Ολυμπιακός: Οι πέντε πρώτοι πιθανοί αντίπαλοι αν τερματίσει δεύτερος στο Europa League

Ολυμπιακός: Οι πέντε πρώτοι πιθανοί αντίπαλοι αν τερματίσει δεύτερος στο Europa League

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει κλειδώσει μίνιμουμ τη 2η θέση στον όμιλο του Europa League και ήδη έχουν γίνει γνωστές οι πέντε από τις οκτώ πιθανές αντιπάλους του, που «υποβιβάστηκαν» από το Champions League, στην περίπτωση που δεν κατακτήσει την πρωτιά από την Αιντραχτ Φρανκφούρτης.

Η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί και το 2022. Στο Europa League, εκεί που τέθηκε η φετινή του αφετηρία, μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης από τον 4ο όμιλο. Οι Ερυθρόλευκοι άφησαν οριστικά πίσω τους Φενέρμπαχτσε και Αντβέρπ μια αγωνιστική πριν το φινάλε και εδραιώθηκαν στη 2η θέση, διατηρώντας μαθηματικές ελπίδες ακόμη και για την πρωτιά. Για να το πετύχουν, υπάρχει ένα και μόνο σενάριο την τελευταία αγωνιστική. Να νικήσουν την Αντβέρπ στο Βέλγιο και την ίδια ώρα η Άιντραχτ Φρανφκούρτης να ηττηθεί στην Τουρκία από την αδιάφορη βαθμολογικά Φενέρμπαχτσε.

Αν αυτό δεν συμβεί (μοιάζει δύσκολο να συμβεί), τότε οι πρωταθλητές Ελλάδος θα βρεθούν στον προκαταρκτικό γύρο των νοκ-άουτ του Europa League. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν μία από τις οκτώ ομάδες που τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους του Champions League κι ως εκ τούτου «υποβιβάσθηκαν» στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.

Μετά, λοιπόν και την ολοκλήρωση των τεσσάρων από τα οκτώ γκρουπ του Champions League, έχουν γίνει γνωστές οι πέντε από τις οκτώ πιθανές αντιπάλους των Ερυθρολεύκων αν τερματίσουν δεύτεροι. Ντόρτμουντ, Σέριφ και Ζενίτ είχαν «κλειδώσει» από την περασμένη αγωνιστική και απόψε προστέθηκαν η Λειψία και η Πόρτο.

Οι πέντε πιθανές αντίπαλοι

  • Λειψία
  • Πόρτο
  • Ντόρτμουντ
  • Σέριφ
  • Ζενίτ

Τα τελευταία τρία εισιτήρια

Τρεις όμιλοι παραμένουν ανοιχτοί για την 3η θέση και οι πιθανές αντίπαλοι του Ολυμπιακού θα καθοριστούν την Τετάρτη (8/12). Στον 5ο όμιλο το σίριαλ θα κριθεί μεταξύ δύο ομάδων: Μπαρτσελόνα και Μπενφίκα. Οι Μπλαουγκράνα είναι δύο βαθμούς μπροστά, αλλά κοντράρονται με τη Μπάγερν στην «Allianz Arena», την ώρα που οι Αετοί θα έχουν πιο εύκολο έργο εντός έδρας κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, οι Πορτογάλοι υπερτερούν, το οποίο σημαίνει ότι αν η Μπαρτσελόνα δεν φύγει με το διπλό, θα ελπίζει μόνο σε γκέλα της Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» για να μη συνεχίσει στο Europa League.

Στον 6ο η υπόθεση αφορά τρεις ομάδες. Βιγιαρεάλ με 7 βαθμούς, Αταλάντα με 6, Γιουνγκ Μπόις με 4. Οι δύο πρώτες θα παίξουν τα ρέστα τους στον μεταξύ τους «τελικό» για την πρόκριση στους «16» του Champions League και το Κίτρινο Υποβρύχιο χρειάζεται έστω την ισοπαλία για να το πετύχει. Αντίθετα, οι Ελβετοί έχουν ελπίδες μόνο για την 3η θέση και με μοναδική προϋπόθεση την ήττα της Αταλάντα στο άλλο παιχνίδι. Έχουν, όμως και δύσκολο έργο απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ».

Το απόλυτο «ροντέο» διαδραματίζεται στον 7ο όμιλο, αφού και οι τέσσερις ομάδες έχουν πιθανότητες να τερματίσουν σε όλες τις θέσεις! Λιλ (8 β.), Ζάλτσμπουργκ (7 β.), Σεβίλλη (6 β.), Βόλφσμπουργκ (5 β.) καθιστούν εξαιρετικά ρευστά τα σενάρια μέχρι το σφύριγμα της λήξης στους δύο αγώνες (Βόλφσμπουργκ-Λιλ, Ζάλτσμπουργκ-Σεβίλλη) και δεν αποκλείεται στο τέλος της αγωνιστικής να έχουν έρθει τα πάνω-κάτω.

5ος όμιλος: Μπαρτσελόνα/Μπενφίκα
6ος όμιλος: Βιγιαρεάλ/Αταλάντα/Γιουνγκ Μπόις
7ος όμιλος: Λιλ/Ζάλτσμπουργκ/Σεβίλλη/Βόλφσμπουργκ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα