Πρόεδρος Πάσος Φερέιρα στο Gazzetta: «Ο Ρέαμπτσιουκ θα φτάσει στο επίπεδο των κορυφαίων»

Πρόεδρος Πάσος Φερέιρα στο Gazzetta: «Ο Ρέαμπτσιουκ θα φτάσει στο επίπεδο των κορυφαίων»

Δημήτρης Σαμόλης
Πρόεδρος Πάσος Φερέιρα στο Gazzetta: «Ο Ρέαμπτσιουκ θα φτάσει στο επίπεδο των κορυφαίων»

bet365

Ο άνθρωπος που πούλησε τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στον Ολυμπιακό, Πάουλο Μενέζες, μίλησε στο Gazzetta για τον Μολδαβό μπακ ο οποίος «πέταξε» κόντρα στη Φενέρ και υποστήριξε ότι «μπορεί να φτάσει πολύ μακριά, στο επίπεδο των κορυφαίων».

Βράδυ Πρωτοχρονιάς 2021. «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή ποδοσφαιριστή Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διαρκείας 4,5 χρόνων» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επισημοποίηση του deal ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και τον Μολδαβό αριστερό μπακ, ο οποίος υπέγραψε με τις ευλογίες του Πέδρο Μαρτίνς, με την ευχή να αποτελέσει τον αντί - Τσιμίκα, που μερικούς μήνες νωρίτερα είχε πάρει μεταγραφή στη Λίβερπουλ. Από ην πρώτη ημέρα του έτους μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (25/11), ο αριστερός μπακ που προερχόταν από την Πάσος Φερέιρα κατέγραφε την 46η του συμμετοχή.

Ένα διάστημα 328 ημερών κατά το οποίο ο διεθνής ακραίος αμυντικός «πάλευε» να αποδείξει ότι αξίζει να αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, πως όλη αυτή η κριτική στο πρόσωπό του δεν δικαιολογούνταν σε τόσο μεγάλο βαθμό. Ουδείς, από την άλλη, είχε να του προσάψει το παραμικρό για το φιλότιμό του. Ε, το βράδυ της Πέμπτης (25/11) γνώρισε την αποθέωση. Στο 46ο του παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους», μετά από δέκα μήνες και 24 μέρες, αποτέλεσε τον MVP του Ολυμπιακού. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη νίκη (1-0) επί της Φενέρμπαχτσε και υποχρέωσε ακόμα κι αυτούς που τον επικρίνουν σε μεγάλο βαθμό, να παραδεχτούν την καταπληκτική του εμφάνιση. Για να τον αποκτήσουν οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν στην Πάσος Φερέιρα περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ. Μια μεταγραφή που δεν ήταν εύκολη, καθώς στη διεκδίκησή του είχε μπει και η Πόρτο.

Το deal με τον Ολυμπιακό έκλεισε διότι η επιθυμία του Ρέαμπτσιουκ ήταν να παίξει στους «ερυθρόλευκους» και όχι να επιστρέψει στους «Δράκους», οι οποίοι διατηρούσαν το δικαίωμα επαναγοράς του. Το Gazzetta επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Πάσος Φερέιρα, Πάουλο Μενέζες, ο οποίος διαπραγματεύτηκε την πώληση του Όλεγκ στον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος παράγοντας υποστήριξε ότι δεν τον εκπλήσσει καθόλου η πορεία του 23χρονου ποδοσφαιριστή. Τον αποθέωσε για την ποδοσφαιρική του ποιότητα, τον χαρακτήρα του και εξέφρασε την εκτίμηση πως βρίσκεται ακόμα στη μέση ενός ποδοσφαιρικού ταξιδιού που μπορεί να φτάσει μακριά...

Θωρείτε πως ήταν θέμα χρόνου να γίνει ο Ρέαμπτσιουκ τόσο σημαντικός παίκτης για τον Ολυμπιακό; Εναντίον της Φενέρμπαχτσε έκανε ίσως το καλύτερό του παιχνίδι.

«Η ποιότητα του Όλεγκ δεν με εκπλήσει καθόλου. Γνωρίζω καλά τον επαγγελματισμό του, που του επιτρέπει να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο ως παίκτης. Εκτός από εξαιρετικός αθλητής, είναι και φοβερός άνθρωπος».

Τι στοιχεία διακρίνατε στον Ρέαμπτσιουκ τον 1,5 χρόνο που αγωνίστηκε στην Πάσος;

«Αυτό που θαυμάζω περισσότερο είναι η αφοσίωσή του και η υπευθυνότητά του. Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας».

Ήταν αλήθεια ότι η Πόρτο κινήθηκε για να τον αποκτήσει το ίδιο διάστημα που κατέθεσε πρόταση ο Ολυμπιακός;

«Ναι. Ήταν αληθινό το ενδιαφέρον της Πόρτο, αλλά ο Όλεγκ πήρε την απόφασή του και η Πάσος σεβάστηκε αυτήν την επιλογή».

Θα θέλατε να του στείλετε ένα μήνυμα;

«Είμαι φίλος του Όλεγκ και γνωρίζω ότι αυτή η φιλία με εμένα και την οικογένειά μου, αλλά και με την οικογένεια της Πάσος είναι αμοιβαία. Είμαστε όλοι χαρούμενοι γι' αυτόν και πιστεύω ότι βρίσκεται στη μέση ενός ποδοσφαιρικού ταξιδιού που μπορεί να φτάσει πολύ μακριά, στο επίπεδο των κορυφαίων. Του στέλνω χαιρετισμό φιλίας, έχει τον σεβασμό μου και την εκτίμησή μου».

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα