Αντρέας Καρώ στο Gazzetta: «Το "κλειδί" είναι σε τι μέρα θα βρεθούν οι Φορτούνης και Ποντένσε κόντρα στην Μακάμπι»

ΟΦΗ

bet365

Έζησε το ελληνικό ποδόσφαιρο με τη φανέλα του ΟΦΗ και έπαιξε κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ πριν το πρώτο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Αντρέας Καρώ σκιαγράφισε στο Gazzetta την προσεχή αντίπαλο των «ερυθρολεύκων» και αναφέρθηκε στο πέρασμά του στους Κρητικούς.

Η παρουσία του στον ΟΦΗ κράτησε για μόλις έξι μήνες αλλά πρόλαβε να ζήσει τη Stoiximan Superleague μέσα από 13 συμμετοχές με την ελληνική ομάδα πριν πάρει μεταγραφή στο Ισραήλ και την Μακάμπι Πέταχ Τίκβα.

Η μοίρα το έφερε έτσι ώστε ο Ανδρέας Καρώ να είναι ο τελευταίος αντίπαλος της Μακάμπι Τελ Αβίβ σε επίπεδο πρωταθλήματος, πριν την πρώτη μεγάλη μάχη κόντρα στον Ολυμπιακό για τους «16» του Conference League.

Το κλαμπ του Ισραήλ βρίσκεται στον ευρωπαϊκό δρόμο των Πειραιωτών και ο Κύπριος στόπερ, έχοντας αντιμετωπίσει και τις δύο ομάδες με ΟΦΗ και Μακάμπι Πέταχ Τίκβα αντίστοιχα, μίλησε στο Gazzetta για το συγκεκριμένο ζευγάρι.

Συγκεκριμένα σκιαγράφησε τον τρόπο που αγωνίζεται η Μακάμπι Τελ Αβίβ μέσα από το μεταξύ τους ματς (ήττα με 4-0) ενώ αναφέρθηκε και στη δική του απόφαση να συνεχίσει στο Ισραήλ.

οσφη

- Αρχικά, ποιος είναι ο τρόπος παιχνιδιού της Μακάμπι Τελ Αβίβ;

«Παίζουν σε 4-3-3 και πρεσάρουν ανάλογα με τον τρόπο που θέλει να κάνει ανάπτυξη ο αντίπαλος της. Είναι ομάδα που θέλει και προσπαθεί να παίξει από πίσω με build up και να βρει κενούς χώρους ώστε να επιτεθεί με υπομονή. Γενικά θέλει να παίξει ένα "κάθετο" ποδόσφαιρο με ρυθμό».

- Ποιον παίκτη θα πρέπει να προσέξει περισσότερο ο Ολυμπιακός;

«Σίγουρα ο Ζάχαβι είναι ένας πολύ έξυπνος επιθετικός στο παιχνίδι του και δεν χρειάζεται ειδική σύσταση. Όμως ένας παίκτης που πρέπει να προσέξει πάρα πολύ ο Ολυμπιακός είναι ο Μίλσον. Είναι ένας εξτρέμ που ξεχωρίζει για την ταχύτητα του και έχει την ικανότητα να δημιουργήσει φάση ακόμα και για τον εαυτό του κατά τη διάρκεια του ματς».

οσφη

- Που θα πρέπει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός;

«Ο Ολυμπιακός είναι μία τεράστια ομάδα που έχει τεράστια ποιότητα και οι παίκτες βγάλουν το 100% σαν ομάδα, μπορεί να περάσει. Θα εξαρτηθεί αν θα είναι σε καλή μέρα οι παίκτες κλειδιά του Ολυμπιακού στην επίθεση όπως ο Ποντένσε και ο Φορτούνης»

- Εσένα ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού σε είχαν εντυπωσιάσει;

«Έχει πολλούς παίκτες με μεγάλη ποιότητα αλλά πιστεύω πως όταν ο Φορτούνης και ο Ποντένσε είναι στην καλή τους μέρα, τότε τα πράγματα για την ομάδα μπορούν να γίνουν πολύ πιο απλά».

οσφγη

- Τι διαφορές έχει εντοπίσει εσύ μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ;

«Οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες. Αυτό που βλέπω εδώ είναι πως υπάρχει μεγαλύτερη ένταση και δίνεται έμφαση εκεί από ότι στο τακτικό κομμάτι με πιο κλειστές άμυνες που προσπαθούν να παίξουν οι ελληνικές ομάδες»

- Τι σε έκανε εσένα να αποχωρήσεις από τον ΟΦΗ;

«Στον ΟΦΗ τα πράγματα ξεκίνησαν φανταστικά και έκανα πολύ καλά παιχνίδια παρότι αγωνιζόμουν σε διαφορετική θέση από ότι συνήθως. Μετά ξεκίνησε μία περίοδος άτυχων αποτελεσμάτων θα έλεγα όπου και έγινε η αλλαγή του προπονητή. Είχαν γραφτεί διάφορα μετά από αυτό, όπως για παράδειγμα ότι δεν ήμουν στα πλάνα του κ. Πέπε Μελ, ομως είχα εξαιρετική σχέση μαζί του. Αυτό που με χαροποιεί είναι πως ήρθε η μεταγραφή, την οποία ήθελα πολύ γιατί είναι πολύ σημαντικό, σε αυτή τη φάση της καριέρας μου να είναι ενεργό μέλος. Δεν είχα ενημέρωση από τον ΟΦΗ πως πρέπει να αποχωρήσω. Αν δεν κάνω λάθος, διαδόθηκε και γράφτηκε ως είδηση από κάποια ΜΜΕ αυτό. Στον ΟΦΗ είναι πολύ τυχεροί που υπάρχει ο κ. Μπούσης και η οικογένεια του. Είναι πραγματικά εξαιρετικοί άνθρωποι που θέλουν το καλύτερο για την ομάδα»

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα