Ολυμπιακός: Η πρωτιά του Ρέαμπτσιουκ στην 5η αγωνιστική του Europa League

Ολυμπιακός: Η πρωτιά του Ρέαμπτσιουκ στην 5η αγωνιστική του Europa League

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Η πρωτιά του Ρέαμπτσιουκ στην 5η αγωνιστική του Europa League

bet365

Το παιχνίδι εναντίον της Φενέρμπαχτσε θα μείνει αξέχαστο στον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό και οδηγήθηκε σε πρωτιά σε σύνολο 15 αγώνων.

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ μπορεί να πάρει δικαιωματικά τον τίτλο του πολυτιμότερου στη σπουδαία νίκη (1-0) του Ολυμπιακού εναντίον της Φενέρμπαχτσε. Ο Μολδαβός αριστερός μπακ έκανε χωρίς αμφιβολία την πιο «γεμάτη» του εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα» μετά από 46 παιχνίδια. Ο 23χρονος πρώην αμυντικός της Πάσος Φερέιρα με αστείρευτες δυνάμεις στο 90' έκανε εξαιρετική πάσα στον «ομόσταυλό» του Τικίνιο (εκπροσωπούνται αμφότεροι από τον Ντέκο), η οποία οδήγησε στο γκολ που χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Ο Ρέαμπτσιουκ κατάφερε και ξεχώρισε χθες (25/11) -μεταξύ άλλων- για τις σέντρες του.

Δεν υπήρξε άλλος παίκτης, όχι μόνο στο «Γ. Καραϊσκάκης» αλλά και στα υπόλοιπα 14 παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής, που να πραγματοποίησε έξι επιτυχημένες σέντρες. Πραγματοποίησε έξι που ήταν εύστοχες και άφησε πίσω του τον Ίρβινγκ Λοσάνο της Νάπολι (5), τον Ράιαν Σερκί της Λιόν (4) και τον Φλόριαν Βιρτς της Λεβερκούζεν (4). Ο Ρέαμπτσιουκ, που ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό την Πρωτοχρονιά του 2021, έχει δώσει από τότε 46 αγώνες με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Σιγά, σιγά, ολοένα και περισσότερο, πείθει για την αξία του και βγάζει ασπροπρόσωπο τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος τον είχε ξεχωρίσει στη λίστα του για αντί - Τσιμίκα.

«Χτύπησε» δεύτερη θέση ο Σισέ

Ηγετική εμφάνιση έκανε στο κέντρο της άμυνας και ο Παπ Σισέ. Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού πραγματοποίησε 12 ανακτήσεις μπάλας, όσες και ο Ζουάν Ζεζούς της Νάπολι. Μπροστά τους ήταν μόνο οι Έρικ Σβιατσένκο (Μίντιλαντ) και Μαρτίν Σουμπαμέντι (Σοσιεδάδ).

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα