Κανονικός Ολυμπιακός μετά από κράξιμο, ορθολογισμό και «μάζεμα»…

Κανονικός Ολυμπιακός μετά από κράξιμο, ορθολογισμό και «μάζεμα»…

Κανονικός Ολυμπιακός μετά από κράξιμο, ορθολογισμό και «μάζεμα»…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta την νέα εκδοχή του Ολυμπιακού που είδαμε χθες στο Καραϊσκάκη.

Ο χθεσινός Ολυμπιακός ήταν…κανονικός. Μπορεί ο αντίπαλος να μην ήταν σπουδαίος, αλλά έτσι πιεστικός κι αποφασιστικός όπως ήταν αυτή τη φορά ο πρωταθλητής Ελλάδας, δεν ήταν κι εύκολο για την Σλόβαν να αντιδράσει.

Να θυμίσω ότι η πρωταθλήτρια Σλοβακίας μόλις τις προάλλες στα προκριματικά του Champions League και μετά από 0-0 εντός έδρας κόντρα στη Γιάνγκ Μπόις, βρέθηκε και τότε να χάνει 0-3 στη ρεβάνς στην Ελβετία, αλλά έκανε δύο γκολ και χάνοντας 2-3 δεν ήθελε πολύ να πάει το ματς…επικά στην παράταση…

Σχολίαζα μετά τον αποκλεισμό από τη Λούντογκορετς ότι από τον Ολυμπιακό έλειπε αυτή η σπίθα που είχε η ομάδα μέχρι τα μισά της περασμένης σεζόν. Αυτήν ακριβώς την σπίθα είδαμε χθες στο Καραϊσκάκη! Μπορεί να μην ήταν ένας…φοβερός και τρομερός Ολυμπιακός, αλλά είχε την σπίθα, το έβλεπες στα μάτια των παικτών του, μπήκαν στο παιχνίδι μετά από πολύ καιρό με το μαχαίρι στα δόντια.

Το…κράξιμο που έπεσε στην ομάδα την περασμένη εβδομάδα έπαιξε το ρόλο της, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Η αντίδραση του Β. Μαρινάκη, με την οργισμένη παρουσία του στο Ρέντη ήταν καταλυτική-πόσο δε μάλλον όταν συνοδεύτηκε κι από τον παραδειγματικό αποκλεισμό του Σεμέδο από τη λίστα των δύο αγώνων για τα playoffs του Europa League. Τον δε Μαρτίνς οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν τον είχαν ξαναδεί έτσι, όπως τους τα «έχωσε» την ίδια ημέρα που είχε πάει κι ο πρόεδρος στο Ρέντη. Άπαντες αντιλήφθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη στο προπονητήριο του Ολυμπιακού ότι τα λουριά πλέον δεν μπορεί να συνεχίσουν να είναι χαλαρά και ότι αν διατηρηθεί ακριβώς αυτή η χαλαρότητα θα υπάρξουν σοβαρότατες συνέπειες…

Ρόλο έπαιξε κι ότι είδαμε έναν Ολυμπιακό πιο…ορθολογικό σε σχέση π.χ. με το πρώτο παιχνίδι με τη Λούντογκορετς, όπου κατά την γνώμη μου χάθηκε η πρόκριση. Τότε που η ομάδα για 53 λεπτά, μέχρι δηλαδή που έφαγε και το γκολ (0-1), έπαιζε με τρία στόπερ και χωρίς τον Ελ Αραμπί. Και με τον Εμβιλά να μπαίνει στο ημίχρονο. Πιο ορθολογικός Ολυμπιακός χθες σε σχέση και με τη ρεβάνς στη Βουλγαρία, όπου είχαμε δει ξαφνικά βασικό τον Βρουσάι κι ούτε λεπτό τον Αγκιμπού Καμαρά, που είχε ισοφαρίσει τη Λούντογκορετς στο Καραϊσκάκη). Όπως είχαμε δει τον Λαλά να μπαίνει στο 119΄, με τον Ανδρούτσο έως τότε να δέχεται τη μία επίθεση μετά την άλλη.

Όπως ασφαλώς έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να δούμε ένα διαφορετικό Ολυμπιακό χθες και το «μάζεμα» όλης της ομάδας. Μετά την ταλαιπωρία από τον κορονοϊό οι «ερυθρόλευκοι» προπονήθηκαν καλύτερα και με τις λιγότερες δυνατές απουσίες αυτές τις προηγούμενες ημέρες, κάτι που έλυσε και τα χέρια του προπονητή. Έστω κι αν του έλειψε ο τιμωρημένος Μπα, αλλά κι ο Χασάν την τελευταία στιγμή, αφήνοντας την ομάδα με ένα φορ, καθώς κι ο Τικίνιο είναι ακόμη εκτός μάχης. Είδαμε και τους Βατσλίκ κι Ονιεκούρου να κάνουν ντεμπούτο και όλα θα άγγιζαν το τέλειο εάν δεν υπήρχε αυτός ο τραυματισμός του Σισέ από το πουθενά.

Εμβιλά

Η ειρωνεία είναι ότι ο Σενεγαλέζος πρέπει να έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στον Ολυμπιακό!

Με τέσσερις καίριες επεμβάσεις μέσα στην περιοχή στο α΄ ημίχρονο, σε αντίπαλες επιθέσεις που έβγαζαν επικινδυνότητα…

Με παρουσία στα στημένα «κίνδυνος-θάνατος» για τους Σλοβάκους, με αποτέλεσμα ένα γκολ (το 2-0), συμμετοχή άμεση (στο 1-0) η, έμμεση (στο 3-0) και στα άλλα δυο γκολ, αλλά κι ένα σουτ που έδιωξε σωτήρια ο αντίπαλος γκολκίπερ…

Με πολύ ψύχραιμες αντιδράσεις ανασταλτικά, συνοδευόμενες και με καλές πάσες, με τα πόδια η, και το κεφάλι…

Με αρκετές σωστές μπαλιές, κοντινές η, μακρινές, που βοήθησαν την ανάπτυξη της ομάδας…

Με κυριαρχία στον αέρα, αλλά και με τάκλιν…

Πραγματικά κρίμα που έπαθε τη ζημιά στον αστράγαλο και μακάρι να επιβεβαιωθεί μέσα από τη μαγνητική η αρχική εκτίμηση ότι θα λείψει μόνο κάποιες (δύο-τρεις;) εβδομάδες. Διότι και αγωνιστικά απέδειξε σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν ότι αποτελεί πολύτιμη μονάδα (αν θυμηθούμε και το πόσο βοήθησε σαν…αριστερό μπακ στη ρεβάνς στο Αζερμπαϊτζάν), αλλά και πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου. Δεν είναι χαζοί οι Γάλλοι της Τρουά που έχουν βάλει οκτώ εκατομμύρια στο τραπέζι για τον πανύψηλο στόπερ, που είναι σαφές ότι έχει βοηθηθεί αγωνιστικά και ψυχολογικά παίζοντας με επιτυχία δανεικός στο γαλλικό πρωτάθλημα, ως δανεικός στη Σεντ Ετιέν.

Το πιο μεγάλο κρίμα, βέβαια, είναι που ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε το χαρτί των πλέι οφς για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Δεν υποστηρίζω ότι θα περνούσε τη Μάλμε, όμως νομίζω ότι αν μη τι άλλο θα γίνονταν δύο μεγάλες μάχες με τους πρωταθλητές Σουηδίας. Αυτός ο αποκλεισμός, έστω στα πέναλτι από τη Λούντογκορετς, έστω χωρίς τον αποβληθέντα Μπα από το 85΄έως το 120’, δεν μπορεί να χωνευτεί εύκολα.

Οι ποδοσφαιριστές κι ο προπονητής του Ολυμπιακού έχουν υποχρέωση απέναντι στο κλαμπ, στον κόσμο και ασφαλώς στους εαυτούς τους να κάνουν πολλά πράγματα φέτος στο Europa League, για να ξεχρεώσουν αυτό τον αποκλεισμό. Το χθεσινό ήταν απλά ένα πρώτο βήμα. Έχει πολύ δρόμο ακόμη η ομάδα για να ξεχρεώσει…

Άσχετο: Μεταγραφικός οργασμός περιμένει τον Ολυμπιακό σε αυτές τις 12 τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Και στο έλα και στο φεύγα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.