσαι χωρίς έξι τραυματίες (Βρσάλικο, Σωκράτη, Ανδρούτσο, Μαντί, Ροντρίγκες, Αμπού Καμαρά) και να σου προκύπτουν και άλλοι τέσσερις (!) τραυματισμοί μέσα στο παιχνίδι (Ζίνκερναγκελ, Τικίνιο, Μπα, Ραντζέλοβιτς), την στιγμή μάλιστα που κι ο Μανωλάς επί της ουσίας τραυματίας έπαιζε!

Η λογική λέει ότι με την επιστροφή των παικτών που λείπουν ο Ολυμπιακός θα είναι πιο δυνατός, σε συνδυασμό με τις προσθήκες που θα γίνουν. Διότι στο σύλλογο είναι ξεκάθαροι ότι γνωρίζουν τα λάθη τους και δουλεύουν για να τα διορθώσουν και να κάνουν την ομάδα όπως πρέπει να είναι, με τη βοήθεια του χρόνου που κέρδισαν από την πρόκριση, έτσι ώστε να χτιστεί ο Ολυμπιακός της νέας σεζόν.

Από εκεί και πέρα, ασφαλώς είναι σημαντικό ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας είναι η μοναδική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη στη φάση των ομίλων, κάτι που το κάνει επί 11 συνεχόμενες σεζόν. Την στιγμή που π.χ. ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τη Νο 4 ομάδα του πρωταθλήματος της Βουλγαρίας κι αυτή με τη σειρά της βγήκε χθες νοκ άουτ από αντίπαλο από τη Μάλτα-παρεμπιπτόντως, ο ΠΑΟΚ τα προηγούμενα τρία χρόνια αντιμετώπισε δύο φορές την Σλόβαν: τη μία αποκλείστηκε σε νοκ άουτ παιχνίδια και την άλλη έφερε δύο ισοπαλίες σε φάση ομίλων.

Μόνο που τώρα, αν θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» να περάσουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ κι όχι να συνεχίσουν για πρώτη φορά στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, θα πρέπει να ετοιμαστούν σοβαρά και με συνέπεια ενόψει των δύο αγώνων με τον πρωταθλητή Κύπρου Απόλλωνα Λεμεσού-και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι τον Ολυμπιακό περιμένουν άλλες δύο βραδιές με πολύ δράμα. Φοβάμαι δε ότι οι απόντες λόγω τραυματισμών θα είναι πιο πολλοί από τους έξι που είχε πριν αρχίσει το χθεσινό παιχνίδι…

Ολυμπιακός

Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα για τον Ολυμπιακό να παίξει στη μία η, στην άλλη διοργάνωση. Ξέρω, όμως, ότι για λόγους ψυχολογίας ολόκληρης της οικογένειας του Ολυμπιακού, θα ήταν πάρα πολύ βαρύς ένας δεύτερος στη σειρά αποκλεισμός και δη από την Σλόβαν, μετά από εκείνον από τη Μακάμπι Χάιφα. Ειδικά με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν στο τέλος του αγώνα, δηλαδή με τους Σλοβάκους να παίζουν με παίκτη λιγότερο σε όλη την παράταση.

Στο ποδόσφαιρο, βέβαια, τίποτα δεν είναι αυτονόητο: ο Άρης ενώ κέρδιζε χθες τη Μακάμπι με πέναλτι, έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 60’ και τελικά αυτό που έγινε ήταν να ισοφαριστεί και να αποκλειστεί. Απλά με το κλίμα γκρίνιας που έχει διαμορφωθεί στον Ολυμπιακό, ένας αποκλεισμός χθες με 11 παίκτες εναντίον 10 στην παράταση και με την ομάδα να έχει προηγηθεί δύο φορές, θα ήταν ό,τι το χειρότερο. Τουλάχιστον στο τέλος, έστω και μέσα από τη διαδικασία γκραν γκινιόλ των πέναλτι, αποδόθηκε δικαιοσύνη, γιατί ο Ολυμπιακός χθες ήταν καλύτερος από την Σλόβαν και πέρασε, με αποτέλεσμα να κερδίσει λίγο ηρεμία.

Το καλό από το χθεσινό παιχνίδι; Μοιάζει να κερδίζει κάποιους παίκτες ο Ολυμπιακός.

  • Ο Μπα ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Νομίζω έκανε την καλύτερη εμφάνιση στόπερ της ομάδας σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν. Και έλειψε με το που βγήκε. Εν τη απουσία του μπήκαν τα δύο γκολ.
  • Ο Άβιλα το πάλεψε και αμυντικά, όπου έχει θέματα, και βγήκε επικίνδυνα μπροστά επανειλημμένως, με σέντρες, σουτ και προσωπικές ενέργειες, όπως εκείνη από την οποία ξεκίνησε το 1-0.
  • Ο Κούντε παρά την έλλειψη συνέπειας, που φάνηκε και στα πουλήματα της μπάλας και στο άστοχο πέναλτι, έχει και διάθεση και ποιότητα, τις οποίες αρχίζει και καταθέτει.
  • Ο Αγκιμπού έβγαλε πολύ ενέργεια μπαίνοντας ως αλλαγή, σκόραρε ένα γκολ που μόνο εύκολο δεν ήταν και επιτέλους μετά από καιρό θύμισε τον Αγκιμπού του περασμένου φθινόπωρου.
  • Κι ο Ραντζέλοβιτς στο α΄ ημίχρονο που είχε δυνάμεις, τα έδωσε όλα, συνδυάστηκε, έγινε απειλητικός και δύο φορές του έλειψε ένα κλικ να κάνει το γκολ, όταν χώθηκε σαν κρυφός κυνηγός.

Ολυμπιακός

Εύλογα δε περιμένουμε άλλη ψυχολογία πλέον κι από τον Μασούρα, που έφτιαξε τα δύο γκολ κι είχε δοκάρι, αλλά κι από τον Ζίνκερναγκελ, που απέδειξε πάλι ότι το έχει στο σκοράρισμα, από τον Βατσλίκ που έπιασε το πιο κρίσιμο πέναλτι της Σλόβαν, από τον Βαλμπουενά που πέτυχε το πιο κρίσιμο πέναλτι του Ολυμπιακού (παίρνοντας ρεβάνς από την αστοχία του πέρυσι με τη Λούντογκορετς), ενώ ο Ελ Αραμπί για 55 περίπου λεπτά που είχε αντοχές ήταν σε καλύτερη κατάσταση από κάθε άλλη φορά φέτος, έστω κι αν έχασε την καλύτερη ευκαιρία.

Ο δε Εμβιλά ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού, με φοβερές πάσες από πίσω, αλλά και πολλά κοψίματα, όμως και στις δύο στημένες φάσεις της Σλόβαν που έφεραν τα δύο γκολ, δεν είχε τις καλύτερες αντιδράσεις, κάτι που δεν το βλέπουμε για πρώτη φορά σε τέτοιες στιγμές.

Άσχετο: Όπως προκύπτει από τη Γαλλία, η οψιόν αγοράς του Ντε Λα Φουέντε, εφόσον κλειδώσει η μεταγραφή (με τη φόρμουλα του δανεισμού) θα είναι γύρω στα 4 εκ. Ευρώ. Καμία σχέση με εκείνες των Μπρούμα και Ρόνι Λόπες.

Κατά τα άλλα, η σημερινή Equipe γράφει ότι η Ρενς θέλει να πάρει από τον Ολυμπιακό τον Μαντί Καμαρά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.