Μπαρτσελόνα - Νάπολι 1-1: Όρθιοι οι Παρτενοπέι, όλα θα κριθούν στο «Μαραντόνα» (vid)

Μπαρτσελόνα - Νάπολι 1-1: Όρθιοι οι Παρτενοπέι, όλα θα κριθούν στο «Μαραντόνα» (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Μπαρτσελόνα - Νάπολι 1-1: Όρθιοι οι Παρτενοπέι, όλα θα κριθούν στο «Μαραντόνα» (vid)

bet365

Μπαρτσελόνα και Νάπολι έμειναν στο 1-1 στο «Καμπ Νόου» και το εισιτήριο για τους «16» του Europa League θα κριθεί στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» την επόμενη Πέμπτη (24/02, 22:00). Καταιγιστική Ρέιντζερς στη Βεστφαλία, «βροχή» από γκολ στην Αγία Πετρούπολη!

Το «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», γήπεδο που φέρει το όνομα του θρυλικού Ντιεγκίτο που φόρεσε τις φανέλες και των δύο ομάδων, θα κρίνει ποια εκ των Μπαρτσελόνα ή Νάπολι θα δώσει το παρών στους «16» του Europa League, μετά το 1-1 του «Καμπ Νόου», μάλλον άδικο με βάση τις ευκαιρίες των γηπεδούχων.

Οι Μπλαουγκράνα, με τον Τσάβι να επιλέγει για πρώτη φορά επιθετική τριάδα Made in England (Τραορέ - Ομπαμεγιάνγκ - Φεράν Τόρες) και τον Φρένκι Ντε Γιονγκ σε ρόλο «αντί - Μπουσκέτς», είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά οι Παρτενοπέι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να περιμένουν με διπλή ζώνη στην άμυνά τους και να ψάχνουν την κόντρα με τον ταχύτατο Βίκτορ Οσίμεν.

Ο Νιγηριανός επιθετικός, μάλιστα, έχασε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα (22’), όταν έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε από δύσκολη γωνία τον Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν, ο οποίος αποσόβησε το γκολ αποκρούοντας με τα πόδια.

Λίγο πριν από την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, περάσαμε μέσα σε δευτερόλεπτα από το πιθανό 1-0 στο 0-1. Ο Νίκο βρήκε εξαιρετικά τον Ομπαμεγιάνγκ, ο Γκαμπονέζος σέρβιρε την μπάλα στον Φεράν Τόρες, ο οποίος όμως μόνος του προ του Άλεξ Μερέτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη... γενέτειρά του, την Βαλένθια.

Στην αμέσως επόμενη φάση, η Νάπολι άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενη τις αμυντικές αδυναμίες των Καταλανών. Σε αντεπίθεση, ο Φαμπιάν Ρουίθ συνδυάστηκε μέσα στην περιοχή με τον Πιότρ Ζελίνσκι και ο Πολωνός, με διπλή προσπάθεια και εντελώς αμαρκάριστος, νίκησε τον Τερ Στέγκεν.

Η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε μέσω κατοχής και κίνησης να διασπάσει την άψογα στημένη άμυνα της Νάπολι, η οποία νικήθηκε εντέλει μόνο από τραβηγμένο πέναλτι (μέσω VAR) σε χέρι του Ζουάν Ζεσούς ύστερα από σέντρα του Ανταμά Τραορέ.

Ο Φεράν Τόρες, παρά τις ευκαιρίες που έχασε στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε το σθένος για να αναλάβει την εκτέλεση και, ξεγελώντας τον Μερέτ, σημείωσε το πρώτο γκολ των Μπλαουγκράνα στην ιστορία του Europa League (59’).

Ο Τσάβι έψαξε να φρεσκάρει την ενδεκάδα και έκανε τριπλή αλλαγή με Σέρχιο Μπουσκέτς, Γκάβι και Ουσμάν Ντεμπελέ, με τον Γάλλο να αποδοκιμάζεται κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα και τους συμπαίκτες του να ζητούν από τον κόσμο να μην το κάνει.

Η Μπάρτσα ήταν ανώτερη στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ντεμπελέ έκλεισε τα αυτιά του και έδωσε νέα ώθηση στην ομάδα του, η οποία έχασε τέσσερις καλές ευκαιρίες για να φτάσει στην ανατροπή, δύο από τον ωραίο - μοιραίο Φεράν Τόρες και από μια των Λούουκ Ντε Γιονγκ και Ντεμπελέ.

Η Νάπολι, η οποία έψαχνε συνεχώς την πλάτη της άμυνας με τον Οσίμεν, έχασε με την σειρά της μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Ντρις Μέρτενς, αλλά έφυγε εντέλει με ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς, έστω και αν δεν ισχύει πλέον ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν - Μινγκέθα (81’ Ντεστ), Πικέ, Έρικ Γκαρθία, Τζόρντι Άλμπα - Νίκο (65’ Γκάβι), Φρένκι Ντε Γιονγκ (65’ Μπουσκέτς), Πέδρι - Τραορέ (65’ Ντεμπελέ), Ομπαμεγιάνγκ (85’ Λούουκ Ντε Γιονγκ), Φεράν Τόρες.

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μερέτ - Ντι Λορέντσο, Κουλιμπαλί, Ραχμάνι, Ζουάν Ζεσούς - Φαμπιάν Ρουίθ, Ανγκισά (84’ λ. τρ. Μαλκουίτ) - Ελμάς (84’ Μάριο Ρουΐ), Ζιελίνσκι (80’ Ντέμε), Ινσίνιε (72’ Ουνάς) - Οσίμεν (80’ Μέρτενς)

Καταιγιστική Ρέιντζερς, 4-2 τη Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία!

Πανδαισία από γκολ, εμφάνιση βγαλμένη από... όνειρο και «τεσσάρα» σε μια από τις πιο καυτές έδρες της Ευρώπης! Η Ρέιντζερς έριξε όλα τα συστατικά στο μείγμα για να κάνει άλμα πρόκρισης στη Βεστφαλία, σε μια ιστορική βραδιά που την βρήκε να ισοπεδώνει τη Ντόρτμουντ 4-2! Από το πρώτο κιόλας ημίχρονο μάλιστα οι Σκωτσέζοι είχαν χτίσει βάσεις ευρείας νίκης. Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Ταβερνιέ στο 38΄με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και ο Μορέλος τρία λεπτά αργότερα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0, στέλνοντας την ομάδα του με καθαρό προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Και το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς έκλεισε το πρώτο: με γκολ για τη Ρέιντζερς. Στο 49΄ ο Λάντστραμ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και νίκησε τον Κόμπελ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στο σκορ. Η Ντόρτμουντ όφειλε να αντιδράσει και κατάφερε να μειώσει σε 3-1 με όμορφο πλασέ του Μπέλιγχαμ (51΄), όμως το αυτογκόλ του Ζαγκαντού τρία λεπτά αργότερα επανέφερε τη διαφορά στα τρία γκολ. Η Ντόρτμουντ δεν τα παράτησε και κατάφερε να μειώνει στο τελικό 4-2 με αριστοτεχνικό σουτ του Γκερέιρο (82΄), σκορ ωστόσο που καθιστά ξεκάθαρο φαβορί του ζευγαριού στη Ρέιντζερς που θα υποδεχτεί τους Γερμανούς σε δυο εβδομάδες με στόχο να ολοκληρώσει τη δουλειά!

Βήμα πρόκρισης για τη Σέριφ των Αθανασιάδη - Ευαγγέλου

Η Σέριφ Τιρασπόλ πήρε μεγάλη νίκη... μισή πρόκριση, καθώς επικράτησε με 2-0 της Μπράγκα μέσα στη Μολδαβία. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 43ο λεπτό, όταν μετά από παρέμβαση του VAR κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Κάστρο και ο Σεμπάστιαν Τιλ ευστόχησε από τα 11 βήματα. Στο 82' και ενώ η Μπράγκα πίεζε ασφυκτικά για την ισοφάριση ο Ροντρίγκες έκανε σε πρώτο χρόνο κακό κοντρόλ και σε δεύτερο γλίστρησε στο χώρο του κέντρου, ο Τραορέ έκλεψε τη μπάλα και νίκησε σε τετ α τετ τον Ματέους, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Για την πρωταθλήτρια Μολδαβίας ξεκίνησαν βασικοί τόσο ο δανεικός από την ΑΕΚ διεθνής τερματοφύλακας, Γιώργος Αθανασιάδης και ο Στέφανος Ευαγγέλου, ο οποίος έκανε ντεμπούτο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ματσάρα και προβάδισμα της Μπέτις μέσα στην Αγία Πετρούπολη

Σε ένα ματς που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχε... ξέφρενο ρυθμό η Ρεάλ Μπέτις πήρε την νίκη με 3-2 επί της Ζενίτ μέσα στην Αγία Πετρούπολη και μαζί το προβάδισμα πρόκρισης, η οποία θα κριθεί στην Ανδαλουσία της επόμενη εβδομάδα. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά παιχνιδιού. Στο 8' μετά από εκτέλεση φάουλ του Χοακίν, ο Ροντρίγκες με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και δέκα λεπτά αργότερα ο Γουίλιαμ Ζοσέ έκανε το 0-2 με σουτ από το ύψους ημικυκλίου της περιοχής. Οι Ρώσοι έφεραν το ματς στα ίσα με δύο γκολ σε δέκα λεπτά. Στο 25' ο Καραβάεβ έκανε τη σέντρα και ο Ντζιούμπα με κεφαλιά μείωσε, ενώ μετά από τρία λεπτά (28') ο Γουέντελ είδε το κενό στην άμυνα της Μπέτις και ο Μάλκομ με πλασέ ισοφάρισε σε 2-2. Ο Κερζακόβ έκανε εν τέλει το λάθος που έκρινε το παιχνίδι. Ο κίπερ των Ρώσων έκανε μια απρόσεχτη πάσα προς τον άξονα, ο Ρουιμπάλ έκλεψε τη μπάλα και ο Γκουαδράδο διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα