Αραμπί στο Gazzetta: «Έδωσα απάντηση, θα ξαναβάλω πολλά γκολ» (vid)

Δημήτρης Σαμόλης
Αραμπί στο Gazzetta: «Έδωσα απάντηση, θα ξαναβάλω πολλά γκολ» (vid)

bet365

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί εξέφρασε την πίστη του ότι θα συνεχίσει να βάζει κι εφέτος το ένα γκολ μετά το άλλο και υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός θα στεφθεί εκ νέου πρωταθλητής.

Στο πρώτο ημίχρονο έβαλε καταπληκτικό γκολ το οποίο ακυρώθηκε επειδή ήταν οφσάιντ. Στο δεύτερο η κεφαλιά του κατέληξε στα δίχτυα και έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό εναντίον της Αντβέρπ. Ο 34χρονος Γιουσέφ Ελ Αραμπί συνεχίζει να αποτελεί τη δύναμη πυρός των «ερυθρόλευκων» στη γραμμή κρούσης, μετρώντας πλέον 58 γκολ σε 107 συμμετοχές με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Χρειάζεται άλλα δύο τέρματα για να γίνει ο κορυφαίος Ευρωπαίος σκόρερ του Ολυμπιακού.

Μετά τη νίκη (2-1) κόντρα στους Βέλγους για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, ο Μαροκινός στράικερ μίλησε στο Gazzetta για την απάντηση που θεωρεί ότι έδωσε, για την πίστη του πως θα ξαναβάλει μεγάλο αριθμό τερμάτων στην τρίτη του σεζόν στον Ολυμπιακό, ενώ όπως διαβάσατε ήδη, είχε εξηγήσει γιατί πανηγύρισε με χειροπέδες το γκολ που σημείωσε.

Αυτή η νίκη μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την πρόκριση της ομάδας σου στην επόμενη φάση του Europa League;

«Το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα σημαντικό. Έχει μεγάλη σημασία να ξεκινάς με νίκη σε έναν όμιλο και ειδικά στην έδρα σου. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ο Ολυμπιακός άξιζε απόψε να νικήσει. Το παλέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Τώρα θα αφοσιωθούμε στο παιχνίδι του πρωταθλήματος (σ. με τη Λαμία) και στη συνέχεια θα πάμε για τη νίκη στην Τουρκία κόντρα στη Φενέρμπαχτσε».

Στο παιχνίδι εναντίον του Ατρόμητου ο Ολυμπιακός δεν έβαλε γκολ. Εσύ μάλιστα έχασες μια ευκαιρία, σε φάση που δεν συνηθίζεις να αστοχείς και άρχισε μια κουβέντα γύρω από την εφετινή σου κατάσταση. Θεωρείς ότι σήμερα (σ. χθες) έδωσες μια απάντηση;

«Ναι, ναι. Έδωσα απάντηση. Απλά ξέρετε ότι στο ποδόσφαιρο δεν πετυχαίνεις πάντα αυτό που θέλεις, ειδικά όταν η μπάλα δεν πηγαίνει μέσα με τίποτα. Για έναν επιθετικό είναι σημαντικό να βάζει γκολ, αλλά σημαντικό είναι και να μη χάνει η ομάδα σου. Να δουλεύει σκληρά και να ανταμείβεται. Είμαι χαρούμενος που νικήσαμε την Αντβέρπ και το αξίζαμε».

Την πρώτη σου χρονιά στον Ολυμπιακό έβαλες 27 γκολ. Πέρυσι 28. Εφέτος ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί θα μπορέσει να φτάσει σε ίδιο ή και μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων;

«Ναι, βέβαια. Είμαι έτοιμος. Ο στόχος μου είναι κάθε νέα χρονιά να βελτιώνω τους αριθμούς της κάθε προηγούμενης. Θα προσπαθήσω να συνεχίσω να βάζω γκολ και ελπίζω να διατηρηθώ στην ίδια κατάσταση. Ο επιθετικός ζει από τα γκολ του, αλλά το ίδιο σημαντικό είναι και να κερδίζει η ομάδα του».

Θεωρείς ότι ο Ολυμπιακός είναι και αυτή τη σεζόν το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Ναι. Ξέρω ότι ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ πήραν κάποιους παίκτες, αλλά κι εμείς το ίδιο. Η ομάδα έφερε κάποιους παίκτες, ορισμένους νέους, αλλά χρειάζεται χρόνο για να δέσει αυτό το σύνολο. Όταν το πετύχουμε, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα παραμείνει στην πρώτη θέση στην Ελλάδα».

Θα ήθελες να μας εξηγήσεις τι σημαίνει ο πανηγυρισμός σου μετά το γκολ που έβαλες;

«Ναι. Ήταν κάτι που το έκανα για έναν οικογενειακό φίλο μου. Ο πανηγυρισμός μου ήταν για αυτόν. Μου ζήτησε εάν σκοράρω να κάνω αυτήν την κίνηση για να δείξω πως είμαστε ενωμένοι. Πως είμαστε μαζί. Για αυτόν τον φίλο που είναι σαν άνθρωπος της οικογένειάς μου».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα