Γκάφες, επανάληψη και τα ζευγάρια Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ: Το χρονικό των τριών κληρώσεων στη Νιόν

Newsroom
Γκάφες, επανάληψη και τα ζευγάρια Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ: Το χρονικό των τριών κληρώσεων στη Νιόν

bet365

Τα ευτράπελα στη Νιόν προκάλεσαν για πρώτη φορά στα χρονικά την επανάληψη της κλήρωσης του Champions League. Παράλληλα, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έμαθαν τους αντιπάλους τους σε Europa και Conference League, σε ένα τρίωρο που τα είχε... όλα.

Έμοιαζε με μια φυσιολογική ημέρα κληρώσεων. Με μόνη διαφορά την ύπαρξη τρίτης διοργάνωσης, του νεοσύστατου Conference League. Τελικά, θα μνημονεύεται για χρόνια. Λιγότερο για τα ζευγάρια που χάρισε, πολύ περισσότερο για το απόλυτο φιάσκο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, την επανάληψη της κλήρωσης του Champions League μετά το «μπάχαλο» που επικράτησε στην πρώτη προσπάθεια.

Τα «χάλασε» ο αλγόριθμος, πρωτοφανές φιάσκο στο Champions League

Ο Αντρέι Αρσάβιν ήταν ο επίτιμος προσκεκλημένος της UEFA για να συμμετάσχει στην κλήρωση, αλλά εν τέλει βρέθηκε σε αμήχανη θέση. Κι αυτό διότι ενώ όλα άρχισαν ιδανικά και το πρώτο ζευγάρι προέκυψε κανονικά (Μπενφίκα - Ρεάλ Μαδρίτης), ο Ρώσος αποκάλυψε τον αντίπαλο της Βιγιαρεάλ και χωρίς να το έχει προβλέψει κανείς, το χαρτάκι έγραφε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν μπορούσαν να κληρωθούν με τη Βιγιαρεάλ καθώς ήταν μαζί στον όμιλο και το πρώτο σφάλμα ήταν γεγονός.

Το πράγμα, όμως, έγινε ακόμη χειρότερο στη συνέχεια. Παρά το λάθος και τη νέα επιλογή αντιπάλου που αποδείχθηκε τελικά η Μάντσεστερ Σίτι, η Γιουνάιτεντ θεωρήθηκε σύμφωνα με τον Τζιόρτζιο Μαρκέτι ότι έχει κληρωθεί και δεν συμπεριλήφθηκε στους πιθανούς αντιπάλους της Ατλέτικο Μαδρίτης. Αντ' αυτής, μπήκε στο pot η Λίβερπουλ, επίσως ανόμιμα λόγω της παρουσίας της στον ίδιο όμιλο με τους Ροχιμπλάνκος.

Λίγα λεπτά μετά το τέλος της πρώτης κλήρωσης, που χάρισε και το ραντεβού Μέσι vs Κριστιάνο, η UEFA άρχισε να λαμβάνει ένα-ένα τα επίσημα παράπονα των περισσότερων από τις 16 ομάδες και δεν είχε άλλη επιλογή από το να ανακοινώσει την επανάληψη της κλήρωσης, η οποία ορίστηκε τρεις ώρες αργότερα.

Στο άλλο άκρο κινήθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία διαμαρτυρήθηκε κατά της επανάληψης της κλήρωσης από την αρχή, θεωρώντας άδικο να συμπεριληφθεί από τη στιγμή που το δικό της ζευγάρι (Μπενφίκα) κληρώθηκε πρώτο, πριν παρουσιαστούν τα προβλήματα στον αλγόριθμο και αλλοιωθεί ολόκληρη η κλήρωση.

Με Αταλάντα ο Ολυμπιακός

Στις 14:00, η διαδικασία στη Νιόν συνεχίστηκε με την κλήρωση του Europa League, δίχως κάποιο άλλο πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός έμαθε την αντίπαλό του και θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Αταλάντα, σε μία από τις πιο απαιτητικές κληρώσεις που θα μπορούσαν να του τύχουν για τα play-offs πριν από τους «16».

Με Μίντιλαντ ο ΠΑΟΚ και... νέα προβλήματα στο Conference League

Τη σκυτάλη πήρε το Conference League. Τα τεχνικά προβλήματα, όμως, εμφανίστηκαν εκ νέου. Αρκετή καθυστέρηση στη διάρκεια της διαδικασίας, ήταν φανερό πως κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά η κλήρωση ολοκληρώθηκε και ο ΠΑΟΚ διασταυρώθηκε με την πρωτοπόρο Δανίας, Μίντιλαντ, αποφεύγοντας μεγαλύτερα ονόματα και πολύ πιο δύσκολα (στα χαρτιά) ζευγαρώματα.

Επαναληπτική κλήρωση και Παρί - Ρεάλ

Το «επεισοδιακό» τρίωρο έκλεισε με την επανάληψη της κλήρωσης στο Champions League. Αφού οι ιθύνοντες απολογήθηκαν για το ατυχές γεγονός, που ασφαλώς κι έπληξε την αξιοπιστία της φετινής διοργάνωσης, η κληρωτίδα έβγαλε από την αρχή τα οκτώ ζευγάρια, αλλάζοντας αναμενόμενα τις ισορροπίες. Αντί του Μέσι vs Κριστιάνο, θα δούμε τελικά το Μέσι vs Ρεάλ Μαδρίτης. Η Παρί Σεν Ζερμέν του μελλοντικού Μαδριλένου (;) Κιλιάν Μπαπέ θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο πιο δυνατό ζευγάρι της τελικής κλήρωσης, στην οποία μόνο το Τσέλσι - Λιλ έμεινε απαράλλακτο.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα