Έχει που έχει τα προβλήματα του ο Ολυμπιακός, έχει και τους διαιτητές της UEFA…

Έχει που έχει τα προβλήματα του ο Ολυμπιακός, έχει και τους διαιτητές της UEFA…

Έχει που έχει τα προβλήματα του ο Ολυμπιακός, έχει και τους διαιτητές της UEFA…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τη διαιτησία του Ολυμπιακού στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη.

Έχουμε ήδη αναλύσει τα αγωνιστικά θέματα του Ολυμπιακού, αλλά και τα κενά που εμφάνισε σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο στα τρία πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια του στη νέα σεζόν.

Στην έκβαση ενός αγώνα, όμως, πολύ συχνά παίζουν ρόλο και αστάθμητοι παράγοντες, όπως η τύχη και η διαιτησία-ας σταθούμε στη διαιτησία. Διότι, και στα δυο τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού, τόσο με τη Μακάμπι Χάιφα, όσο και με την Σλόβαν, όλα τα κρίσιμα σφυρίγματα ήταν ξεκάθαρα εναντίον του.

Με τη Μακάμπι, και με το σκορ ακόμη στο 0-1, υπήρξε καθαρό πέναλτι εις βάρος των Ισραηλινών, το οποίο προς γενική έκπληξη δεν δόθηκε από τον Πολωνό Στεφάνσκι. Εάν ο ρέφερι που έστειλε η UEFA έκανε τη δουλειά του κι ο Ολυμπιακός ευστοχούσε στο πέναλτι, θα είχαμε σκορ 1-1 μόλις έξι λεπτά μετά το 0-1 και ένα, θεωρητικά, άλλο παιχνίδι. Μπορεί και να κέρδιζε η Μακάμπι 1-5, αλλά η ουσία είναι ότι έγινε ένα πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε μία καθαρή φάση-χέρι αμυνόμενου όμως ποτέ δεν σφυρίχτηκε. Αντίθετα, ο Στεφάνσκι 13 λεπτά αργότερα έδωσε με χαρακτηριστική ευκολία επιθετικό φάουλ για χέρι, στο γκολ του Μπουχαλάκη, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Επιπλέον ο Πολωνός διαιτητής ολοφάνερα δεν αποφάσιζε με ίδια μέτρα και ίδια σταθμά στις ίδιες στιγμές, σε φάουλ και κάρτες-στον Ολυμπιακό τις έδινε, στη Μακάμπι όχι.

Με την Σλόβαν, ο Βέλγος Βισέρ, πήρε μία απόφαση σε φάση που εννιά φορές στις δέκα οι διαιτητές δίνουν επιθετικό φάουλ. Όμως, ο ρέφερι που έστειλε η UEFA στο Καραϊσκάκη δεν σφύριξε επιθετικό φάουλ πάνω στον Παπασταθόπουλο, άφησε τη φάση να εξελιχθεί και οι Σλοβάκοι άνοιξαν το σκορ. Θα μπορούσαμε δε να το…καταπιούμε αυτό το…μη σφύριγμα αν στο υπόλοιπο παιχνίδι βλέπαμε ένα διαιτητή ακριβοδίκαιο. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δε συνέβη κι η διαιτητική τριάδα ήταν πλήρως εναρμονισμένη στο ίδιο μήκος κύματος-πολύ σκληρή απέναντι στον Ολυμπιακό. Π.χ. στο 10’ ποτέ δεν υπήρξε περίπτωση οφσάιντ εις βάρος του Τικίνιο. Στο 13’, αντίθετα, υπήρξε οφσάιντ στο ξεκίνημα επίθεσης της Σλόβαν που κατέληξε σε σημαντική ευκαιρία κι ένα άστοχο σουτ από κοντά. Στο 27’ υπήρχε κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στο Μασούρα που δεν δόθηκε. Κλπ, κλπ, κλπ.

Ποια είναι η ουσία; Ο Ολυμπιακός έχει που έχει τα προβλήματα του, έχει και τους απεσταλμένους της ΟΥΕΦΑ διαιτητές να του τα μεγεθύνουν…

Ολυμπιακος

Παρεμπιπτόντως, αύριο στην Μπρατισλάβα παίζει Σουηδός διαιτητής, ο 33χρονος Νίμπεργκ, νεαρός κι αυτός όπως ο Βισέρ. Χωρίς κανένα παρελθόν με τον Ολυμπιακό και νομίζω και γενικότερα με ελληνικές ομάδες. Τελευταία φορά Σουηδός διαιτητής έπαιξε τον Ολυμπιακό ο Έκμπεργκ, στο 4-2 επί της PSV. Νίκησε τότε ο Ολυμπιακός και η UEFA δεν τον έχει ξαναορίσει σε παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Κι έτσι για την ιστορία, ο Βισέρ είχε παίξει το ΠΑΟΚ-Μίντιλαντ 2-1. Όπως κι ένας άλλος Βέλγος, ο Άλμπρεχτς, το Κοπεγχάγη-ΠΑΟΚ 1-2, με αποβολή του Δανού γκολκίπερ στο 5’. Δηλαδή, μέσα σε ένα χρόνο δύο νίκες-πρόκριση του ΠΑΟΚ με Βέλγους διαιτητές και μία ισοπαλία-πιθανός αποκλεισμός του Ολυμπιακού με Βέλγο διαιτητή. Επιπλέον, μέσα σε ένα χρόνο, με Πολωνούς διαιτητές ο ΠΑΟΚ νίκη-πρόκριση (1-0 την Γκεντ με Φρανκόφσκι) ) και νίκη-θρίαμβο (4-1 την PSV με Στεφάνσκι) κι ο Ολυμπιακός με Πολωνό διαιτητή (Στεφάνσκι) ήττα-διασυρμό κι αποκλεισμό (0-4 από Μακάμπι).

Κοινώς, σε τέσσερα ματς με Βέλγους και Πολωνούς ο ΠΑΟΚ τέσσερις νίκες κι ο Ολυμπιακός σε δύο ματς με Βέλγους και Πολωνούς μία ήττα και μία ισοπαλία.

Η αλήθεια είναι ότι τον…αγαπάει πολύ τον Ολυμπιακό η UEFA.

Άσχετο: Τον Τέγιο δεν θα τον έβλεπα-ο Ολυμπιακός ψάχνει εξτρέμ να μπει και να παίξει αμέσως κι όχι παίκτη που δεν έχει κάνει προετοιμασία κι έχει να παίξει τρεις μήνες. Ο Κογιάδο (το 10άρι από το ισπανικό πρωτάθλημα που λέγαμε χθες) είναι μία πιθανότητα. Ο Ντε Λα Φουέντε είναι…πολλές πιθανότητες. Τον δε Καμπράλ δεν θα τον ξέγραφα, ακόμη.

Για τον Ολυμπιακό Β δύο πράγματα. Δοκιμάζεται στα φιλικά της προετοιμασίας ένας νεαρός Κονγκολέζος εξτρέμ, ο Σεντρίκ, κι αφήνει καλές πρώτες εντυπώσεις. Όπως δοκιμάζεται κι ένα Ελληνόπουλο, ο πιτσιρικάς (18 στα 19) μεσοκυνηγός Χρήστος Καρανάτσιος του Πιερικού, με 18 παιχνίδια και δύο γκολ στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής.

Αντίθετα, έχει ήδη υπογράψει στον Ολυμπιακό ο 22χρονος δεξιός μπακ Βασίλης Κατσουλίδης από την Κοζάνη, με 19 παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Όπως κι ο 21χρονος επιθετικός Ανέστης Βλαχομήτρος που αποκτήθηκε από τη Λαμία, με την οποία είχε παίξει και τρεις φορές με την πρώτη ομάδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.