Ολυμπιακός: Δύσκολη η κλήρωση με την Αταλάντα, ερωτηματικό η εικόνα του τον Φεβρουάριο

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Δύσκολη η κλήρωση με την Αταλάντα, ερωτηματικό η εικόνα του τον Φεβρουάριο

bet365

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν απέναντί τους μία ισχυρή επιθετικά ομάδα, πλην όμως μεγάλη σημασία έχει σε τι αγωνιστικό στάδιο θα βρίσκονται εκείνοι τον Φλεβάρη. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Εύκολη κλήρωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Βέβαια με δεδομένους τους υποψήφιους αντιπάλους που είχε ο Ολυμπιακός καμία δεν θα ήταν τέτοια. Πόσο μάλλον όταν είναι η Αταλάντα, μία φύσει επιθετική ομάδα, που στην καλή της ημέρα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε οποιονδήποτε αντίπαλο και φυσικά δεν είναι μόνο ο επικίνδυνος Κολομβιανός φορ Ζαπάτα. Η κλήρωση αναμφίβολα είναι δύσκολη.

Όλα αυτά τα στοιχεία φυσικά δεν σημαίνουν πως ο Ολυμπιακός είναι... αποκλεισμένος. Τις πιθανότητές του για να συνεχίσει τις έχει. Ένας καλός, συγκροτημένος, σοβαρός και επιθετικά αποτελεσματικός Ολυμπιακός προφανώς και έχει ελπίδες. Με την εικόνα που είδαμε στην Αμβέρσα προφανώς και δεν μπορεί να γίνει τέτοια συζήτηση...

Ο Ολυμπιακός της φάσης των ομίλων του Europa γενικότερα δημιούργησε ερωτηματικά. Ήταν ο πολύ καλός Ολυμπιακός με Φενέρ στο 3-0, ο σοβαρός Ολυμπιακός εντός έδρας με Αντβέρπ και με την τουρκική ομάδα αλλά και ο ασταθής και κακός Ολυμπιακός με Αϊντραχτ στη Γερμανία και με Αντβέρπ στο Βέλγιο. Δεν βγαίνει δηλαδή τόσο ξεκάθαρο συμπέρασμα πλην του ότι επετεύχθη ο στόχος της πρόκρισης μέσω της 2ης θέσης του ομίλου.

Το timing των αγώνων και η εικόνα - ερωτηματικό τον Φλεβάρη

Ο Ολυμπιακός θα παίξει τους αγώνες με την Αταλάντα τον Φεβρουάριο. Το Κόπα Άφρικα θα έχει τελειώσει εκείνο το διάστημα, ενώ υπάρχουν και ομάδες όπως η Γουϊνέα των Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά που δεν είναι σίγουρο πόσο μπορούν να προχωρήσουν στον θεσμό. Η Σενεγάλη του Σισέ από την άλλη έχει ικανότητες για να διαγράψει πιο καλή πορεία.

Το θέμα είναι λοιπόν το πώς θα τον βρουν τον Ολυμπιακό τα δύο αυτά ματς με δεδομένο ότι δεν θα έχει εύκολο Γενάρη και Φλεβάρη (ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ). Πώς θα προσαρμοστούν και θα ενταχθούν τα νέα αποκτήματα (οι πληροφορίες μιλούν για 2-3 μεταγραφές); Πώς θα γυρίσουν οι διεθνείς από το Κόπα Άφρικα; Αυτά τα ερωτήματα σίγουρα υπάρχουν για εκείνο το διάστημα σε σχέση με τον Ολυμπιακό.

Επίσης σε σχέση με τους απόντες (πιθανούς και λιγότερο πιθανούς) για το Κόπα Άφρικα:

  • Ο Κούντε δεν έχει καθόλου καλή εικόνα και δεν είναι στα βασικά πλάνα του Μαρτίνς.
  • Ο Ονιεκούρου παρότι χρησιμοποιείται τακτικά δεν δείχνει καλό αγωνιστικό πρόσωπο.
  • Ο Γκάρι Ροντρίγκες βγάζει καλά δείγματα αλλά πρέπει να βγάλει από πάνω του την ευπάθεια των τραυματισμών.
  • Ούτε φυσικά ο Ουσεϊνού Μπα έχει ανάλογη εικόνα.
  • Ο Μαντί Καμαρά περνάει παρατεταμένο ντεφορμάρισμα.
  • Αρα μένουν ο Παπέ Σισέ που είναι στα καλύτερά του και ο πιτσιρικάς Αγκιμπού Καμαρά, που είναι ευχάριστη έκπληξη.

Επί του αγωνιστικού σκέλους, δηλαδή, οι περισσότεροι από τους Αφρικανούς του ρόστερ δεν είναι σε καλό φεγγάρι αυτήν την περίοδο. Προφανώς και από την εξίσωση βγαίνει τελείως (δεν θα έμπαινε ποτέ) ο Ελ Αραμπί που ακόμα κι όταν δεν είναι στα πολύ καλά του, δίνει λύσεις. Να θυμίσουμε πως τα ματς με την Αταλάντα είναι στις 17/2 και 24/2. Είναι επιπλέον σημαντικό πως το δεύτερο ματς θα διεξαχθεί στο Καραϊσκάκη. Και αυτό διότι με τον κόσμο του στο πλευρό του ο Ολυμπιακός θα πάρει έξτρα ώθηση. Είναι λοιπόν μία καλή ευρωπαϊκή πρόκληση αυτή για τον Ολυμπιακό.

Είναι και μία πρόκληση για τον ίδιο τον Μαρτίνς που σχεδόν κάθε χρόνο κάνει μία μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκριση με τον Ολυμπιακό. Την έκανε με τη Μίλαν στην πρώτη του σεζόν, την έκανε εν συνεχεία με την Άρσεναλ, είχε και σπουδαία πρόκριση επί της Αϊντχόφεν. Θα μπορέσει να κάνει μία ακόμα προσωπική ευρωπαϊκή υπέρβαση με τον Ολυμπιακό; Οι απαντήσεις θα δοθούν στο γήπεδο, αλλά να έχουμε στο μυαλό μας ότι τον Φλεβάρη λογικά θα δούμε διαφορετικό από τον «σημερινό» Ολυμπιακό.

Υ.Γ.: Για την Αταλάντα αξίζει να θυμηθούμε και κάτι... δυνατό. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ως τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι το 2019 μετά από ένα ματς στο 1-1 για την ομάδα του είχε πει για την Αταλάντα: «Το να παίζεις με την Αταλάντα είναι σαν να πηγαίνεις στον οδοντίατρο. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο, σκληρό, μπορεί να σε πονέσει και ξέραμε πως θα είναι έτσι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.