Ολυμπιακός-Φιορεντίνα: «Οι Ιταλοί οπαδοί είναι έτοιμοι να εισβάλουν στην Αθήνα για να ζήσουν μια ονειρεμένη νύχτα»

Φιορεντίνα

bet365

Αρθρο σε οπαδικό site της Φιορεντίνα εκφράζει προβληματισμούς για την 8η θέση που πήρε η ομάδα, αναφέρεται στα παραδείγματα των Μπολόνια-Αταλάντα και για το τι δεν κάνει ο ιδιοκτήτης της ομάδας, ενώ φυσικά τονίζει ότι αυτήν τη στιγμή το μόνο που έχει σημασία είναι η νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Μάρκο Ντελ' Όλιο του fiorentinanews.com καταγράφει κάποιους από τους προβληματισμούς του αναφορικά με την κατάσταση στη Φιορεντίνα αλλά και το μέλλον αυτής ανεξάρτητα από το ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα το βράδυ της 29ης Μαΐου στην Opap Arena, στον τελικό του Conference League με τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, στέκεται ότι η ομάδα τερμάτισε στην 8η θέση τη στιγμή που η Μπολόνια είναι στην 3η θέση κι η Αταλάντα στην 5η έχοντας μπροστά της δύο τελικούς.

«Μια Φιορεντίνα που δεν πεθαίνει ποτέ, αλλά δεν θα μπορούσαμε να είμαστε εκεί αντί για Μπολόνια και Αταλάντα; Σκεφτείτε…», αναφέρει αρχικά ο Ντελ' Όλο και συνεχίζει:

«Η Φιορεντίνα κερδίζει και αποδεικνύει ότι είναι εκεί, παρ' όλα αυτά. Ίσως όμως να υπάρχει μεγαλύτερη λύπη για την κατάταξη που θα μπορούσε να ήταν καλύτερη.

Κοιτάς το πάρτι στη Μπολόνια και αναρωτιέσαι γιατί; Στη Φιορεντίνα, παρόλο που η ομάδα ανήκει σ' έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, απέχουμε ακόμα πολύ από μια τέτοια θέση. Κοιτάς το Μπέργκαμο και σκέφτεσαι, ότι για χρόνια συμβαίνει το ίδιο ακριβώς πράγμα εδώ και χρόνια. Και ίσως σκέφτεστε ότι τόσο στο Μπέργκαμο όσο και στη Μπολόνια το ποδόσφαιρο έγινε με διαφορετικό τρόπο, με κανονικές αλλά σημαντικές και στοχευμένες επενδύσεις, με ποδοσφαιριστές και με ιδιοκτήτες που είχαν σχέση με τους οπαδούς, με τους εξωτερικούς παράγοντες , με τους προπονητές.

Σήμερα, η Φλωρεντία έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το Conference League, στον τρίτο τελικό της εδώ και δύο χρόνια. Να επιστρέψουμε στην Ευρώπη και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από την τρέχουσα πραγματικότητα, προσπαθώντας να προσθέσουμε ένα επιπλέον κομμάτι σε μια προσπάθεια που μέχρι τώρα έχει σκαμπανεβάσματα.

«Όλα τ' άλλα τώρα δεν έχουν πολύ νόημα. Μόνο η νίκη»

Και μετά τι θα γίνει; Το πραγματικό ερώτημα είναι ακριβώς αυτό. Με το μέλλον του Ιταλιανό να έχει ήδη αποφασιστεί, όπως και πολλών ποδοσφαιριστών που ολοκλήρωσαν την καριέρα τους στα μωβ. Όμως η επιθυμία να αφήσει το στίγμα του είναι μεγάλη, γιατί άλλωστε τρεις σεζόν με τον ίδιο προπονητή στο σημερινό ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο ταξίδι.

Οι οπαδοί είναι έτοιμοι να εισβάλουν στην Αθήνα, ακόμα κι αν υπάρχουν δυσκολίες, για να προσπαθήσουν να ζήσουν μια ονειρεμένη νύχτα. Εκεί θα είναι και ο Κομίζο (ιδιοκτήτης Φιορεντίνα), ο οποίος ελπίζει να κερδίσει ένα τρόπαιο στη μνήμη του φίλου του Μπαρόνε. Υπάρχει η άποψη ​​ότι αυτή η ομάδα δεν υστερεί από τους Έλληνες.

Ο αγώνας πρωταθλήματος κόντρα στη Μόντσα, χρησιμεύει στο μεταξύ για να παραμείνουμε προπονημένοι, να διατηρήσουμε τη συγκέντρωση και τη φυσική κατάσταση στα ύψη. Μετά, απομένουν ενενήντα λεπτά για να μπουν στην ιστορία, όλα τ' άλλα τώρα δεν έχουν πολύ νόημα. Η νίκη είναι πάντα σημαντική και η όγδοη θέση εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει μια καλή ομάδα που δεν φαίνεται να θέλει να σταματήσει».

Θυμίζουμε ότι στην Ιταλία γράφτηκε πως οι «βιόλα» υπολογίζουν πως θα έχουν στην ΟΠΑΠ Arena την συμπεράσταση μόλις 3.000 φίλων τους λόγω του μεγάλου κόστους που έχει το ταξίδι από την Φλορεντία στην Αθήνα. Κάτι που σημαίνει ότι περίπου 6.000 εισιτήρια θα μείνουν απούλητα και όλα δείχνουν πως θα επιστραφούν στην UEFA. Αυτό εξήγησε κι ο Ανδρέα Δημάτος, ο οποίος ανήκει στο δυναμικό της UEFA.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα