Europa League: Τεσσάρα η Λεβερκούζεν του Ρέτσου κόντρα σε Γιακουμάκη, ήττα για Φούντα και Ραπίντ (vids)

Newsroom
Europa League: Τεσσάρα η Λεβερκούζεν του Ρέτσου κόντρα σε Γιακουμάκη, ήττα για Φούντα και Ραπίντ (vids)

bet365

Με τον Παναγιώτη Ρέτσο να μπαίνει στο ματς στο 78', η Λεβερκούζεν έκανε «πάρτι» στην έδρα της Σέλτικ των Γιακουμάκη (αλλαγή) - Μπάρκα (στον πάγκο), ενώ η Ραπίντ του Ταξιάρχη Φούντα έμεινε στο μηδέν μετά από δύο αγωνιστικές (2-0 από τη Γουέστ Χαμ).

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Η Λάτσιο ξεπέρασε γρήγορα την ήττα στην πρεμιέρα από τη Γαλατάσαραϊ και σημείωσε την πρώτη της νίκη στο Europa League απέναντι στην Λοκομοτίβ Μόσχας (2-0). Οι Λατσιάλι καθάρισαν από το πρώτο μέρος το ματς, με τον Μπάσιτς να ανοίγει το σκορ στο 13΄και 25 λεπτά μετά ο Πάτριτς διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος με το σύνολο του Σάρι να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τριπόντου και την προσωρινή κατάληψη της δεύτερης θέσης. Την ίδια ώρα Μαρσέιγ και Γαλατάσαραϊ διαστάυρωναν τα ξίφη τους στη Μασσαλία στο μεγάλο ντέρμπι του 5ου ομίλου, σε ένα ματς που είχε λίγα να προσφέρει. Το μόνο αξιοσημείωτο ήταν η ολιγόλεπτη διακοπή που σημειώθηκε στο πρώτο μέρος (37΄), όταν οι Τούρκοι οπαδοί άρχισαν να πετούν καπνογόνα στην αντίπαλη εξέδρα. Το επεισόδιο έληξε χωρίς να πάρει εκτάσεις, η αναμέτρηση χωρίς να πάρει απολύτως καμία διαφορετική τροπή με το 0-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Μαρσέιγ - Γαλατασαράι 0-0
Λάτσιο - Λοκομοτίβ Μόσχας 2-0 (13' Μπάσιτς, 38' Πάτριτς)

Βαθμολογία

1. Γαλατασαράι 4 (1-0)
2. Λάτσιο 3 (2-1)
3. Μαρσέιγ 2 (1-1)
4. Λοκομοτίβ Μόσχας 1 (1-3)

Επόμενη αγωνιστική

Λάτσιο - Μαρσέιγ
Λοκομοτίβ Μόσχας - Γαλατασαράι

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπορεί να δυσκολεύτηκε για περίπου μια ώρα στη Βουλγαρία όμως με γκολ του Κάνγκα (64΄) ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να δραπετεύσει από την έδρα της Λουντογκόρετς (0-1) και να κάνει το 2Χ2. Από εκείνη τη στιγμή οι Σέρβοι δεν κοίταξαν πίσω τους και η κόκκινη του Σισίνιο (77΄) απλώς έκανε ακόμη πιο εύκολη τη διατήρηση των τριών βαθμών για τους φιλοξενούμενους. Στην Πορτογαλία η Μπράγκα μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη Μίντιλαντ, όμως δεν έχασε ποτέ την ψυχολογία της και κατάφερε να αντιστρέψει πλήρως την κατάσταση στο δεύτερο μέρος επικρατώντας με 3-1. Οι Πορτογάλοι είδαν τους Δανούς να προηγούνται με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εβάντερ (19΄) και τον δικό τους, Χόρτα να αστοχεί από την άσπρη βούλα (35΄), όμως στην επανάληψη βγήκαν με το... μαχαίρι στα δόντια. Στο 55΄ο Γκαλένο ισοφάρισε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Χόρτα πήρε το αίμα του πίσω για να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 90+5΄ο Γκαλένο με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα που σφράγισε τη νίκη και έστειλε τη Μπράγκα στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Μπράγκα - Μίντιλαντ 3-1 (55', 90+5' Γκαλένο, 62' Χόρτα, - 19' Εβάντερ)
Λουντογκόρετς - Ερυθρός Αστέρας 0-1 (64' Κανγκά)

Βαθμολογία

1. Ερυθρός Αστέρας 6 (3-1)
2. Μπράγκα 3 (4-3)
3. Λουντογκόρετς 1 (1-2)
4. Μίντιλαντ 1 (2-4)

Επόμενη αγωνιστική

Λουντογκόρετς - Μπράγκα
Μίντιλαντ - Ερυθρός Αστέρας

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Από τεσσάρα σε τεσσάρα πηγαίνει η Σέλτικ, η οποία ηττήθηκε ταπεινωτικά στην έδρα της από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν (0-4) κι έμεινε στο μηδέν μετά από δύο αγωνιστικές. Η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου ήταν για άλλη μια φορά κατώτερη των προσδοκιών και οι Ασπιρίνες το εκμεταλλεύτηκαν, με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο από Χινκαπιέ - Βιρτς και Αλάριο - Αντλί αντίστοιχα. Στο τελευταίο τέταρτο ήταν η ώρα των Ελλήνων να περάσουν στο ματς, με τον Γιώργο Γιακουμάκη να κάνει ντεμπούτο στο 74' και τον Παναγιώτη Ρέτσο να ακολουθεί στο 78', παίρνοντας τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής στη φετινή σεζόν μετά τις 7 Αυγούστου και το ματς Κυπέλλου. Τίποτα δεν άλλαξε και οι Γερμανοί αναρριχήθηκαν στην κορυφή, παρέα με τη Ρεάλ Μπέτις, η οποία δυσκολεύθηκε, αλλά λύγισε στο φινάλε την αντίσταση της Φερεντσβάρος. Ο Φεκίρ άνοιξε το σκορ στο 17', ο Ουζούνι ισοφάρισε για τους Ούγγρους, αλλά οι Γκουαρδάδο και Τέγιο «καθάρισαν» στο τελευταίο τέταρτο. Πλέον, η κορυφή θα παιχτεί όπως όλα δείχνουν στα ματς Μπέτις-Λεβερκούζεν που ακολουθούν.

Σέλτικ - Λεβερκούζεν 0-4 (25' Χινκαπιέ, 35' Βιρτς, 58΄πεν. Αλάριο, 90+5' Αντλί)
Φερεντσβάρος - Μπέτις 1-3 (44' Ουζούνι - 17' Φεκίρ, 76' Γκουαρδάδο, 90+5' Τέγιο)

Βαθμολογία

1. Λεβερκούζεν 6 (6-1)
2. Μπέτις 6 (7-4)
3. Φερεντσβάρος 0 (2-5)
4. Σέλτικ 0 (3-8)

Επόμενη αγωνιστική

Σέλτικ - Φερεντσβάρος
Μπέτις - Λεβερκούζεν

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Φούσκες... πρωτιάς έκανε η Γουέστ Χαμ σε βάρος της Ραπίντ Βιέννης και του Ταξιάρχη Φούντα. Οι Λονδρέζοι σημείωσαν το δύο στα δύο στον όμιλο επικρατώντας με 2-0, παίρνοντας προβάδισμα στο 29' με τον Ντέκλαν Ράις. Ένα γκολ που άναψε «σπίθα» μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, αλλά δεν ήταν ικανό να βγάλει εκτός τροχιάς νίκης το σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες, που με το γκολ του Μπενραχμά στο 90+4΄ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ουραγός και στο μηδέν η ομάδα του Έλληνα φορ, καθώς την ίδια ώρα η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πέρασε εμφατικά από την έδρα της Γκενκ (0-3), με τον Ιβάνουσετς να ανοίγει το σκορ στο 10' και τον Πέτκοβιτς να το κλείνει χάρη σε δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι.

Γουέστ Χαμ - Ραπίντ Βιέννης 2-0 (29' Ράις, 90+5' Μπενραχμά)
Γκενκ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-3 (10' Ιβάνουσετς, 45+3', 67' πεν. Πέτκοβιτς)

Βαθμολογία

1. Γουέστ Χαμ 6 (4-0)
2. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3 (3-2)
3. Γκενκ 3 (1-3)
4. Ραπίντ Βιέννης 0 (0-3)

Επόμενη αγωνιστική

Ραπίντ Βιέννης - Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Γουέστ Χαμ - Γκενκ

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΟΜΙΛΩΝ (19:45)

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα