Εράν Ζάχαβι, ο «κακός δαίμονας» των ελληνικών ομάδων, έφτασε τα 10 γκολ σε εννέα ματς εναντίον τους! (vids)

Newsroom
Ο Ζάχαβι

bet365

Ο Εράν Ζάχαβι σκόραρε δις στο αποψινό 4-1 της Μακάμπι Τελ Αβίβ επί του Ολυμπιακού και συνέχισε το εκπληκτικό του σερί απέναντι σε ομάδες της χώρας μας. Εκτός των «ερυθρολεύκων» έχει βρει δίχτυα και απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης, Αρη και ΠΑΟΚ!

Σε «κακό δαίμονα» των ελληνικών ομάδων έχει πλέον εξελιχθεί ο Εραν Ζάχαβι, που ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο 4-1 που κέρδισε σήμερα τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πρώτο παιχνίδι της σειράς για τη φάση των «16» του Conference League.

Το αποψινό ήταν το 9ο παιχνίδι του κόντρα σε clubs της χώρας μας καθώς έφτασε τα τρία με τον Ολυμπιακό, ενώ από δύο φορές αντιμετώπισε παλαιότερα τον Αστέρα Τρίπολης, τον Αρη και τον ΠΑΟΚ. Πλέον μαζί με τα δύο του αποψινά τέρματα έφτασε τα 10 απέναντι στις ομάδες της χώρας μας και μάλιστα σκόραρε κόντρα και στις τέσσερις!

*Σε τρία ματς που έπαιξε κόντρα στον Ολυμπιακό, τα δύο με τη φανέλα της PSV και το αποψινό (7/3) με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, σημείωσε σε όλα από δύο γκολ (σ.σ. αθροιστικά έξι)! Τη σεζόν 2020/21 οι «ερυθρόλευκοι» απέκλεισαν την Αϊντχόβεν στη φάση των «32» του Europa League, όταν την κέρδισαν 4-2 στο Φάληρο και έχασαν 2-1 στην Ολλανδία. Στα δύο αυτά παιχνίδια και τα τέσσερα τέρματά τους σημείωσε ο Ισραηλινός φορ, ο οποίος βρήκε δις δίχτυα στο προ ολίγου 4-1 της Μακάμπι στο «Γ. Καϊρασκάκης».

*Την ίδια περίοδο (2020/21) η PSV έπαιξε και κόντρα στον ΠΑΟΚ, στους ομίλους της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες πήραν από μία νίκη, καθώς ο Δικέφαλος επικράτησε 4-1 στην Τούμπα και η Αϊντχόβεν 3-2 στο Philips Stadium. Στη Θεσσαλονίκη ήταν εκείνος που σημείωσε το γκολ της τιμής για το club της Ολλανδίας, ενώ στο άλλο παιχνίδι έμεινε «άσφαιρος».


*Τη σεζόν 2022/23 η Μακάμπι Τελ Αβίβ απέκλεισε τον Αρη στον 3ο Προκριματικό Ομιλο του Conference League, καθώς κέρδισε 2-0 στο Ισραήλ και ηττήθηκε 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς ήταν εκείνος που στο 84' διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα, ενώ βρήκε δίχτυα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς ισοφάρισε στο 74' προσωρινά για την ομάδα του. Ηταν μάλιστα ένα γκολ που εκ των υστέρων της «χάρισε» την πρόκριση, ενώ και στους δύο αυτούς αγώνες ήρθε από τον πάγκο!

*H πρώτη του... επαφή με την Ελλάδα ήταν το καλοκαίρι του 2014, όταν η Μακάμπι Τελ Αβίβ αντιμετώπισε τον Αστέρα Τρίπολης στα play off του Europa και οι Αρκάδες πήραν μία μεγάλη πρόκριση για τους ομίλους. Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς κέρδισαν 2-0 στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και ναι μεν στο Ισραήλ γνώρισαν την ήττα με 3-1, κατάφεραν να πάρουν το «εισιτήριο» αφού τότε ήταν σε ισχύ ο «κανόνας» του εκτός έδρας γκολ. Ο Ζάχαβι που έπαιξε και στα δύο ματς ήταν εκείνος που στο 54' της ρεβάνς έδωσε, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το προβάδισμα (2-1) στην ομάδα του.

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα