Σεντρίκ Μπακαμπού στο Gazzetta: «Ο Ολυμπιακός αξίζει να πάρει το Conference League, μακάρι να μπορούσα να συνεχίσω στην ομάδα»

Σεντρίκ Μπακαμπού στο Gazzetta: «Ο Ολυμπιακός αξίζει να πάρει το Conference League, μακάρι να μπορούσα να συνεχίσω στην ομάδα»

ελλαδα

bet365

Αν και έμεινε για μία σεζόν στο «λιμάνι», πρόλαβε να... τινάξει τα αντίπαλα δίχτυα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Σεντρίκ Μπακαμπού μίλησε στο Gazzetta για την παρουσία του στον Πειραιά αλλά και τη γνώμη του για τον τελικό του Conference League.

Ο Ολυμπιακός έκανε ουκ ολίγες μεταγραφές το καλοκαίρι του 2022, αλλάζοντας σε αρκετά σημεία το ρόστερ με νέες προσθήκες και μία από τις τελευταίες, που ήρθε και ως ελεύθερος, ήταν ο Σεντρίκ Μπακαμπού.

Ο 32χρονος φορ μπήκε... αμέσως στο κλίμα, έδωσε τη λύση στην επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού και υπό τις οδηγίες του Μίτσελ κυρίως, έκανε μία γεμάτη σεζόν, πετυχαίνοντας 18 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ωστόσο, το φινάλε του στην ομάδα δεν ήταν και το καλύτερο, με τον ίδιο να αποχωρεί ως ελεύθερος για την Αλ Νασρ και έπειτα από λίγες εβδομάδες παραμονής, πήγε στην Τουρκία και τη Γαλατασαράι.

Ο ίδιος, ωστόσο, δείχνει πως δεν έχει ξεχάσει τον Ολυμπιακό και μιλώντας στο Gazzetta, μοιράστηκε τις εμπειρίες που έζησε στον Πειραιά αλλά και τις δικές του ευχές ενόψει του τελικού του Conference League.

- Αρχικά, πες μου για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είναι στον τελικό του Conference League.

«Νομίζω ότι η πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό είναι πολύ άξια. Μου άρεσε πολύ η πορεία της ομάδας γιατί κάθε φορά που οι άνθρωποι έλεγαν ότι είναι αουτσάιντερ, πάντα έβρισκαν τρόπο να κερδίσουν και να προκριθούν. Το λέω με πολύ σεβασμό στον Ολυμπιακό και ξέρω ότι θα κερδίσουν αυτόν τον τελικό στην Αθήνα».

- Ποιο θεωρείς ήταν το... κλειδί στη φετινή σεζόν για να φτάσει στον τελικό;

«Φέτος η ομάδα έχει πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Νομίζω ότι αυτό το ταξίδι στο Conference League τους έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση».

- Πες μου το story που ήρθες στον Ολυμπιακό;

«Για μένα ήταν προφανές να μπω στον Ολυμπιακό, είναι ένας τεράστιος σύλλογος και ένας ευρωπαϊκός σύλλογος. Πήρα την απόφαση να έρθω γρήγορα και αυτό ήταν πολύ εύκολο».

- Ποια ήταν η πρώτη σου εντύπωση όταν ήρθες και τι άλλαξε με την έλευση του Μίτσελ;

«Λατρεύω την Ελλάδα και η Αθήνα είναι μια πόλη με την οποία είμαι ερωτευμένος από την πρώτη στιγμή που ήρθα. Οι άνθρωποι ήταν υπέροχοι και η ενέργεια στην πόλη ήταν φανταστική. Ο Μίτσελ κατάφερε να επαναφέρει τη νοοτροπία του νικητή στην ομάδα και μας έκανε να κοιτάμε και να κερδίζουμε παιχνίδι με το παιχνίδι και να έχουμε ένα όμορφο νικηφόρο σερί».

- Ποιο ήταν το μυστικό για να πετύχεις τόσα τέρματα και ποιο ξεχωρίζεις;

«Πάντα έβαζα γκολ. Είμαι ο επιθετικός, αυτή είναι η δουλειά μου. Το να σκοράρω με τον Ολυμπιακό ήταν πιο εύκολο γιατί περιτριγυριζόμουν από πολύ καλούς παίκτες όπως ο Χάμες, ο Ροντινέι, ο Βαλμπουενά και προφανώς, ο θρύλος του Ολυμπιακού, Φορτούνης».

- Υπήρχε κάποιος συμπαίκτης με τον οποίο ήρθες πιο κοντά ή κάποιον δύσκολο αντίπαλο;

«Δεν μπορώ να διαλέξω! Είχα πολύ καλούς συμπαίκτες και το πρωτάθλημα ήταν πολύ δύσκολο!».

- Γιατί έφυγες από τον Ολυμπιακό; Θα ήθελες να μείνεις;

«Έχω ταξιδέψει πολύ σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Αγαπούσα τη χώρα, την πόλη και τον Ολυμπιακό. Μακάρι να μπορούσα να μείνω αλλά δεν ήταν τόσο απλό».

- Είχες πρόταση να επιστρέψεις στην Ελλάδα μετά την αποχώρησή σου;

«Η επιστροφή στην Ελλάδα ήταν μια πιθανότητα όταν έφυγα από τη Γαλατασαράι τον περασμένο χειμώνα, αλλά το να πω όχι στη Ρεάλ Μπέτις ήταν αδύνατο».

- Ποια είναι η άποψη σου για τον Βαγγέλη Μαρινάκη;

«Ο κ. Μαρινάκης είναι ένας πρόεδρος που πραγματικά σέβομαι και θαυμάζω. Είναι πραγματικά ένας κύριος που με μόνο μία λέξη μπορείς να τον εμπιστευτείς γιατί κρατάει τον λόγο του. Αυτό που κάνει με τον σύλλογο είναι πραγματικά εκπληκτικό, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Χάρηκα που συναντήθηκαν οι δρόμοι μας και είμαι σίγουρος ότι τα καλύτερα έρχονται».

- Ένα μήνυμα για τον κόσμο του Ολυμπιακού

«Από καρδιάς ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Έχω ακόμα πολλά μηνύματα αγάπης στα social media και αυτό με αγγίζει στην ψυχή. Είμαι σίγουρος και εύχομαι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει αυτό το ευρωπαϊκό τρόπαιο, το αξίζει!».

@Photo credits: Christos Zoidis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα