Αντβέρπ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-1: Με «buzzer-beater» του πρώην φορ του Ολυμπιακού, Πασιένσια (vids)

Newsroom
Αντβέρπ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-1: Με «buzzer-beater» του πρώην φορ του Ολυμπιακού, Πασιένσια (vids)

bet365

Με «χρυσή αλλαγή» τον άλλοτε φορ του Ολυμπιακού, Γκονσάλο Πασιένσια (μπήκε στο 86', σκόραρε στο 90+1'), η Άιντραχτ απέδρασε με σπουδαίο διπλό από την έδρα της Αντβέρπ (0-1), μένοντας στο -2 από τους Ερυθρόλευκους πριν τα μεταξύ τους ματς.

Την ώρα που ο Ολυμπιακός έκανε... περίπατο στην Πόλη θριαμβεύοντας με 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε κι ανέβαινε κορυφή στον όμιλο, ένας άλλοτε ποδοσφαιριστής του στερούσε την ισοπαλία... δώρο για τους Ερυθρόλευκους στην Αμβέρσα. Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης απέδρασε με το διπλό επί της Αντβέρπ (0-1) χάρη σε γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων που πέτυχε ο Γκονσάλο Πασιένσια.

Ο υψηλόσωμος Πορτογάλος στράικερ, ο οποίος είχε περάσει από τους Ερυθρόλευκους για ένα εξάμηνο τη σεζόν 2016/17 προτού μείνει εκτός δράσης με πρόβλημα στην καρδιά, μπήκε στη «μάχη» από τον Όλιβερ Γκλάσνερ στο 86' και πέντε λεπτά αργότερα ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι, ευστοχώντας για το πρώτο τρίποντο των Αετών στο φετινό Europa League.

Έτσι, οι Γερμανοί έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς, στο -2 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και τα μεταξύ τους ματς που ακολουθούν (21/10, 4/11) αναμένεται να καθορίσουν πολλά στην υπόθεση πρόκριση αλλά και για την πρωτιά.

Αντβέρπ (Μπρίαν Πρίσκε): Μπουτέζ, Μπούτα, Βερστρέτ, Αλμέιδα, Ντε Λετ, Ντεσολέιλ, Σαμάτα, Μπένσον (77' Μιγιόσι), Ναϊνγκολάν, Φίσερ, Έγκεσταϊν (46' Φρέι)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Τουρέ, Χασέμπε (73' Ιλσάνκερ), Χιντερέγκερ, Τσάντλερ, Σο (90+3' Τούτα), Γιάκιτς, Κόστιτς, Χρούστιτς (46' Καμάντα), Μπορέ (86' Πασιένσια), Λάμερς (73' Λίντστρομ)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Αντβέρπ - Άιντραχτ 0 -1 (90+1' Πασιένσια)
Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός (7' Τικίνιο, 63', 68' Μασούρας)

Βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 6 (5-1)
2. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4 (2-1)
3. Φενέρμπαχτσε 1 (1-4)
4. Αντβέρπ 0 (1-3)

Επόμενη αγωνιστική (21/10):

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ολυμπιακός
Φενέρμπαχτσε - Αντβέρπ

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Ακάθεκτη συνεχίζει την πορεία της η Λυών που επικράτησε άνετα στη Γαλλία με 3-0 επί της Μπρόντμπι και έκανε το 2Χ2. Στο πρώτο μέρος πάντως, οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι για τους Λιονέ, οι οποίοι προσπαθούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα χωρίς αποτέλεσμα. Ο Εκαμπί όμως τελικά κατάφερε να λύσει τον γόρδιο δεσμό για τους γηπεδούχους στο 64΄και επτά λεπτά αργότερα σφράγισε τη νίκη με ψύχραιμο πλασέ. Στο 86΄ο Αουάρ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Γάλλων, οι οποίοι πλέον είναι οι μόνοι στον όμιλο που μετρούν δυο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές. Την ίδια ώρα η Σπάρτα Πράγας επικρατούσε της Ρέιντζερς 1-0 χάρη σε γκολ του Χάνκο (29') και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του 1ου ομίλου. Χωρίς βαθμό παραμένουν οι Σκωτσέζοι που συν τοις άλλοις ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Καμαρά (74΄), ο οποίος θα λείψει από το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής.

Σπάρτα Πράγας - Ρέιντζερς 1-0 (29' Χάνκο)

Λυών - Σπαρτάκ Μόσχας 3-0 (64', 71' Τοκό-Εκαμπί, 86' Αουάρ)

Βαθμολογία

1. Λυών 6 (5-0)
2. Σπάρτα Πράγας 4 (1-0)
3. Μπρόντμι 1 (0-3)
4. Ρέιντζερς 0 (0-3)

Επόμενη αγωνιστική

Σπάρτα Πράγας - Λυών
Ρέιντζερς - Μπρόντμπι

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Αμφότερες ήθελαν τη νίκη, όμως τελικά έμειναν στο... Χ. Σοσιεδάδ και Μονακό διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο Σαν Σεμπαστιάν και έψαχναν τους τρεις βαθμούς στο μεγάλο ντέρμπι του 2ου ομίλου όμως τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να αλληλοεξουδετερωθούν και να αποδεχτούν την μοιρασιά (1-1). Το σκορ άνοιξε στο 16΄ο Ντισασί για τη Μονακό, ο οποίος νίκησε άπαντες στον αέρα και έγραψε το 0-1. Στο δεύτερο μέρος οι Ισπανοί ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και κατάφεραν να φτάσουν ισοφάριση με τον Μερίνο στο 53΄. Παρά τις φιλόδοξες προσπάθειες και των δυο, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τους Γάλλους να μην μπορούν να δώσουν συνέχεια στη νίκη της πρεμιέρας, ενώ από την πλευρά τους οι Βάσκοι αναζητούν ακόμα το πρώτο τους τρίποντο έπειτα από δυο αγωνιστικές.

Την ίδια ώρα η Αΐντχόφεν έκανε επίδειξη δύναμης στην Αυστρία απέναντι στην Στουρμ Γκρατς, την οποία διέλυσε με 4-1. Τον χορό των γκολ άνοιξε στο 32΄ο Σανγκαρέ, με τον Ζάχαβι να δίνει αέρα δυο τερμάτων στους Ολλανδούς στο 51. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Αυστριακοί φάνηκαν προς στιγμήν να επιστρέφουν στο ματς με τον Στάνκοβιτς, όμως οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν βάλουν γρήγορα τέλος στις όποιες ελπίδες διατηρούσαν οι αντίπαλοι. Στο 74΄ο Γκέτσε σέρβιρε γκολ στον Μαξ που τον... ευχαρίστησε για το 3-1 ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Βερτέσεν ολοκλήρωσε τη σεμνή τελετή για να στείλει την PSV στην κορυφή του ομίλου, ισόβαθμη με τη Μονακό.

Σοσιεδάδ - Μονακό 1-1 (53' Μερίνο - 16' Ντισασί)

Στουρμ Γκρατς - Αϊντχόφεν 1-4 (55' Στάνκοβιτς - 32' Σανγκαρέ, 51' Ζάχαβι, 74' Μαξ, 78' Φερτέσεν)

Βαθμολογία

1. Αϊντχόφεν 4 (6-3)
2. Μονακό 4 (2-1)
3. Σοσιεδάδ 2 (3-3)
4. Στουρμ Γκρατς 0 (1-5)

Επόμενη αγωνιστική

Αϊντχόφεν - Μονακό

Στουρμ Γκρατς - Σοσιεδάδ

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Τα... πάνω κάτω έφεραν Σπαρτάκ Μόσχας και Λέγκια Βαρσοβίας, τα φερόμενα ως αουτσάιντερ του ομίλου, παίρνοντας μεγάλες νίκες απέναντι στα φαβορί, Νάπολι και Λέστερ αντίστοιχα1 Οι Μοσχοβίτες απέδρασαν με τεράστια νίκη 3-2 κόντρα στους Παρτενοπέι του βασικού Κώστα Μανωλά, παρά το γεγονός ότι δέχθηκαν το δεύτερο ταχύτερο γκολ στην ιστορία του Europa League από τον Ελίφ Ελμάς, μόλις στα 11'' του αγώνα! Η αποβολή του Μάριο Ρούι με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 29' αποδείχθηκε καθοριστική για τη συνέχεια του ματς, με τον Κουίνσι Πρόμες να φέρνει το ματς στα ίσα στο 55' και τον Ιγκνάτοβ να σφραγίζει την ανατροπή στο 80'. Ο Πρόμες έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο 90' για το 1-3, ο Οσιμέν μείωσε αμέσως με το τρίτο του γκολ σε δύο ματς, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Την ίδια ώρα, η Λέγκια έκανε την έκπληξη επικρατώντας με 1-0 της Λέστερ χάρη σε γκολ του Εμρέλι από το 31' κι ανέβηκε πρώτη με δύο στα δύο!

Νάπολι - Σπαρτάκ Μόσχας 2-3 (1' Ελμάς, 90+4' Οσιμέν - 55', 90' Πρόμες, 81' Ιγκνάτοβ)

Λέγκια Βαρσοβίας - Λέστερ 1-0 (31' Εμρέλι)

Βαθμολογία

1. Λέγκια Βαρσοβίας 6 (2-0)
2. Σπαρτάκ Μόσχας 3 (3-3)
3. Νάπολι 1 (4-5)
4. Λέστερ 1 (2-3)

Επόμενη αγωνιστική

Νάπολι - Λέγκια Βαρσοβίας

Σπαρτάκ Μόσχας - Λέστερ

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα