ΠΑΟΚ: Ο Μίσιτς πιο έξυπνος από τον «δικέφαλο»

ΠΑΟΚ: Ο Μίσιτς πιο έξυπνος από τον «δικέφαλο»

ΠΑΟΚ: Ο Μίσιτς πιο έξυπνος από τον «δικέφαλο»

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει από το Ζάγκρεμπ για την καθαρή ήττα του ΠΑΟΚ, εξηγεί τον καθοριστικό ρόλο του πρώην παίκτη του και προσπαθεί να βρει τρόπο αντίδρασης για τη συνέχεια.

Έπαιξε και έχασε η ομάδα του Λουτσέσκου. Ήταν μία καθαρή και δίκαιη ήττα απέναντι σε αντίπαλο που εκπόνησε ένα απλό σχέδιο και έριξε τον ΠΑΟΚ στην παγίδα του. Κρίμα…

Η παράδοση «λέει» ότι ο ΠΑΟΚ την πατάει από πρώην παίκτες του οι οποίοι σκοράρουν εναντίον του. Ο Γιόζιπ Μίσιτς χθες στο Ζάγκρεμπ δεν έβαλε γκολ, αλλά ήταν εκείνος ο μόνος που κατάπιε το κέντρο του Δικεφάλου με την έννοια του σχεδίου της ομάδας του το οποίο επιβεβαιώθηκε στο 100%. Αν δηλαδή ο προπονητής του Μίσιτς είχε γράψει στο χαρτί πριν το ματς 5-10 βασικές αρχές πάνω στις οποίες θα ήθελε να κυλήσει η αναμέτρηση, ίσως και να μην πετύχαινε στο 100% όλα όσα έγιναν και τον βόλεψαν στην πράξη.

Το ένα από αυτά είχε να κάνει με την απόδοσή του Μίσιτς o οποίος όπως ακριβώς περιέγραψε ο Λουτσέσκου πριν το ματς είναι ο καθοδηγητής της Ντινάμο, είναι μία ομάδα μόνος του στο κέντρο και πραγματικά ο τρόπος που παίζει χωρίς την μπάλα είναι για σεμινάριο. Όπως το έλεγα και χθες, ο Μίσιτς έδινε αυτό το ματς σε… επανάληψη. Το είχε παίξει ήδη στο μυαλό του πριν… γίνει και κάπως έτσι ήξερε τι θα συμβεί σε όλες τις περιπτώσεις.

Κατάφερνε ο έμπειρος Κροάτης και ήταν πάντα δύο φάσεις μπροστά από τα χαφ του ΠΑΟΚ! Κι επειδή το ματς για τον ΠΑΟΚ εκεί χάθηκε και όχι στο αν έβαλε δύο τετ α τετ ο Πέτκοβιτς (το θέμα ήταν να μη βγουν αυτά τα τετ α τετ όπως και ο ΠΑΟΚ δεν έβγαλε τέτοιες φάσεις) γι αυτό αναφέρομαι ιδιαίτερα στην απόδοση του πρώην που έφυγε με παράπονα πριν τρία χρόνια και τώρα έκανε ένα μαγικό ματς οδηγώντας την ομάδα του στο καθαρό 2-0. Οι Κροάτες ήταν πιο έξυπνοι, καλύτερός του ο Μίσιτς, άρα και ο Μίσιτς (με την ομάδα του) ήταν καλύτερος του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα του Μάξιμιρ:

ΤΖΙΜΑΣ

- Δεν είχε διακριθέντα. Ίσως μόνο ο Τζίμας στο τέλος να έκανε σωστά πράγματα της δουλειάς που του ανατέθηκε και κατ’ αναλογία της συμμετοχής του.

- Δεν είχε λύσεις στις παγίδες που του έστησαν οι Κροάτες οι οποίοι αποδέχθηκαν παθητικό ρόλο μέσα στο γήπεδό του και άφησαν την μπάλα στον ΠΑΟΚ με σκοπό να την κλέψουν και να τον βρουν ανοργάνωτο για να τον εκθέσουν όπως και έγινε.

- Δεν είχε καλά διαστήματα και ποτέ δεν έδειξε να πιέζει πραγματικά τους γηπεδούχους

-Δεν είχε και πολλές φάσεις, όπως βέβαια και οι γηπεδούχοι που απλά βρήκαν δύο γκολ σε τετ α τετ που έβγαλαν, κάτι σημαντικό για το ποδόσφαιρο.

-Δεν είχε φορ που μπορούσε να συνδυαστεί εκτός περιοχής ή να εκτελέσει εντός αυτής με επιτυχία. Έπαιξε και ο Ντεσπόντοφ κάποια στιγμή αλλά... έτσι ξαφνικά δεν μπορούν να γίνουν θαύματα και ειδικά αν δεν υπάρχουν χώροι.

-Δεν είχε καλή απόδοση ομαδικά και ατομικά και έχασε δίκαια από σύνολο το οποίο δεν είναι καλύτερό του και απλά ξέρει να εκμεταλλεύεται το λάθος του αντιπάλου το οποίο φυσικά επιδιώκει χωρίς όμως μόνη της να έχει μεγάλη ικανότητα στη δημιουργία.

Ο Λουτσέσκου παρέταξε την πιο δυνατή του ενδεκάδα και έδειχνε να ελέγχει ρυθμό και κατοχή, χωρίς όμως να απειλεί. Δεν είχε ποιότητα και ένταση στην κυκλοφορία του ο ΠΑΟΚ με τους Κροάτες να προειδοποιούν από νωρίς για το ποιο είναι το πλάνο τους και ποιος ο πιθανός τρόπος που επέλεξαν για να κερδίσουν. Ήταν αποφασισμένοι να κόψουν κάθε ενδεχόμενο γρήγορης μετάβασης στον ΠΑΟΚ και έτσι του άφησαν την μπάλα να επιτεθεί κανονικά και από γραμμή σε γραμμή.

Το είπε ο προπονητής τους κατά την παραμονή και το πέτυχε. Αφού προηγήθηκαν τα πράγματα έγιναν και ακόμη καλύτερα. Ήταν καλά διαβασμένοι και το ματς τους δικαίωσε, απέναντι σε ΠΑΟΚ που καλύτερα κι αυτός από την πλευρά του να τους έδινε την μπάλα, μια και δεν μπορούσε να τη διαχειριστεί σωστά. Επάνω εδώ να τονίσουμε εκ νέου ότι ο ΠΑΟΚ για να απειλήσει σωστά στα ντέρμπι κυρίως βολεύεται στην μετάβαση.

Κάπως έτσι τα κατάφεραν και στο τέλος πανηγύριζαν πολύ έντονα, πολύ πιο έντονα από ότι απαιτεί το πρώτο αποτέλεσμα νοκ άουτ αγώνων. Καλό αυτό για τον ΠΑΟΚ και τους παίκτες του που χθες λύγισαν εύκολα σε ένα τόσο κρίσιμο ματς.Πώς το είχα γράψει πριν το δεύτερο ματς στη Λεωφόρο. Έτσι και τώρα: Ο ΠΑΟΚ την άλλη εβδομάδα στην Τούμπα δεν μπαίνει με 0-0 απέναντι στη Ντινάμο. Μπαίνει με 0-2 και όλοι ας συνειδητοποιήσουν τη διαφορά για να ετοιμαστούν πνευματικά.

Με αυτή τη λογική πάντως που προφανώς θα χρησιμοποιήσει εκ νέου η Ντινάμο, δύσκολα τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ και τον προπονητή του που λογικά γνωρίζει ότι θα πρέπει να κερδίσει με δύο γκολ τουλάχιστον διαφορά ένα τόσο καλά οργανωμένο σύνολο που… έχει και φορ.

Οκ μπάλα είναι, όλα γίνονται, δεν είναι και κανένα ανίκητο μεγαθήριο η ομάδα της Ντινάμο που απλά περίμενε τον ΠΑΟΚ, αλλά μέχρι τότε προηγείται ο Άρης που σαν την Ντινάμο θα έρθει στην Τούμπα να κάνει κάτι παρόμοιο σε τακτικό επίπεδο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.